CloneTrooper napisał(a):
Skiny czolgow sa z FH na tej mapie, sprobuje jeszcze przerobic grzebajac tylko w plikach inne z 4 mapek z tego packa, bo sa fajne tereny. Kiedys mi nei wyszlo, musze sie zastanowic jak to zrobic.
Zalozylem sonbie konto w pracy

. W zdaniu "Skiny czolgow sa z FH na tej mapie" chodzilo mi o mape Battle for Korsun.
Bcj - wydaje mi sie, ze potrzeba nam wiecej testow na tej mapie, zeby jednoznacznie okreslic czy lepiej zeby Axis baza byla przejmowalna. Moze wtedy warto by bylo zamknac (outside map) calkowicie przejscie z przeleczy do bazy Axis po prawej stronie, tak by mapa miala charakter liniowy i ksztalt litery S, wtedy doszlo by do walki jeszcze w tych ruinkach juz o baze glowna Axis?
Tylko ze tak jak juz pisalem w tym topicu 2 razy. Mapa jest tak skonstruowana, ze zajecie bazy glownej Axis przed zajeciem innych flag = kleska Axis poniewaz pojawiaja sie tam kolejne czolgi przy zajmowaniu flag przez Ruskich i mieli by 2-3 krotna przewage w czolgach.
To ze flaga bazy Axis jest w tej chwili nieprzejmowalna, tworzy z niej mniej atraktyjna flage do ataku, przez co Axisi moga spokojnie korzystac z pojawiajacych sie tam czolgow. Zmiana na przejmowalna, choc wydaje sie niewielka roznica bardzo duzo miesza w gameplayu.