Teraz jest 11 kwi 2025, 08:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2003, 22:11 

Przed chwilką przeczytałem community message na battlefield1942.com Co nowego?? no dużo:D Już EA zapowiada kolejnego patcha 1.4 a w nim:
-walka z cheaterami!! (mają zamiar uniemożliwić robienia modów które działają wyłącznie po stronie klienta [np. mercilles creations, lecz nadal będzie można grać w takie mody jak DC])
- dwie nowe bronie: DP 1928 dla aJapońców i Type 99 dla rusków:P
- naprawianie czołgu w hangarze dla samolotów nei będzie już możłiwe
- serwer dla linuxa
- poprawiony intefejs głosowania:d

oprócz tego pokazano nowy screen z secret weapons. zapraszam na adres: http://images.ea.com/eagames/official/b ... _large.jpg

that's all folks!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2003, 22:30 

A napisali kiedy bedzie ten patch?? Fajnie ze beda servery na linuxa moze wtedy beda nizsze pingi. Szkoda ze nie bedzie mozna uzywac tych modow do krwi itp fajne nawet byly :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2003, 22:33 

jupi (se pogram na Xp)

Ostatnio edytowano 19 kwi 2003, 22:04 przez Misiek_Blacha, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2003, 22:36 

Ale misiek zrozum ze ty nie bedziesz grac na linuxie w Bf'a tylko servery beda stac pod linuxa.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2003, 23:21 

lol ? nie bedzie mozna używac modów dla klijenta....typu mercilles ??? troche kijowo :(........popzatym pomylili nawey gunów.....bo ruski dostaną DO29 a japońce 99

ehhh

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 02:09 

A co im mod merciles przeszkadza; zrobili o wiele lepsze skiny niż w oryginale i czy to oznacza ze nie będę mógł używać skinów ściągniętych z internetu? no bo w końcu mod mercilles to też tylko skiny podmienione :?

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 02:38 
Moderator forum

Misiek_Blacha napisał(a):
jupi (ale mi na brata kompie Linux dziadowsko chodzi !!!! ale se pogram na Xp)

Misiek to ty żyjeszsz? Tyle czasu o tobie nic nie było słychać (ani od ciebie - będzie z tydzień)... Myślałem że na prawde ktoś cie dopadł.... Bo kilku się szykowało (uje). Ale zapewne wszystko przed tobą....

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 02:47 
Moderator forum

Wojtek_POLAND napisał(a):
A co im mod merciles przeszkadza; zrobili o wiele lepsze skiny niż w oryginale i czy to oznacza ze nie będę mógł używać skinów ściągniętych z internetu? no bo w końcu mod mercilles to też tylko skiny podmienione :?

Nie masz całkowicie racji. Rzeczywiście skiny i tekstury kustomizowane są zwykle lepsze od oryginalnych. Jest jedno ale - nikt ci nie zabroni stworzyć własnego zestawu gdzie na przykład alianci będą żarówiasto zieloni, a axis różowi (ich pojazdy tesz). Jak to zmieni rozgrywkę nietrudno się domyślić. Zapewne to ograniczenie ma uciąć tego rodzaju czity (skoro to chcą zmienić to znaczy, że ludzie tak czitują). Szkoda tylko, że tak późno - wielu teraz szkoda będzie porzucić swoje "stare" skiny. Jest jednak szansa - tworzyć dodatki tak, aby były do użycia przez serwa - na przykład serw z merciless obsługiwałby takie skiny, a gra automatycznie ładowała właściwe tekstury. To byłoby nieco trudniejsze niż to co aktualnie znamy, ale nie niewykonalne...

A co do kangarkampów - najwyższy czas. Taki jeden lamer potrafi popsuć zabawę 20 osobom na cały wieczór....

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 14:02 

Wiedziałem że z tym kampieniem na lotniku to tak to rozwiążą :). I po co było się głowić :) to bylo oczywiste :). A co do mercilesa to nie używałem go ale zgadzam się z Xeną :P to asamo mi przyszło do głowy. Zresztą nie możecie być źli na EA tylko na idiotów któzy używają Mercillesa do takich celów.

Ostatnio edytowano 19 kwi 2003, 16:34 przez Dowodca_Pawel, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 16:30 
Moderator forum

Dowodca_Pawel napisał(a):
Wiedziałem że z tym kampieniem na lotniku to tak to rozwiążą :). I po co było się głowić :) to bylo oczywiste :). A co do mercilesa to nie używałem go ale zgadzam się z Xenem to asamo mi przyszło do głowy. Zresztą nie możecie być źli na EA tylko na idiotów któzy używają Mercillesa do takich celów.

#1. Było to jedyne sensowne, a zarazem wykonalne rozwiązanie.
#2. Moja xywa to XENA (wiem, że deko nietypowa), nie XEN - zwykle nie przyczepiam się do tego typu drobiazgów, ale w klanie mam teammate-a o xywie XeN (jest on głównym adminem klanowego serwa CS) więc jest to raczej istotna pomyłka....
#3. Z podmianą tekstur to mnie raczej nie zrozumiałeś - nie mam nic przeciwko Merciless jako takiemu i nie znam sposobu w jaki sposób można by było go do cheatów uzyć. Ale pisałem że nic nie stoi na przeszkodzie stworzyć jego WZOREM własny zestaw tekstur (takich by się wyróżniały bardzo z otoczenia) i jego używać.
Z tego co wiem, to realistyczne teksturki nawet nieco utrudniają grę gdyż zwykle nowsze wzory są lepiej dobrane do terenu. W czasie wojny przywiązywano dużą wagę do maskowania, więc zwykle nowe tekstury są mniej widoczne na tle terenu niż te z gry (które niekiedy nie są najlepiej dopasowane do mapy).

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2003, 16:36 

Xena już poprawiłem. Co do Marciless to wałśnie mi o to chodziło. Chyba się nie zrozumieliśmy.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2003, 11:16 
Oldboy Battlefield.pl

A pamieta ktos z q3 komende pure server??? :) co mial server mial i miec gracz!!! i jakies bzdury sie zciagalo... paki podmiamn byly sobie a server np uzywal oryginalnego pliku... i sprawdzal go a jak cos bylo zle odmawial podlaczenia a reperacja w changarach zostala juz razwiazana np w DC heeh

Strefa czasowa: UTC + 2