Teraz jest 14 kwi 2025, 11:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: ???LATANIE???
PostNapisane: 22 kwi 2003, 00:20 

Oglądałem filmiki które można ściągnąć z tej strony i jestem pod wrażeniem i pełen podziwu tego jak można latać jeppami :D i postaciami :D . Prubowałem sam i nic. Chciałem się zapytać jak oni to robią, bo poprostu też tak chcę :twisted: !!!!! :?: :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2003, 01:09 
Redaktor Battlefield.pl

wylacz frendly fire i.... LATAJ:))))

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2003, 01:23 

To takie buty :wink: . Dięki!!! A pozatym BF to tka gra w której zgrane zespoły mogą robić niesamowite sztuczki, i to mi się podoba!!! :D :twisted: :D :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2003, 02:19 
Moderator forum

Dosyć prosto. Musisz mieć na serwie FF off (wyłączony friendly fire - qmple cie nie ranią).
Jeden qumpel kładzie TNT, ty stajesz na nim, podskakujesz a on w tym momencie detonuje i lecisz w górę (może i zadziała gdy sam się "wysadzisz" - bez qumpla). To prosty jump.
Wybierasz górkę - kumpel obkłada jej odstawę (w jednym miejscu TNT) - 1-2 wiązki. Ty najeżdzasz jeepem na stok. Gdy mijasz TNT - jest on za twoim tylnim zderzakiem qmpel detonuje a ty w jeppie dostajesz kopa w tył i wylatujesz jak pocisk z armaty (zbocze górki nadaje ci kierunek). To jeep jump - mozna robic i z innymi pojazdami, ale jeep jest najlżejszy więc najfajniej poleci.
Jak robic airwalk kazdy zapewne wie - trzeba tylko znaleźć miejsce gdzie da się wejść na samolot, a potem uważać aby nie spaść (pilot tesz nie może za bardzo szaleć). Można także jeździć na wielu innych pojazdach - np 2 wsiada do jeepa, a 3 nastepnych na maske i "pake" i w ten sposób da się wozić 5 osób w 2 osobowym wozie - przydatne w szybkich rajdach - tych 3 nadmiarowych może strzelać.
Wsiadanie do samolotów - kwestya wyczucia kiedy wcisnąć klawisz odpowiedzialny za wsiadanie/wysiadanie. Dzieki takiemu wyczuciu mozna także wskakiwać bez spadachronu z samolotu w inne pojazdy..
Lądowanie w dziwnych miejscach - ważne żeby wyśąść z samolotu jak najszybciej (kiedy tylko nie spowoduje to naszej smierci). Lecisz B17 - dotykasz kołami dachu hangaru - wysiadasz i jeżeli zostanie jeszcze odrobina dachu (2-3metry) na krótki "dobieg" pustego B17 to sprawa załationa. Możesz zaniast wysiadać przesiąść się do wieżyczki strzeleckiej - efekt ten sam.
Reszta stunsów z filmów to kwestia treningu skilla.

Wszystkie opisane sztuczki poza skokami na TNT robiłem sam - nie są wcale takie trudne. Stuntsy skillowe robiłem rzadziej - nie chciało mi się trenować lotu odwróconego (do góry nogami) i przelotu "na żyletkę" (w locie z przechyłem 90 stopni na jedno skrzydło) pomiedzy kominami. Reszta jako tako mi wychodziła. Dodam, że na naszych serwach spotykałem pilotów, którzy moim zdaniem są w stanie robic jeszcze ciekawsze stuntsy (maja jeszcz lepszego skilla) niż te z filmów.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2003, 07:26 

BOMBA!!! Dzięki za porady. :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2003, 23:45 

:( Ale samemu pod siebie nie można dać ładunku bo zbija. :(

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 00:37 

_XENA_ masto podziwiam Cię, jak ty to robisz ze kazdy twoj post jest "na jeden ekran"?

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:58 
Moderator forum

Marchwiak napisał(a):
_XENA_ masto podziwiam Cię, jak ty to robisz ze kazdy twoj post jest "na jeden ekran"?

:lol: Dawno mnie nikt mastą nie nazwał.... :lol:

Ale to nic.. Looknij na temat "Jakiej muzy słuchacie" (czy jakoś tak).. tam to były posty "na cały ekran"..... :wink:

A tak na serio spróbój sensownie (tak, aby laik zrozumiał) odpowiedzieć na temat tej dyskusji w 2 krótkich zdaniach...

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:28 

_XENA_ to wogule big man. Oprucz duzych postow to ma jeszcze duze fajne logo :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 18:00 

zbyl: sam tez mozesz sie wysadzic ale musisz miec wylaczony obrazenia zadawane przez TNT, robisz to w taki sposob: podczas gry wciskasz "~" (czyli tylde:P ) i wpisujesz admin.soldierffratioonsplash 0 wciskasz enter i wylaczasz linie komend i teraz mozesz spokojnie sie wysadzac...:) a jesli chcesz polatac jeepami to wpisujesz: admin.vehicleffratioonsplash 0 i wylaczasz FF a reszte opisal _XENA_

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 18:27 
Moderator forum

eXar napisał(a):
_XENA_ to wogule big man. Oprucz duzych postow to ma jeszcze duze fajne logo :)

Sory za zdjęcie - "zamieszczenie" na sieci jego mniejszej wersji deko potrwało... Ale teraz jusz powinno byc O.K.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2003, 23:23 

:D HA!!! To działa!!!!!!! :D :D :D

Strefa czasowa: UTC + 2