MacGyver napisał(a):
wszystkie wymienione mody mam na hdd;) nie jestem expertem od IIwś i chciałem dlatego poznać wasze zdanie. co do operation flashpoint. macie dowody na brak realizmy w tej grze
1. Skąd na zadupiu znalazł się Abrams? akcja toczy siębodajrze w roku,w którym abramsy były testowane więc nie sądzę aby wysłali je masowo na takie zadupie
2. Np LAW jest wielorazowy..można ładować ile się chce
3. fizyka kierowania pojazdami naziemnymi oraz helikopterami pozostawia dużo! do życzenia. poślizg abramsem:D fajnie to nawet wygląda:)
4. Postać się nie męczy.( to do Davida Armstronga ,który jest fanem tej gry { to nazwisko bohatera OFP } nie dziwię mu się bo sam tą grę uwielbiam )w mało,której grze męczy ale Ty tak napisałeś:D
5. Można dostać kulę w głowę a dalej biec. miałem parę razy takąsystuację
6. nie ma wbudowanego systemu do walki w mieście.jak dojdzie do CQB to wygląda to naprawdę śmiesznie:)
7. animacja jest drętwa i sztuczna
mimo tych wad gorąco zachęcam do gry w OFP szczególnie multiplayer no i oczywiście z modem OFP 2K3 i addonami BAS-u ( maniacy wiedzą co to za cudo;) )
Na poczatek chcialbym powiedziec ze nie jestem wojskowym ani specjalista od sprzetu wojskowego wiec nie bede dyskutowal na temat szczegolow dzialania sprzetu wojskowego bo nie sa mi one znane. Jednakze nie omieszkam odniesc sie do kilku punktow z Twojego posta:
ad 1. To "zadupie" jest zupelnie fikcyjne jak i caly watek przedstawiony w grze. Nie mozna wiec wykluczyc obecnosci testowanego czolgu w czasie walk. Tak naprawde to nie jest zadna wojna ale lokalny konflikt.
ad 2. Mozliwe ze Masz racje nie znam sie na tym takze moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie.
ad 3. Fizyka kierowania pojazdami - niestety nie jechalem abramsem

. Ale jesli jest az tak zle to sproboj w BF-ie przewrocic choc jedno drzewko

nie mowiac juz o przeszkodach innego rodzaju.
ad 4. A tu bede dyskutowal. Sproboj biec sprintem przez dlugi czas. Poza tym ze postac zacznie sapac

to zwolni po jakims czasie... Dopiero jak "odpocznie" mozesz znowu biec.
ad 5. Nie twierdze ze flashpoint jest bezbledny. Ale przynajmniej nie ma akcji takich jak w BFie (pocisk bazooki wybucha metr ode mnie a ja stoje).
ad 6. Nie do konca rozumiem o co Ci chodzi. Jesli o intelignencje botow to sorry ale single player jest nasilniejsza strona tej gry... Boty nie sa Einsteinami ale w porownaniu z tym co wyprawiaja boty na omaha beach (uparcie usilujac rozwalic defguna z bazook) wyrastaja na czlonkow mensy.
ad 7. Masz racje - animacja wyglada bardzo srednio. Zwlaszcza sceny gdy postacie proboja salutowac dosc smiesznie to wyglada. Nie nalezy jednak zapominac kiedy powstala ta gra... O BF-ie nikt wtedy nie slyszal.
Uwazam ze BF jest najlepsza gra multiplayerowa o tematyce wojennej wlasnie ze wzgledu na nastawienie na dobra zabawe kosztem realizmu. OFP jest najlepszy w singlu ze wzgledu na swoj realizm (w multi niestety zabiera on duzo z przyjemnosci z grania).