Teraz jest 6 kwi 2025, 01:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 18:15 

wszystkie wymienione mody mam na hdd;) nie jestem expertem od IIwś i chciałem dlatego poznać wasze zdanie. co do operation flashpoint. macie dowody na brak realizmy w tej grze
1. Skąd na zadupiu znalazł się Abrams? akcja toczy siębodajrze w roku,w którym abramsy były testowane więc nie sądzę aby wysłali je masowo na takie zadupie
2. Np LAW jest wielorazowy..można ładować ile się chce
3. fizyka kierowania pojazdami naziemnymi oraz helikopterami pozostawia dużo! do życzenia. poślizg abramsem:D fajnie to nawet wygląda:)
4. Postać się nie męczy.( to do Davida Armstronga ,który jest fanem tej gry { to nazwisko bohatera OFP } nie dziwię mu się bo sam tą grę uwielbiam )w mało,której grze męczy ale Ty tak napisałeś:D
5. Można dostać kulę w głowę a dalej biec. miałem parę razy takąsystuację
6. nie ma wbudowanego systemu do walki w mieście.jak dojdzie do CQB to wygląda to naprawdę śmiesznie:)
7. animacja jest drętwa i sztuczna

mimo tych wad gorąco zachęcam do gry w OFP szczególnie multiplayer no i oczywiście z modem OFP 2K3 i addonami BAS-u ( maniacy wiedzą co to za cudo;) )

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 21:21 

MacGyver napisał(a):
wszystkie wymienione mody mam na hdd;) nie jestem expertem od IIwś i chciałem dlatego poznać wasze zdanie. co do operation flashpoint. macie dowody na brak realizmy w tej grze
1. Skąd na zadupiu znalazł się Abrams? akcja toczy siębodajrze w roku,w którym abramsy były testowane więc nie sądzę aby wysłali je masowo na takie zadupie
3. fizyka kierowania pojazdami naziemnymi oraz helikopterami pozostawia dużo! do życzenia. poślizg abramsem:D fajnie to nawet wygląda:)
4. Postać się nie męczy.( to do Davida Armstronga ,który jest fanem tej gry { to nazwisko bohatera OFP } nie dziwię mu się bo sam tą grę uwielbiam )w mało,której grze męczy ale Ty tak napisałeś:D
5. Można dostać kulę w głowę a dalej biec. miałem parę razy takąsystuację
6. nie ma wbudowanego systemu do walki w mieście.jak dojdzie do CQB to wygląda to naprawdę śmiesznie:)
7. animacja jest drętwa i sztuczna

mimo tych wad gorąco zachęcam do gry w OFP szczególnie multiplayer no i oczywiście z modem OFP 2K3 i addonami BAS-u ( maniacy wiedzą co to za cudo;) )

Na poczatek chcialbym powiedziec ze nie jestem wojskowym ani specjalista od sprzetu wojskowego wiec nie bede dyskutowal na temat szczegolow dzialania sprzetu wojskowego bo nie sa mi one znane. Jednakze nie omieszkam odniesc sie do kilku punktow z Twojego posta:
ad 1. To "zadupie" jest zupelnie fikcyjne jak i caly watek przedstawiony w grze. Nie mozna wiec wykluczyc obecnosci testowanego czolgu w czasie walk. Tak naprawde to nie jest zadna wojna ale lokalny konflikt.
ad 2. Mozliwe ze Masz racje nie znam sie na tym takze moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie.
ad 3. Fizyka kierowania pojazdami - niestety nie jechalem abramsem :). Ale jesli jest az tak zle to sproboj w BF-ie przewrocic choc jedno drzewko :) nie mowiac juz o przeszkodach innego rodzaju.
ad 4. A tu bede dyskutowal. Sproboj biec sprintem przez dlugi czas. Poza tym ze postac zacznie sapac :) to zwolni po jakims czasie... Dopiero jak "odpocznie" mozesz znowu biec.
ad 5. Nie twierdze ze flashpoint jest bezbledny. Ale przynajmniej nie ma akcji takich jak w BFie (pocisk bazooki wybucha metr ode mnie a ja stoje).
ad 6. Nie do konca rozumiem o co Ci chodzi. Jesli o intelignencje botow to sorry ale single player jest nasilniejsza strona tej gry... Boty nie sa Einsteinami ale w porownaniu z tym co wyprawiaja boty na omaha beach (uparcie usilujac rozwalic defguna z bazook) wyrastaja na czlonkow mensy.
ad 7. Masz racje - animacja wyglada bardzo srednio. Zwlaszcza sceny gdy postacie proboja salutowac dosc smiesznie to wyglada. Nie nalezy jednak zapominac kiedy powstala ta gra... O BF-ie nikt wtedy nie slyszal.

Uwazam ze BF jest najlepsza gra multiplayerowa o tematyce wojennej wlasnie ze wzgledu na nastawienie na dobra zabawe kosztem realizmu. OFP jest najlepszy w singlu ze wzgledu na swoj realizm (w multi niestety zabiera on duzo z przyjemnosci z grania).

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 21:33 

własnie...punkt 4 jednak po stronie realizmu... :)
cos kolega przesadził...

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 21:35 

1. no może i tak. ale nikt by nie posyłał takiej ilośći abramsów na teren objęty wojną w czasie gydy ambrams był prototypem
3. hehe. no drzew się nie da przewracać ale w ofp też można tylko
Niektóre. a mi chodzi o poślizgi abramsami czy kierowaniem np., hummerem
4. przebiegłem pół wspy i co? dyszła i fajnie biło mu serce:D
5. no a co ma Ci zrobić pocisk z bazooki? on ma niszczyć czołg a nie siać odłamkami;)
6. chodzi o system walki w mieście czyli CQB lub MOUT. nie da się walczyć w OFP w mieście. zresztą tam sątylko wioski ale..:D i tak się nie da. za wolno się tam wszystko dzieje. a AI w OFP jest faktycznie bardzo ładna.
7. No wiem. spójrz na oficjalnej stronie na screeny z 1999 roku...ta grafa o mój boże:D poszło by coś takiego chyba na PII 350:D

bardzo lubię OFP ale stwierdzenie,że ofp jest realistycznie nie odpowiada mi...jest to może nagięcie realizmu dla przyjemności gracza:D

Dlatego czekam na chociażby 1 screen z ofp 2..mam nadizeję,że to będzie rewolucja...bo już w VSB1 jest ogromny postęp ( VSB program treningowy dla US ARMY na silniku OFP. po prostu cudo..problem: program dla us army a dla zwyklych użytkowników...cena..wysoka! :) )

Screen z moda do OFP o IIWś robi wrażenie nawet nie:)
Obrazek

a oto screeny z VSB1
]Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 21:57 

I tradycyjnie zrobił sie OT :wink: , tym że nawet dobrze bo teraz widze jakie mam zaległości w OFP . Kiedy grałem Vobis ( tak był wtedy nazywany ) pozostawał w sferze "pobożnych życzeń " . Musze sie przyjrzeć tematowi .

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 21:58 

morthag napisał(a):
FaTaLWoLf napisał(a):
Americas Army lub też droższa zabawa ASG http://www.asg.pl polecam to jest real :D

trzeba tylko miec sie z kim strzelac :cry:

No jak to załuż klan namówi kolegów koleżanki osoby z roboty i jazda a napewno ktoś z blizejsz większej miejscowości sie strzela PKS,PKP jest więc nie ma problemu z dojazdem

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 22:49 

Niezłe screeny!!! Nie widzialem ich wczesniej. Jestem ciekaw co do OFP2 bo jak na razie tez zadnego screena nie widzialem a juz troche nad tym pracuja... W kazdym razie maja juz teraz z czego czerpac. OFP byla jedna z pierwszych tak zaawansowanych gier. Mozna dyskutowac o roznych niedociagnieciach. Nie sposob moim zdaniem zaprzeczyc ze autorzy OFP poszli jednak dalej w kwestii realizmu niz w przypadku BF-a. Za co tez zaplacili cene - OFP nigdy nie bylo tak popularne online jak BF.. Ale to tez w duzej mierze wynik tego ze wtedy internet byl koszmarnie drogi - sam placilem ok. 900 zl za instalacje SDI.

A co do tego ASG - fajna sprawa. Tylko niestety te ceny :(. Tak patrze z ciekawosci. Replika Thomsona prawie 1400 zł !! Pistolety tansze juz za 500 zl idzie cos kupic.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 23:14 

Ano nikt praktycznie nie zna takiego moda jak Warfront. Mod nie jest jeszcze wydany publicznie, ale jest z tego co się dowiedziałem od admina strony w trakcie beta testów. Jak dla mnie to szykuje się FH2.
Poniżej link do strony ze screenami:
http://warfront.bf1942files.com/screenshots/index.php

Obrazek
Jaki ładniutki teren :D i samolocik niczego sobie !

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 06:17 

ja tam wole DoD od czasu do czasu, ta gra wyimiatala od kiedy tylko sie pojawila, moze mapy sa male, moze grafika 9dla niektorych) brzydka ale gierca miala chyyba najlepszy klimat WW2 ze wszystkich gier traktujacych o tym wlasnie temacie :) Jak na tamte lata wydawalasie bardzo realistyczna :) a teraz ten HL2 i nowi DoDzik , MNIAM!

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 07:35 
Moderator forum

MacGyver napisał(a):

Bzdura. LAW to jednorazówka. Zawiera 1 pocisk kumulacyjny w opakowaniu (rurze) z włókna szklanego i aluminium. Rozkładadamy ten zestaw wysuwając jedną rurę (tę aluminiową) z drugiej (dzieki czemu także i uzbrajamy pocisk). Potem zdejmujemy gumową zaślepkę z frontu wyrzutni. Strzelamy a zużytą wyrzutnię wyrzucamy i bierzemy nowy zestaw. To nie bazooka gdzie się ładowało rakiety od tyłu do wyrzutni. Anyway - animacja jaką widzicie w grach pokazuje jedynie uzbrajanie LAW-a (rozkłądanie wyrzutni), a nie jej przeładowanie.

ps: Jest wersja wielorazowa LAW, jednak jest ona stworzona do celów czysto treningowych. W klasycznej wyrzutni w środku zamiast pocisku jest specjalny mechanizm strzelający pociskami przypominającymi nieco ołówki. Nie maja one żadnej siły przebicia, ale ich balistyka jest identczna jak nowrmalnego pocisku LAW. Tu jedynie pociski łąduje się nowe, wyrzutnia pozostaje jedna i ta sama.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 17:13 

Xena...no przecież napisałem,że w OFP jest LAW wielorazowy a nie naprawdę. dlatego się czepiłem realizmy OFP:)

Zdun no screeny wyglądają nieźle:) Ale czy to będzię jak Fh 2...hm no nie wiem

ma ktoś ten fh realism pack? jak wrażenia?czy naprawdę dużo zmienia?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 17:23 
Oldboy Battlefield.pl

MacGyver nie jest wielorazowy w OPF a poprostu masz jego kilka sztuk...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 20:56 

tak? to ciekawie,że za każdym razem kładzie LAW-a na kolanach i łąduje w niego nową rakietę :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 21:20 

Co fakt to fakt . Ta sama kolejność w menu jest" NAŁADUJ wyrzutnia RPG-NH75 " przykładowo w zależności od posiadanej broni . Animacja też wykazuje jednoznacznie wykonywaną czynność . Przykłady można mnożyć w nieskończoność , ale TO FORUM BATTLEFIELD 1942 :lol: . Pytanie dotyczyło REALNOŚCI modów do bf , ale skoro sam pomysłodawca tematu zaczoł ...

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2