Teraz jest 11 kwi 2025, 06:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 22:22 

ano ano, tez bym skorzystal. ;) Obecnie HATa uzywam jak zwyklych przyciskow, przydaje sie cholerstwo. ;)

hmmm - jestes moim bogiem. :) Jesli bedziesz chcial to X36 wyrzucic, to moge Ci moj adres podac. :D Zaplace za przesylke chetnie. ;P

Od joyow Logitecha prosze sie odstosunkowac, bo sie nie znacie. :) Jedyny joy z tych, ktore mialem, ktory moze dorownac mojemu WingManowi to Cyborg 3D Digital czy jakos. ;) Ale za mocno nacisnalem spust w przyplywie agresji :D grajac w FS2 i sie zlamal. ;) Dokleilem, ale znow sie zlamal i zgubil. ;) WingMan dziala super, dopoki nie uzyje Logitechowego softu. :)

Maly przeglad moich nabytkow, zebyscie wiedzieli, ze mam powody by twierdzic, ze Logitech robi dobre kijki. ;)

Najpierw byl 2-przyciskowy cos, kiedy mialem 486DX2 50tke. :) Probowalem nim grac w Wolfa, ale sie nie dalo. ;) W ogole dzialac nie chcial... :)

PC Phantom - dobry kijek, zachecil mnie do zakupu wiele lat temu przepustnica. Dzialal niezle, ale malo wytrzymaly. Pozioma lewa sprezynka centrujaca zlamala sie, gdy szarpnalem desperacko joyem grajac we Flying Circus. :) Pamieta ktos gre? :)

Jakis joy Boedera - mily byl, ale nie moglem przywyknac do dziwnego ruddera. Dzialal ladnie na sterach CH Flighstich Pro. Nie wytrzymal konfrontacji ze sciana (powazny przyplyw agresji:D).

I nadszedl okres zlych joyow. :)

InterAct X700 - piekny design. Wygodniusia przepustnica. Dupny gameport. :( Creativowe stery nie dawaly mi skalibrowac zadnego joya na gameporcie, do tego nie pozwalaly sie zmienic... Joya znosilo i mial ograniczony zakres wyhylenia, od strony sterow... Poszedl do kumpla, tym nie rzucalem o sciany. ;P

Saitek Cyborg 3D - poszedl guzik. Poza tym, w odroznieniu ox X700, ktory mial slodka metalowa plyte na dole, byl zbyt lekki, rzucalo nim przy mocniejszych ruchach. A Musialy byc mocne, bo mial silna sprzezyne centrujaca (co uwazam za plus).

Logitech Wingman cos-tam z feedbackiem. ;) Taki, jak moj obecny Extreme, ale nie mial ZADNEJ precyzji ani centrowania w pierwszych 5-10 stopniach wyhylenia. Dozywotnio zniechecil mnie do ff, juz nigdy nie kupie joya z feedbackiem...

Thrustmaster Top Gun 2 Pro USB. Zachecilanazwa legendarnej (w moim mniemaniu) firmy. Niestaty centrowanie (automatyczne) bylo do niczego, joya znosilo podobnie do X700. Pomoc techniczna nie pomogla. Gnije w szafie, zastapiony...

Logitechem Extreme Digital 3D. :) Jak na moj gust drugi najlepszy joy na rynku, po X45, ktorego kiedys posiade. ;) Design, precyzja, odpowiednio silne sprezyny centrujace. Ino wykonanie troche slabe, to cos u spodu, na czym opiera sie nadgarstek troche mnie drapie. ;) Niech dowodem doskonalosci tego joya bedzie to, jak was jade na serwerach. ;P Ach, jaki ja dzis jestem skromny. :)

Jesli ktos ma zbednego X36 lub X45 i mu sie nie spodobal, niech da mi znac. :) Chetnie odkupie, jesli jest w dobrym stanie. :)

Dla porownania, mialem w moim zyciu z 5 myszy Logitecha (nie licze OEMow) i wszystkie sprawialy problemy. Kulkowe szybko sie psuly, radiowka miala zalosne odswiezanie, a oba optyki za cholere nie dzialaly na "plastikowych" podkladkach (kamerki wariowaly), a na "szmaciakach" trudno jezdzily. Musialem im doklejac slizgacze A4Techow za 9 zl ;) zeby ladnie jezdzily. :) I jak tu teraz mowic ze Logitech robi taaakie fajne myszy i taaakie dupne joye? :)

Niech nikt mi nie wmawia glupot, kur...cze. :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 22:32 

tu macie dyskusje o hatcie
jesli ktos rozkmini jak to zrobic dla wingmana 3d digital extreme , to chetnie rzucem okiem, bo mi cos nie wychodzilo.

http://dynamic5.gamespy.com/~bfaf/forum ... .php?t=423

a co do myszek - to ja mam od chyba 5 lat A4Tech z takimi zielonymi klawiszami (3), dwoma rolkami i czwartym klawiszem pod kciukem. ideał.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 00:20 

Ja mam na hacie w Microsoft Sidewinder ForceFeedback 2 rozgladanie się na boki, nose cam i front chase cam.
A co do Logitecha to może i inżynierów mają dobrych ale programistów to od zarania dziejów mają do bani.
Na wszystkich polach począwszy od myszek ich soft nie jest zgodny ze standardami w Windowsach.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 12:34 

Hehe Pias, pamietam Twoja wypowiedz pod iglica. :D

Szkoda, ze jej nie zapisalem, bo do dzis nie moge sobie przypomniec wszystkich systemow, ktore wymieniles. :D O tym tekscie beda spiewac piesni. ;)

Osobiscie jestem zadowolony z obecnego softu mojego Dualika. Wylacza to chamskie przyspieszenie XPkowe, rolka dziala jak nalezy (poprzedni soft powodowal, ze wariowala) i... no, przedostatnie stery, ktore przyszlo mi uzywac mialy tez jakiegos buga... Ale nie pamietam co to bylo. :) Teraz jest dobrze. Anywayz, inzynierowie Logitecha maja u mnie minusa za uzywanie beznadziejnych slizgaczy od czasu wycofania kulkowego MouseMana+.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 12:44 

Massca, juz powoli to rozkminiam. ;) Otoz WingMan Extreme Digital ma (i slusznie!!) podpisane klawisze pod HATa, zamiast przekletych ;) osi, czy jak by nazwac zasadnicza funkcjonalnosc HATa.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 13:24 

a ja mam jakis joja ale na nim nie latam bo na myszce latwiej na joju tylko umiem sie rozbijac :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 13:53 

Sebastian102 napisał(a):
a ja mam jakis joja ale na nim nie latam bo na myszce latwiej na joju tylko umiem sie rozbijac :twisted:

pewnie zle skalibrowany. albo cos..

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 14:56 

Mam JOY`a (Phantoma 2 czy coś takiego) ale nie używam....na mychę lepiej, a poza tym....gram cały czas na mychę i łapać za Joy`a jak pilotuję potem znowu za myche kiedy chodzę, czy jadę i tak na zmianę - odpada....Myszka RULEZ :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 16:08 
Moderator forum

massca napisał(a):
a co do myszek - to ja mam od chyba 5 lat A4Tech z takimi zielonymi klawiszami (3), dwoma rolkami i czwartym klawiszem pod kciukem. ideał.

Ona chyba się nazywa A4Tech WWW-11 - miałem wiele lat i sobie chwaliłem. Kupiłbym taką, gdyby była wersja optyczna - miała ona coś, czego brakuje wielu dzisiejszym myszkom (nawet tym dobrych firm) - Middle Mouse Button pod osobnym przyciskiem, a nie pod rolką. Przez to że mam teraz ten przycisk pod rolką odzwyczaiłem się od używania jego - jest za "tępy" i nie moge go wyczuć...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 17:14 
Oldboy Battlefield.pl

_XENA_ napisał(a):
Ona chyba się nazywa A4Tech WWW-11 - miałem wiele lat i sobie chwaliłem. Kupiłbym taką, gdyby była wersja optyczna - miała ona coś, czego brakuje wielu dzisiejszym myszkom (nawet tym dobrych firm) - Middle Mouse Button pod osobnym przyciskiem, a nie pod rolką. Przez to że mam teraz ten przycisk pod rolką odzwyczaiłem się od używania jego - jest za "tępy" i nie moge go wyczuć...
Jaaaaa mialem identyczna - najleprza jaka byla kiedykolwiek zrobiona - a zeczywiscie jakby zrobili optyczna to niema ch*** we wsi :D niestety podczas czyszczenia myhy nieopatrznie odgiolem sprezynke dociskajaca kulke i .... :cry: specjalnie nawet wtedy kupilem inny model a4techa ale nie pasowala... a co do funkcji to jeszcze mala 1 + to ze rolki chodzily plynnie a nie skokowo no i najleprze stery pod sloncem...

teraz co do HAT ... jezu 3x juz czytalem te wypowiedzi i nic nie kumam... jednak najlepiej napisanym jezykiem do konfiguracji gier byl ten w q2

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 19:18 
Moderator forum

Był moment, że w moim Klanie CS-owym większość użyała WWW-11: Ja miałem 3 sztuki (1 zapasowa ;) ), 4 qmpli po sztuce (w tym jeden chłopak który był leworeczny - mówił, że mimo kształtu i tak jest lepsza od innych jakie miał - mysz była ergonomicznie profilowana dla ludzi praworęcznych ;) )... To najlepiej świadczyło o tym jaka ta myszka była zajebista... Dopiero jakieś 2 lata temu się przesiadłem na optyka WOP-35 (tesz A4Tech), a po następnym pół roku kupiłem drugiego (do drugiego kompa). WWW-11 się po prosty zużyły - dokładnie to wytarły się na "popychaczach" przycisków rowki w miejscu gdzie te stykały się z mikrostykami i zwiększył się dystans o jaki trzeba było nacisnąć przycisk aby zadziałał (przez co przyciski stały się bardzo "tępe" - nie dało się na nich grać).

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 19:20 
Moderator forum

Update

Sory za 2-gi post (ten zmieniony) - w jakis sposób się po drodze zduplikował...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2