ZBOY
Cytuj:
Popatrz na posty wyżej wyraźnie piszecie, że ziemniaki to takie "sieroty" że nawet nie wiedzą do czego służy AA czy karabin "na czołgu".
Nie piszemy tylko piszą i pozatym duzo sie nie mylą. Ileż to razy widzimy akcje indywidualne: kampienie na respie wroga, rajdy czołgiem po całej mapie bez celu. Wielu ziemniaków nie rozumie tej gry oczywiście sporo lotników też robi bezsensowne akcje. Ale co to ma wspólnego z realizmem..... tu bardziej chodzi o grę zespołowa.......zgrana drużyna ziemniaków jest teoretycznie nie do wyjecia przez lotnictwo.....( a widziałem pare przykładów na na meczach CB) .......zauważ jak wzmocniono obrone przeciwlotniczą i osłabiono wytrzymałośc samolotów w 1.4.
Ta gra nie ma na celu pokazania nam realizmu walki lecz bardziej nauczyć ludzi gry w zespole ( taki jest moje zdanie ). Tutaj liczy sie grywalność a ona jest wysoka dzięki prostocie posługiwania sie poszczególnymi pojazdami i nie tylko . Oczywiście dążąc do realizmu musielibyśmy tutaj stworzyć coś na kształt Flight Simulatora Microsoftu ale w ten czas niedługo byśmy pożegnali tę grę.
Lotnicy dużo czasu poświęcaja trenowaniu. Dochodzą do wysokiego poziomu w lotach. Dlaczego z tego powodu miano by utrudniać im grę. To może równoczesnie urealistycznić wszystkie aspekty tej gry .
Powtórzę to jeszcze raz wydaje mi sie że nie zgłebiłes tej gry do końca. z resztą sam odkrywam coraz nowe aspekty grania w BF-a. Nikt chyba nie chce cię tu linczować za poruszenie tego tematu wręcz przeciwnie może czytając te posty niektórzy wyciągna jakies wnioski.
I ŻEBY NIE ODBIEGAĆ ZBYTNIO OD TWOJEGO TOPICU PODSUMUJĘ :
JESTEM PRZECIWNY UREALISTYCZNIENIU TEJ GRY BO TO JĄ ZABIJE. MOŻE POWINIEN POWSTAĆ MOD KTÓRY UWZGLEDNIAŁBY REALIZM WALIKI I TO NIE TYLKO W SAMOLOTACH. Szczerze mówiąc nie sądze że znalazło by sie dużo chetnych na taki mod. over