Teraz jest 19 lut 2025, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 16:00 

Defragmentacja przy tej ilości pamięci może jedynie przyspieszyć ładowanie się mapki a nie samą grę.
Dla tej gry ma bardzo duże znaczenie moc procesora. Jak włączysz grę to przejdź do menadżera zadań i zobacz, czy coś dodatkowego czasem nie korzysta za bardzo z procesora.
Też kiedyś miałem klatkowanie, a winowajcą okazało się GG (nie wiem czemu a żarło 20% procesora).

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 16:07 
Moderator forum

adon przebiję cię - moje GG okresowo zabiera mi 40 do 50 % - efekt nasila się szczgólnie jeśli mam włączonego kompa dłużej niż 3 dni. Próbowałem wyjaśnić ten fenomen ale poddałem się po jakimś czasie - w kńcu restart komputera też czasem dobrze robi. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 16:09 

moze dlatego ze nowe wersje GG trzymaja w pamieci operacyjnej zapisy rozmow ze wszystkimi osobami w danej sesji ...? tak mi sie przynajmniej wydaje.

pomaga trzaskac w przycisk "kasuj" w okienku rozmowy co jakis czas jak sie dlugo nawija

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 22:46 

GG nawiazuje polaczenie pear 2 pear (tak jakbys podlaczyl sie do udzialu na innym kompie) i nie zrywa ich, czyli im wiecej rozmow tym wiecej polaczen.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 22:55 
Moderator forum

nie mam wlaczonego GG...powylaczalem wszystkie nie potrzebne procesy...sterowniki OMEGA nic nie daly...mam SB Live 5.1....Wylaczylem antyaliasing i synchro pionowe i nic nie dalo...
a poza tym nie jest mi do smiechu od jakiegos czasu...
nic nie pomaga...

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2003, 23:26 

Wylacz EAX i zmniejsz ilosc kanalow i jakosc dzwieku, moze to cos da.

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2003, 11:00 

Wyłączenie EAX w BF jest równoznaczne z wyłączeniem przyspieszenia sprzętowego dla DirectSound więc jedyne co może taka zmiana dać to dodatkowe zmniejszenie płynności gry.

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2003, 11:19 

Mi tez ostatnio strasznie spadly fpsy.
Na sprzeciez Athlon XP 1800+, 512 DDR 333 i R9100.
Troche mi pomogly opcje Direct3D wiec sprobuj dac ten suwak w lewo to polepszy wydajnosc a zmniejszy jakosc!

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2003, 11:58 

Jesli masz ilosc kolorow ustawiona wieksza niz 16 bitow zmniejsz ja wlasnie do 16 bitow...To uwalnia pare procent zurzycia procka...
Zawsze mozesz takze podkrecic lekko teperaturke w biosie :) gdzies z 20%, wiecej nie bo moze zaczac smierdziec :) Co do wymagan to musze wam powiedziec ze wszystko pelni najwazniejsza role tak samo procek, pamiec, karta graficzna jak i karta muzyczna i naped dysku twardego...No i w hooj ustawien zwiazanych z tym... Ja mam w domq xp 1800(to jest 1,6 gh-podkrecone o 200mhz daje 1,8 gh), readon 9600 128 drr, 512 400mhz, hdd 7200 obr/min, SB live 5.1 ustawienia na 4 glosniki EAX wylonczone (w sumie ten sam efekt na 5 glosnikow) , grafika: synh wylonczona, 16 bitow. W grze minimalne ustawienia, max dystans, rozdz 640:480 (wszystko jest duze i ładne :P ), dzwiek na max...Wyciaga mi 90 fps'ow, Jestem Zadowolony :D Teraz tylko troszke wiecej kb/sek na kabelku i chyba zostane Ksiedzem :P I nic mi nie laguje na tym patchu, na wczesniejszych niewiem bo dopiero dzisiaj kupilem bf'a do domq :)
Aha jeszcze jest cos od dzwieku co po wylonczeniu robi taki efekt jak byscie przerabiali wave na mp3...czyli nie odtwarza takich dzwiekow ktorych i tak wczesniej nie slyszeliscie :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2003, 13:05 

a mnie nie interesują statsy na klanówce, ważne zebym wykonał zadanie najlepiej jak umiem, można zginąć 20 razy a w decydującym momęcie naprawisz czołg który odeprze atak piechoty, tartak sie obronił i dzięki temu wyrgwasz mecz. <--przykład z Bocage. patrzenie na statsy na meczu to najgorsze co moze być :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2003, 18:20 
Moderator forum

Michal wiesz co jest NAJGORSZE???
Najqrwa gorsze jest to jak widzisz goscia z przeciwnej druzyny na fladze ktora masz pilnowac i nie mozesz w niego trafic bo przeskakuja ci klatki animacji....
najgorsze jest to jak zalatwia cie koles z colta kiedy ty masz STG i full zycia....najgorsza jest swiadomosc ze twoja druzyna,twoi kumple graja w 9 przez twoja PIEPRZONA karte graficzna...
nie mow mi co jest najgorsze bo nic gorszego od tamtych chwil w BFie mi sie zdarzyc nie moze...

Dla reszty =-> Zainstalowalem OMEGA , SP1 , VIA 4in1 bo mam Solteka i nadal mam 8 klatek jak sie cos dzieje w BFie...
a oto dzwiek:
game.setDisableSound 0
game.setChannels 32
game.setMasterVolume 75
game.setMenuMusicVolume 0
game.setMusicOnOff 0
game.setLocalizedDialog 1
game.setQuality 0
game.setSoundDetail 2
game.setHardware 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2