Cytuj:
Mała wysokość w BFie ogranicza manewry?
Niby jakiego nie można wykonać?
no naprzykład kombinacje kilku manewrow czy tez lot nurkowy ktory nie moze trawc zbyt dlugo pozatym wysokosc ma tez taktyczne snaczenie im wyrzej jestes tym lepiej bo mozesz zaatakowac nieprzyjaciela z gory a tak to chwila moment i jest na tej samej wysokosci co ty
Cytuj:
pewnie ze umiem latac heli, i w DC i EOD, ja w DC w praktycznie tylko lotnictwem napieram , czesto robimy walki heli 1vs 1 i pojednyki samolotami z Kaczym, Milosze i Tomym , i jest wielkie KILIM wtedy
jako ciekawistke dodam ze model lotu w BF jest bardzo uprosczony, przy zwrocie z przechylem na skrzydlo dziob samolotu nie opada w dol (nie traci sie wysokosci) a petle konczy sie dokladnie na tej samej wysokosci a nie np 10 m nizej (przy tej figurze w rzeczywisctosi wystepuje spora utrata wysokosci)
tak zagadzam sie bardzo ubroszczona fizyka lotu co za tym idzie lot latwiejszy a z helim to sprobuje na jouy bo na klaw to trza sie z prostowaniem heliego nameczyc

coz udalo mi sie latac jako tako ale czasem trace kontrole a i celnosc na klwa marna

ale musze sciagnąc nowego dc coz ostatnio w FH gralem no to moze spotkamy sie juz na 0.5

ciekawy jestem tego jak sobie poradze wlasciwie tylko raz na necie sie zmierzylem w combat flight zanim mi sie joy popsul ale tam wszyscy sie rozbijali o skalki przy manewrach bo cielo strasznie a teren gorzysty byl
a i w bf na klaw sie zrypanie gra bo nie mozna dac nap 1/2 mocy tylko full a wiadomo ze bay robic ciaśniejsze zwroty to na malej predkosci no i nie nie moglem siasc komus na ogonie przez to bo albo za szybko albo za wolno

ale teraz wszystko sie zmieni i bede mial skale porownawcza swoich umiejetnosci

.