Teraz jest 17 kwi 2025, 14:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sie 2003, 01:24 

Cenega wydaje ta gre i wydaje mi sie ze bedzie naprawde niezla.
Jesli ktos jest ciekawy - http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=265
Sry za "czeski link" ale nie chce mi sie szukac inych :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 02:05 

ble, slubowalem ze nie kupie juz nic sprzedawanego przez cenege

tak samo mowilem przed bf ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 09:31 
Moderator forum

Dystrybutor PL : Play It

(za gry online)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 09:50 

no screeny sa fajne, ale kluczowe pytanie to czy to gierka robiona pod MP czy nie? pierwsza czesc byla zajebista, przeszedllem calosc ale w singlu i w dodatku sterowalo sie calym zespolem. ciekawe jak to bedzie teraz. jesli nastawia sie na singla a multi bedzie dodany "z prikazu" to pewnie kariery na sieci nie zrobi.
pozyjemy, zobaczymy - tak czy siak chlopaki z Take2 kaszany nie wypuszczaja...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 09:54 

mam H&D 1 i dodatek do niego tylko dodatek taki trudny ze pierwszej misj nieruszylem nawet:D W 1 gralem przez siec ale w to mozna maksymalnie w 4 osoby niewiem jak teraz jest zrobione moze bedzie wiecej

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 10:37 

Grafa spox, ale skriny nasuwaja wnioski, ze to singiel :(

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 11:43 

Napewno nie bedzie konkurencja, to dwie rozne gry. Pewnie bedzie nacisk na sigle player, ale i tak pewnie bede w nia gral, pierwsza czesc to byl hit, bardzo mi sie podobala.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 13:15 

widział ktoś wymagania sprzętowe??? jakie to ma mieć i mam nadzieje że poprawią wiele błędów jedynki min. 100% celności wroga w prawie każdej sytuacji...nawet jak cie jeszcze nie ma prawa zobaczyć lub z bardzo daleka :lol:

PostNapisane: 27 sie 2003, 15:25 
Moderator forum

[SPQR]Wojt_PL napisał(a):
Cenega wydaje ta gre i wydaje mi sie ze bedzie naprawde niezla.

Pamiętam swoje pierwsze "podniecenie" z I części. Padający deszczyk, w tle realistyczna burza, przydzielanie zadań, a wszystko to na magicznym "Wudu 1" :D

Zapowiada się ciekawie, jednak ja cierpliwie czekam na Walki o Pacyfik w kolejnej edycji Medal of Honor. Generalnie, kolejna gra do zbioru z tematyki WWII :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 15:39 

Jak wypali MP to gra ma sens jak nie - to niestety ja się w nia nie piszę, single to ja juz tylkow rpg'ach zapodaje, natomiast FPP to tylko MP.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 12:37 

Pozwalam sobie odświezyć stary już temat, choć w dalszym ciągu dotyczący gry, która w Polsce jeszcze się nie ukazała (Cenega - pozdrowienia!).

A robię to, ponieważ wczoraj w nocy robiłem porządki wśród płytek z demami i zauważyłem w właśnie H&D2 na jednej z nich. Nie pamiętam, dlaczego nie zainstalowałem dema zaraz po zakupie pisma z płytką (choć w część pierwszą zagrywałem do upadłego ;) ), ale mniejsza z tym.

Tak czy owak zrobiłem to wczoraj, myśląc "zobaczę tylko jak to wygląda i idę spać." I tak też zrobiłem, tyle że spać poszedłem dopiero trzy godziny później...

W demie jest jedna misja, w spalnonym i "zgruzowanym" francuskim mieście pełnym Niemców mamy przyjść z odsieczą wojakom zamkniętym w banku i otoczonym przez wraże oddziały.

Pierwsze co mnie urzekło, to grafika uwaga - mocny sprzęt jest potrzebny!). To miasto wygląda przepięknie, na ile pięknie mogą wyglądać ulice pełne gruzów i spalonych budynków.

Postacie naszych dzielnych wojaków też odwzorowane są na bardzo wysokim poziomie - widać bardzo wiele szczegółów z przysłowiowymi sprzączkami na paskach włącznie ;) Jedyny mankament to chód żołnierzy - wydaje mi się, że momentami jakiś taki nienaturalny (zależnie od tego, z jaką prędkością się poruszamy - zastosowano tu rozwiązanie podobne jak w Splinter Cellu). Ale biorąc pod uwagę to, co było w Call of Duty, tu jest i tak nieźle ;)

Niemcy też niczego sobie (graficznie), a poza tym - mam wrażenie, że całkiem niezłe AI tutaj sobie biega, a to rzadko spotykane w SP. Nie wiem, czy ja byłem już tak zmęczony, czy naprawdę coś w tym jest - ale parę razy Szwabom udało się mnie nieźle zaskoczyć (słysząc strzały przybiegają ze swoich posterunków, ale nie na oślep, tylko cały czas szukając osłony, powoli i ostrożnie, próbują otoczyć, zajść z drugiej strony ulicy itp).

Misja wzorowana jest chyba na podobnym fragmencie filmu "Private Ryan", atmosfera podobna, cały czas szukanie osłony, bo Niemców wokół kupa, strzały padają "znikąd", no i oczywiście obowiązkowa wieża kościelna ze snajperem.

Na co przede wszystkim zwróciłem uwagę... Strzelaniny, kiedy już do nich dojdzie po obowiązkowym skradaniu się, są bardzo dynamiczne i dostarczają wymaganych od takiej gry emocji. Widać, że gra nabrała rozmachu od czasu pierwszej części - chociażby lepiej rozwiązano "wielopoziomowość planszy", Niemcy chowają się nie tylko wśród gruzów, ale i np. na piętrach domów (do niekótrych da się wejść) i stamtąd ostrzeliwują ulicę.

Druga rzecz, którą zawsze bardzo lubiłem w H&D jest uzbrojenie naszych żołnierzy, którego dokonujemy na wstępie i zależy ono wyłącznie od naszego widzimisię (w "dwójce" możemy wybrać nawet mundury i hełmy/czapki). Oczywiście możemy podnieść każdą upuszczoną przez wroga/przyjaciela broń i wykorzystać. Aha, interfejs mocno sie zmienił w porównaniu z "jedynką", więc chwilę trzeba się tym pobawić, żeby się przyzwyczaić.

Niestety - jest i tu mankament, który towarzyszy każdej strzelaninie SP. Przejście danej planszy praktycznie pozbawia sensu wracanie do niej. Posterunki wrogów zawsze są w tym samym miejscu, więc za drugim/trzecim podejściem strzelamy już niemal jak do kaczek.

O, kurcze... własnie zauważyłem, jak się rozpisałem ;). Kończę już zatem, choć parę rzeczy jeszcze mi się spodobało, a parę mniej. Tak czy owak - polecam zagranie i wyrobienie sobie zdania, a później - podzielenie się nim tutaj. Ja anyway na grę odtąd czekam (być może za parę dni kurz opadnie i zauważę więcej irytujących rzeczy, ale na razie - polecam!).

Konkludując - jakie jest Wasze zdanie na temat H&D2, co Wam sie podoba, a co rozczarowało?

Ja sam teraz jestem przede wszystkim bardzo ciekawy MP..

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 13:01 

Miałem okazje grać na wersji full, singleplayer bardzo ciekawy i wciągający, multiplayer natomiast to mega baznadziejne dno.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 13:30 

Mi styl graficzny kojaży się z Operatin Flash Point, w końcu to czeskie produkty. I cały czas zachodzę jak oni w OFP na niezbyt wysokich wymaganiach zmieścili tyle wspaniałych efektów terenu i grafiki. :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 13:44 

Bardzo dobra i ciekawa gra single player. w multi nie grałem.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 14:11 
Moderator forum

Ja grałem, ma świetną grafę i singplayera.
H&D 2 ma lepszego singla a Bf ma lepszego Multiplayera, więc jeśli chodzi o multi to battlefield zdecydowanie wygrywa 8)

Ostatnio edytowano 13 maja 2004, 14:12 przez Piospi, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2