Teraz jest 6 kwi 2025, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lis 2004, 02:26 

http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=8140

Zapraszam do topicu - wlasnie ten config przylapal Mayka.Przerabiajcie admini swoje serwery!

PostNapisane: 20 lis 2004, 04:36 
Moderator forum

PPone napisał(a):
http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=8140

Zapraszam do topicu - wlasnie ten config przylapal Mayka.Przerabiajcie admini swoje serwery!

PunkBuster wykrywa Legiona 2.0c bez używania specjalnych konfigów. To po pierwsze. Po drugie dzięki za podzielenie się swoją pracą i doświadczeniem. Na pewno przejrzymy to dokładnie i postaramy się wykorzystać.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 08:22 

Widzę że chłopak naczesie, zapomniał tylko dodać że legion3 jest już od dawna ...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 12:31 
Moderator forum

55_Maciek napisał(a):
Widzę że chłopak naczesie, zapomniał tylko dodać że legion3 jest już od dawna ...

Żeby o czymś zapomnieć, trzeba o czymś wiedzieć najpierw. Nie śledzę rozwoju cheatów w BFie.
Jednak
PPone napisał(a):
ten config przylapal Mayka.

na posiadaniu - podkreślam - posiadaniu - Legiona 2.0c a nie 3.0.
A do tego niepotrzebne są specjalne konfiguracje.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 14:14 

niestety mylisz sie - standardowe ustawienia PB nie zawieraja testowania przez md5tool twojego twardego dysku a tylko w ten sposob mozna znalezc programy rezydentne takie jak Legion.PB sprawdza jedynie zakres i konfiguracje cvarow odpowiedzialnych np. za mgle czy odleglosc z jakiej widzisz tagi, niestety ta metode hakerzy obeszli juz dawno.Jezeli zrobisz sobie taki cfg jak podane zobaczysz o co chodzi - MBL dodaje ponad 100 pozycji md5tool ktore sa sprawdzane gdy gracz wchodzi na serwer, a standardowy cfg PB ogranicza sie jedynie do konfiguracji automatycznych screenshotow, sprawdzenie kilku standardowych cvarow i kilkunastu najstarszych czitow.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 15:16 
Moderator forum

PPone napisał(a):
niestety mylisz sie - standardowe ustawienia PB nie zawieraja testowania przez md5tool twojego twardego dysku a tylko w ten sposob mozna znalezc programy rezydentne takie jak Legion.PB sprawdza jedynie zakres i konfiguracje cvarow odpowiedzialnych np. za mgle czy odleglosc z jakiej widzisz tagi, niestety ta metode hakerzy obeszli juz dawno.Jezeli zrobisz sobie taki cfg jak podane zobaczysz o co chodzi - MBL dodaje ponad 100 pozycji md5tool ktore sa sprawdzane gdy gracz wchodzi na serwer, a standardowy cfg PB ogranicza sie jedynie do konfiguracji automatycznych screenshotow, sprawdzenie kilku standardowych cvarow i kilkunastu najstarszych czitow.

Waszą konfigurację na pewno stestujemy i włączymy. Dzięki za nią.
Jednak - jak już pisałem w opiniach na głównej stronie - próbowalismy równiez zrobić to i owo z wykrywaniem Legiona, którego w październiku podczas eliminacji OC PB nie wykrywał w żaden sposób. Poświęciliśmy jeden wieczór na ustawienie serwerów PRGK tak, by robiły sporo zdjęć graczom grającym u nas. Szczególny nacisk położyliśmy na maphack. Jednak, gdy doszły do nas wiadomości o tym, że Legion 2.0c jest wykrywany, sprawdzilismy to. Okazało się że to prawda - PB po prostu kickował graczy którzy mieli ten program włączony.

W tym momencie - zwłaszcza, że sytuacji zagadkowych zrobiło się jakby zdecydowanie mniej - daliśmy sobie spokój z dalszymi próbami i ustawieniami.

Podkreślam - Legion włączony to nie to samo co Legion posiadany na dysku.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 17:09 

1. Hmm czy PB (przez ten konfig) nie łamie prawa do prywatności ?

2. Czy robienie dużej ilosći i w małym odstępie czasu screenów u gracza i wysyłanie ich do serwa nie powoduje u tego gracza lagów?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 17:26 
Oldboy Battlefield.pl

ad 1 - nie - przeczytaj EULA
ad 2 - nie jestem wstanie stwierdzic bo nie zaobserwowalem tego

a co do konfigu to ten pierwszy co podawaliscie powodowal masowe kicki na 4webie - wszystkich grajacych
a nowy mam nadzieje nie bedzie tego robil niedlugo sprawdze

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 18:54 

@Est
Przeczytaj regulamin PSB i sie dowiesz ze nawet posiadanie czitow na dysku jest karane banem,jak by cie psy zatrzymaly np. z LSD to co bys im powiedzial?Wlaczony czy wylaczony to ciagle czit i ciagle mozesz dostac bana za jego posiadanie - kwestia tylko czy udowodnisz ze go nie uzywales.

@dedido
1.Nie bo wyszukuje jedynie czitow okreslonych w odpowiednim pliku konfiguracyjnym - jak antywirus, skanuje i szuka podobnych plikow do tych jakie ma zapisane w pamieci ze to czity.
2.Tak, w momencie gdy pstryka ci fotke mozesz dostac warninga o polaczeniu (jezli masz slabsze lacze) lub mignie ci obraz na ulamek sekundy, wszystko zalezy od wielkosci fotki.

@Okota
Masz racje kikalo bo screeny byly robione w duzej rodzielczosci (800x600 przy samplowaniu chyba 4).Jednak PB ma ograniczenia jezli chodzi o screny i maxsymalnie moze zlapac rodzielczosc odpaowadajca ilosci pikselkow znajdujacych sie przy 320x240, sztucznie zwieksza sie ta rozdzielczosc zmniejszajac czytelnosc fotki dublujac piksele.Jednak po testach okazalo sie ze za czestko kika osoby ze slabszymi laczami i zmiana z 800x600 na 320x240 przy samplowaniu 2.Jest to najnizsza wartosc przy ktorej otrzymany plik jest sensowny i czytelny a zarazem najmniej obciaza lacze (ja mam 3mb/s wiec tego nie odczuwam ale np. 128kb/s juz odczuje)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 19:55 
Moderator forum

My zastosowaliśmy maleńkie screenshoty pokazujące tylko interesujący nas fragment, a konkretnie minimapkę. Dzięki temu lagów nie było, lub minimalne.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 20:54 

Yep, jednak by wykryc taghack ptrzeba tez widziec celownik - oto kilka przykladow:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widac koles uzywal taghacka - niebieskie napisy to wlasnie pozycjie wroga - jak zauwazycie widac WSZYSTKO, dodatkowo proponuje spojrzec na mape :)

A tegp przykladu tutaj nie trzeba chyba tlumaczyc:
Obrazek

Jednak takie screeny powoduja wlasnie packet lossy a w konsekwencji kick z serwera, wiec na razie testuje jeszcze pozycje ss zeby ustawic tak ze widac czesc mapy i celownika, jednoczesnie aby ss byl najmniejszej rozdzielczosci aby nie powodowal lagow.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 21:23 

PPone napisał(a):
(ja mam 3mb/s wiec tego nie odczuwam ale np. 128kb/s juz odczuje)

Hmm ciekawa odpowiedź... daje do myślenia.
Więc PB daje możliwość "stwarzania lagów" przeciwnikom.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2004, 22:11 

Zobaczymy kiedy się uda złapać prawdziwych cheaterów i pokazać ekraniki z nikami.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2004, 00:16 
Moderator forum

My ustawiliśmy tak:

Obrazek

Co trzeba to widać.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2004, 09:36 
Maskotka BF.pl

dedido napisał(a):
PPone napisał(a):
(ja mam 3mb/s wiec tego nie odczuwam ale np. 128kb/s juz odczuje)

Hmm ciekawa odpowiedź... daje do myślenia.
Więc PB daje możliwość "stwarzania lagów" przeciwnikom.

hmm... czyli jeśli sprawdzasz serwer przeciwnika i jest wszystko ok - nie ma lagów i są ładne pingi - a później w czasie meczu pojawiają się lagi, lossy i warningi.. tzn. że PB jest inaczej skonfigurowany i wali piękne fotki... ?

ciekawe...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2