Na początek filmu mógł by pasować początek Walca Cesarskiego Johanna Straussa, do momentu rozpoczęcia walki przy młynie, wtedy to zaczyna się mocniejsze uderzenie w tym utworze. Albo Wilhelm Tell Rossiniego
Moze FUGA J.S.Bacha mogła by byc wykorzystana
Requiem W.A.Mozarta przy pokazywaniu trupów było by również na miejscu ewentualnie V Symfonia Mahlera, Larghetto z Kserksesa Haendla, Etiuda nr3 Chopina - Bardzo spokojne smutne nastrojowe utwory, aż się widzi te leżące ciała poległych
Trubadur Verdiego albo Eine Kleine Nachtmusik Mozarta na napisy koncowe proponuje.
A może troche swingu z epoki czyli lata 40, bo jak amerykance to i czemu nie
Perfidia Tomy Dorseya, Adios G.Millera
Flamingo( piosenka) dosyć spokojna D.Ellingtona
Jeżeli mają być pacyfistyczne elementy w filmie to proponuje piosenke EVERYBODY LOVES SOMEBODY Deana Martina, może Swingin safari utwór na orkiestre ,WHAT THE WORLD NEEDS NOW IS LOVE Jackie DeShannon,stara kowbojska ballada MOON RIVER ( mam 2 wykonania, oba klasyczne stare ), La Mer C. Trent, Unforgetable Nat King Cole'a, What A wonderful world ( ups chyba się powtarzam )
O jejku aż mnie ciarki przeszły jak sobie wyobraziłem muzyczke do kościoła =>> A. Franklin I say a little prayer brrrr no i jeszcze amerykanie odpoczywają leczą się przy melodii Que Sera ( whatever will be, will be ) Doris Day brrr - znowu ciarki
I ostatnie propozycje , ostatnia płyta - wiecej nie szukam bo by zajęło mi z 2 tygodnie

Orkiestra Herba Alperta : Never on Sunday,Spanish Flea - i na 3 czy 4 akord wszyscy ruszają do ataku, hehehehe.
Wystarczy tego dobrego. Gore jak chcesz to ci prześle wszystkie te kawałki