Teraz jest 15 kwi 2025, 20:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 16:41 

Wczesniej, przed reinstallem windy na chwile wylaczylem, nawet zdawalo mi sie , ze bf troszke szybciej chodzi, ale teraz, mam caly czas wlaczona pamiec wirtualna.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 16:54 
Moderator forum

Phaeton napisał(a):
Ja mam pewien problem:

Jestem snajperem, cala amunicja wypstrykana czyli ammo 0/0. Ide do skrzynki z amunicja, dobieram dwa magazynki, reload i mam ammo 5/1 i nie chce dobrac drugiego magazynka. Odchodze, podhcodze znowu, skacze, wszystko na nic. Zdarza sie to w 50% takich przypadkow.

To tylko bug, masz te 2 magazynki.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 17:12 

A u mnie wszystko cacy oprócz jednego drobnego szczegółu. Po zainstalowaniu 1.6 przy każdym wystrzale z czołgowego działa słyszę coś co przypomina dźwięk sonaru.
Jak walczy ze sobą kilka czołgów to ma się wrażenie jakby toczyła się walka za pomocą jakichś futurystycznych ultradźwiękowych broni. Zmiana ustawień w grze, wł/wył akceleracji nic nie daje. SB 4.1.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 17:17 

lol w sumie racja :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 17:25 

G-deck --> zmieniałeś częstotliwość próbkowania dźwięku na niższą? Ponoć pomaga zmiana na 22 kHz.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:17 

dzieki temu paczowi zmiejszyła sie rola skilla w strzelaniu z automatu. jeden wielki h.j

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:23 

michał, ale z MG, czy z ręcznych masz na myśli? Ja tego nie odczuwam, ale to może dlatego, że gram na nieswoim łączu...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:30 

A dlaczego skil w strzelaniu z automatu jest taki ważny? Może lepszy jest np. skil w ukrywaniu się, chodzeniu po osłoniętym terenie, umiejętność znadowania kryjówek i wzajmnego ubezpiecznia się.

Szczerze mówiąc to po tym jak gram od 2 miesiecięcy tylko w FH, to rozgrywki BF są deczko śmieszne. Skaczący kolesie, bieganie po otwartym terenie, czołgi strzelające jak średniowieczne armaty - wymiana ognia pomiędzy czołgami po 5 pocisków, bazooki strzelające celnie przez pół planszy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:40 

jurgens napisał(a):
A dlaczego skil w strzelaniu z automatu jest taki ważny? Może lepszy jest np. skil w ukrywaniu się, chodzeniu po osłoniętym terenie, umiejętność znadowania kryjówek i wzajmnego ubezpiecznia się.

Szczerze mówiąc to po tym jak gram od 2 miesiecięcy tylko w FH, to rozgrywki BF są deczko śmieszne. Skaczący kolesie, bieganie po otwartym terenie, czołgi strzelające jak średniowieczne armaty - wymiana ognia pomiędzy czołgami po 5 pocisków, bazooki strzelające celnie przez pół planszy.
jurgens ty jakiś ŚWIR chyba jestes

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:42 

jurgens napisał(a):
wymiana ognia pomiędzy czołgami po 5 pocisków, bazooki strzelające celnie przez pół planszy.

Jurgens my nie szydzimy z barku skilla czolgowego w FH: celownik na czolg i trafiasz, wiec daj sobie spokoj. Sa zwolennicy klasycznego BFa i modow, kazdy gra w co mu sie podoba.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 19:04 

CloneTrooper napisał(a):
Jurgens my nie szydzimy z barku skilla czolgowego w FH: celownik na czolg i trafiasz, wiec daj sobie spokoj. Sa zwolennicy klasycznego BFa i modow, kazdy gra w co mu sie podoba.

To są moje odczucia z obserwacji gry. Po prostu to śmiesznie wygląda jak się na to patrzy. W BF-a grałem zawsze dla klimatu, ale teraz po FH już nie jestem w stanie wczuć się w to co się dzieje na planszy...

Zresztą skil jest w każdej grze i w każdym modzie niezależnie od tego jakie są zasady. W FH w odróżnieniu od vanilla-BF celowanie też nie jest proste - jeden błąd i przeciwnik Cię zmiata. Jeśli zobaczysz że ktoś do ciebie strzela to naprawdę masz sekundę - albo gościa niszczysz, albo się chowasz, jeśli byłeś dobrze ustawiony. Zresztą celować trzeba na znacznie większe odległości zazwyczaj - wtedy też się bierze poprawkę jak w BF.

W BF-ie osoby skilowe zachowują się znacznie bardziej nienaturalnie w stosunku do realiów niż w osoby początkujące (skaczą, tańczą czołgami, rozwalają czołgi przy pomocy jeepów). W FH odwrotnie - im więcej skila, tym mniej wygłupów - im więcej doświadczonych graczy, tym więcej wojennego klimatu.

Sorki za zawracanie dupy, ale nie mam gdzie grać... po patchu 1.6.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 19:08 

eniax napisał(a):

Pewnie. Od pieprzonego roku gram w BF-a ;)

Są tu jeszcze jakieś ŚWIRY?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 19:16 

Maciejek napisał(a):
mam do ciebie pytanie: co znaczy, ze zwolniles pamiec ?

Programem defragmentującym pamięć. (FAST Defrag dokładniej). Ale to pomaga na krótko, bo się szybko zatyka od nowa.
Okota napisał(a):
pewnie wylaczyl plik wymiany... - niepolecane to jest...

"Et tu, Okota, contra me?"

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 19:19 

jurgens napisał(a):
eniax napisał(a):

Pewnie. Od pieprzonego roku gram w BF-a ;)

Są tu jeszcze jakieś ŚWIRY?

Jak chodzi ci o FH to chodzi o mnie 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 19:30 

jurgens napisał(a):
W BF-ie osoby skilowe zachowują się znacznie bardziej nienaturalnie w stosunku do realiów niż w osoby początkujące (skaczą, tańczą czołgami, rozwalają czołgi przy pomocy jeepów)

BF i tak jest super realistyczny np w porownaiu do Wolfensteina, tam to dopiero sa skaczace kangury z bazookami. Nie przesadzaj, skokow w BFie nie jest tak duzo, tylko jak sie ratujesz przed strzalem w glowe. Jak strzelasz nie skaczesz, "tance" czolgami maja na celu ustawienie sie namocniejszym pancerzem do przeciwnika i tez znowu nie ma tego za duzo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2