Teraz jest 7 kwi 2025, 01:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2004, 15:41 

mnie obojetnie byle w niedziele jak nie mozecie to oczywiscie kiedy indziej :) no problem

Musze napisac wtedy tez pare listow kurna nie chce mi sie

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2004, 16:47 

Zawitam wiec w niedziele do Rzymu, co by rozprawiac o nadchodzacych igrzyskach 8) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2004, 21:03 
Moderator forum

Dajcie ostateczny termin i poinformujcie wszystkie Klany.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2004, 21:43 

Klany a raczej przedstawiciele beda poinformowani :) Rzym rzadzi, Liga rzadi...

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2004, 09:00 

Spotkanie odbedzie sie w Niedziele 19.09.2004 o godzinie 20:00 na ts'ie, po namiary prosze pisac. (GG: 3900538).

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2004, 16:29 

Klan [CP] ma także zamiar wziąść udział w tej zabawie :wink:

Z naszej strony na spotkanie deleguję Lecha.

"TO MY NARÓD ŚLĄSKI"

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2004, 17:35 
Moderator forum

Witamy CP - PRGK zna ten klan od dłuższego czasu i życzymy powodzenia w lidze. Tak zatem mamy 11 klanów, liczba ta może ulec zmianie, ja osobiście wiem o dwóch klanach, które być może przystąpią do zabawy.

Do ustalenia mamy następujące tematy:
- termin rozgrywek
- sposób rozgrywek (1 runda czy dwie, ew. inne)
- określenie składów drużyn i ewentualnych zmian w składach podczas rozgrywek
- wybór map do całości rozgrywek
- sposób wybierania map do poszczególnych meczów
- sposób rozgrywania meczów (ile i jakie mapy, po ile osób w drużynie, czas trwania rundy, ile rund)
- szczegółowe zasady rozgrywania meczów (zabronić basecampingu czy nie, ew. spectatorzy i takie tam...)
- punktacja za mecze
- punktacja i jej wpływ na tabelę
- sposób rozwiązywania konfliktów

Jeśli ktoś na coś jeszcze wpadnie, to albo napiszcie tutaj, albo przygotujcie to na spotkanie.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2004, 23:10 

Oki to bedzie 12 klanow jak Enclave.SE to 13 (pechowa 13), SSR'42 tesh startuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 00:00 

Poniewaz nie moge sie pojawic na spotkaniu rady ligi (praca) przedstawie ponizej kilka moich pomyslow, ktore chcialbym aby wzieto pod uwage:

Mapki:
1. Proponuje aby w jednym tygodniu byla grana 1 mapka ustalona z gory (droga losowania). Czas 2x30minut i 150% TicketRatio (przy 32 slotach)Czyli tak samo jak w fazie grupowej OC.
2. Druga propozycja dotyczaca map jest taka jak byla w Pucharze East Front. Czyli kazdy klan wybiera swoja mapke ale moze ta mapke wybrac tylko raz przez okres calych rozgrywek. W nastepnym meczu musi wybrac inna, ktorej jeszcze nie gral. Czas 4x20minut i 100% TicketRatio (przy 32 slotach).
W moich propozycjach chce wyeliminowac dominacje wsrod klanow, ktore maja ogranych kilka map aby nie graly non-stop tych mapek, ktore sa ich home mapkami.
Proponuje aby w liscie map znalazlo sie wszystkie 18 map granych w ladderach CB plus Liberation of Caen oraz jakas nowa mapke.
Podoba mi sie czyjs pomysl z zamiana mapy Berlin na mapke UN_Berlin.

Fair Play:
Jak napisal Yacub liga ma byc forma zabawy, a nie napiecia i starc pomiedzy klanami, ktore beda prowadzic do sporow.
W tym celu proponuje w regulaminie ligi aby zabronic Basecampingu (na flagach nieprzejmowalnych) sprzetem zmechanizowanym jak i zabronic Airlocka (przynajmniej na mapkach gdzie brak w bazach i na lotniskach AA)
Chcialbym aby klany slabsze mialy jakiekolwiek szanse z mocniejszymi przeciwnikami.

Punktacja:
Ciekawym pomyslem wydaje sie system punktacji przedstawiony przez EST'a. Wiec tak jak on napisal 1 punkt za wygrana runde i 3 punkty za wygranie meczu. Co przy calkowitej dominacji jednego klanu da nam wynik 7:0, a najnizszy wynik jaki bedzie moziwy to 4:3 przy zwyciestwie w meczu ale wygraniu tylko jednej rundy. Oczywisice proponuje tez notowac liczbe ticketow gdzie klan, ktory bedzie mial lepszy bilans przy tej samej ilosci punktow znajdzie sie wyzej w tabeli.

System rozgrywania meczy:
Tutaj jak juz wczesniej wiekszosc pisala to kazdy gra z kazdym.
Wnioskuje aby na kazdym meczu byl obecny obserwator (sedzia), ktory bedzie czuwal na prawidlowym przebegiem meczu wedlug przepisow, ktore zostana ustalone.

Konflikty:
Jesli zaistanial by konflikt, w ktoryms meczu to rada ligi podejmuje i decyduje o dalszym rozwiazaniu tej sprawy dlatego chce aby byl obecny sedzia na meczach aby takich sporow uniknac i dzieki temu beda one sie pojawiac sporadycznie.

To glowne propozycje mojej osoby.

Na spotkaniu rady zastapi mnie Spadak.

Pozdrawiam

Liga Rządzi, Liga Radzi, Liga Nigdy Was Nie Zdradzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 01:33 

Byczek Fernando napisał(a):
Jak napisal Yacub liga ma byc forma zabawy, a nie napiecia i starc pomiedzy klanami, ktore beda prowadzic do sporow.
W tym celu proponuje w regulaminie ligi aby zabronic Basecampingu (na flagach nieprzejmowalnych) sprzetem zmechanizowanym jak i zabronic Airlocka (przynajmniej na mapkach gdzie brak w bazach i na lotniskach AA)

Taki przepis bedzie powodem do kłótni, poniewaz bedzie spor czy jak samolot sie oderwal od ziemi to jest lock, czy ma nabrac predkosci, czy co? i gdzie granica itp itd, tylko zapowiada spory cos takiego. Wyskoczy z samolotu zeby cos ukrasc to juz kampa czy nie itp itd.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 01:36 

CloneTrooper ma racje trza to omowic na spotkaniu!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 02:32 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
Byczek Fernando napisał(a):

Taki przepis bedzie powodem do kłótni, poniewaz bedzie spor czy jak samolot sie oderwal od ziemi to jest lock, czy ma nabrac predkosci, czy co? i gdzie granica itp itd, tylko zapowiada spory cos takiego. Wyskoczy z samolotu zeby cos ukrasc to juz kampa czy nie itp itd.

Dokładnie. Uważam że nie można zabronić niczego poza korzystaniem z bugów. Co do kampienia, to w sumie tylko od klanu zależy w jakim stylu wygra.

Pomysł z Berlinem mój :). Tam się gra ciekawiej.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 03:35 
Moderator forum

A ja za to mam pomysł na szybkie przeprowadzenie głosowania na TS nad poszczególnymi sprawami. Tak sobie nad tym myślałem w drodze skądśtam i wymyśliłem :)

Nie ma sensu po kolei się odzywać - nie znamy w większości swoich głosów, kto to będzie liczył, w jakiej kolejności mamy się odzywać i w ogóle... nie ma też sensu przeprowadzanie ankiet przez http://www...

Wymyśliłem głosowanie co prawda jawne, ale za to szybkie i skuteczne...

Gospodarze czyli SPQR udostępniają nam kanał na TS. Na tym kanale założone są dwa dodatkowe kanały, nazwane TAK i NIE (po ichniemu będzie Si i No, ale wygląda na to że to uczeni Rzymianie i po polsku też potrafią, więc chyba pozostaniemy przy Tak i Nie ;) )

Yacub jako gospodarz zarządza głosowanie nad danym tematem i każdy głosujący przesuwa się na odpowiedni kanał w celu oddania głosu. W ten sposób głosowanie odbędzie się w ciszy, szybko, skutecznie i każdy może potwierdzić wyniki głosowania. Yacub liczy, po czym woła supervoicem (tym co to gada do wszystkich podkanałów) i wszyscy wracają na główny kanał, ociągających się przeciaga ręcznie.

PS. Jak wam się nie podoba, to sorry :D

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 10:17 

EST_PL napisał(a):
Na tym kanale założone są dwa dodatkowe kanały, nazwane TAK i NIE (po ichniemu będzie Si i No, ale wygląda na to że to uczeni Rzymianie i po polsku też potrafią, więc chyba pozostaniemy przy Tak i Nie ;) )

Jak już to Ita i Non. Rzym to łacina, a nie włoski :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 11:02 
Moderator forum

Pancho napisał(a):
EST_PL napisał(a):
Na tym kanale założone są dwa dodatkowe kanały, nazwane TAK i NIE (po ichniemu będzie Si i No, ale wygląda na to że to uczeni Rzymianie i po polsku też potrafią, więc chyba pozostaniemy przy Tak i Nie ;) )

Jak już to Ita i Non. Rzym to łacina, a nie włoski :)

Zależy który :)

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2