Teraz jest 5 kwi 2025, 15:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 13:42 

To jest wszystko co napisal, ma nadzieje ze dowiem sie czegos wiecej. W kazdym razie nie napisal wprost, ze to hack/czit. Co do #81005 nie napisal i nie napisze, bo tylko oni maja miec do tego wglad, a my mozemy sie tylko domyslac.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 14:23 

Jedno jest prawie pewne, że nawet jeżeli Koalas czitował, to już nigdy nie zrobi tego więcej (byłby głupi gdyby dalej próbował :D ). Ale jak narazie moje obawy sprzwdzają się - sprawa dalej pozostaje niejasna. Pozostaje tylko dalej czekać, aż ktoś zdobędzie jakieś niezbite dowody winy lub jej braku.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 14:31 
Moderator forum

Teoretycznie screen przedstawiony przez Frantica pozostaje niezbitym dowodem winy. Już pisałem co się stało z rizla i whothem^mmy na podstawie takiego samego screena, różniącego się tylko numerkiem.
Dla CB taki dowód wystarczy.

Gdyby nie te nasze wątpliwości...

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 14:31 
Moderator forum

Chociaż wątpię w tą teorię, to jeśli to, co spotkało Koalę było błędem, to teraz nową zasadę CB można o kant rozbić. Każdy przecież będzie się wykręcał: "To był błąd! Nigdy nie miałem cheatów!". Nigdy wcześniej nie spotkałem się na serwerze z kickiem za GAMEHACK, wszystkie kopniaki za "błędy" PB ograniczały się do problemów z update'em, 'no packet flow' czy 'general fault' (czy jakoś tak). Jeden przypadek na milion? Sorry, ale ciężko jest w to uwierzyć. Cytując Pancha - lepiej, żeby to nie był błąd...

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:00 

Dla mnie Koleś jest chiterem, chyba że ktoś znajdzie dowody na to, że nie jest lub EB powie iż pb się pomylił. Sam poszkodowany może mówić co chce, ale komunikat mówi sam za siebie.

Zgadzam się z opinią, że jak ktoś uzywa cheatów to wcale nie musi być dobry bo jak napisał EST trzeba jeszcze trafiać.
Żenujące są wypowiedzi typu "nie jestem cziterem, nie czituje" itp

Skoro nie czitowałeś to znasz prawdę i nie przekonuj nas na każdej stronie tego tematu. Ja Ci nie uwierzę choć mam w dupie cziterów i dla mnie nie musisz zostać zbanowany Ty ani żaden inny cziter. Jak ktoś chce czitować to b. proszę bedzie przynajmniej trudniej sie grało. Zresztą żaden lamus z czitami nie dorówna prawdziwemu skilowcowi choćby nie wiem jakie miał mistrzowskie czity BO GRAĆ TO TRZEBA UMIEĆ

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:00 

To może sondę czy głosowanie zrobić? Bo i tak w tej sprawie już niewiele się pewnie zmieni (obym się mylił). Niech wszyscy gracze zdecydują czy Koalas jest winny czy nie i wtedy sprawa się ostatecznie rozwiąże. Jeżeli Koalas zostanie uznany winnym "przestępstwa" to odejdzie ze sceny i skończy grać (myślę, że nawet ban nie będzie konieczny bo sam z własnej woli przestanie grać). Jeżeli natomiast znaczna większość uzna, że oskarżony jest niewinny, to wszyscy uznają tą decyzję i wszystko powinno być O.K. Ale gdyby został uznany nie winnym a sytuacja by się powtórzyła, to oczywiście bezwzględnie i bezdyskusyjnie ban.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:15 

Suszi, logicznie rzecz biorąc powinien zostac zbanowany odrazu do czasu wyjaśnienia tak to sie odbywa prawnie :lol:

Jednak powiadam, że w dupie z nim i jego czitami niech CB zadecyduje co z tym zrobić.

Może zróbmy sobie małą rozprawę sądową? :D Ja moge być oskarżycielem :lol:
Proponuje Powołać ławę przysiegłych i na sedziego damy Okotę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:21 

suszi nie wiem skąd masz takie idiotyczne pomysły :twisted: w/g mnie jest zasada,tak jak w prawie karnym o domniemaniu niewinności oskarżonego,jeśli brak jest JEDNOZNACZNYCH dowodów winy..czyli wszystko czego nie można wyjaśnić w sposób oczywisty, jest na korzyść oskarżonego

PS suszi może numerek audiotele załatwisz 0700....i będziemy dzwonili co myślimy o sprawie Koalasa :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:26 

A mnie "olsnilo" jak ktos powiedzial ze nie chodzi tylko o skilla w czitach ale tez o znajomosc gdzie znajduje sie przeciwnik .

Przyjzyjcie sie dokladnie screenowi...... a wtedy sytuacja na servie byla taka:
Axis mieli wszystkie flagi , u alied zylo 3 loodzi : jeden "wyszarzal" flage na pierwszej linii od strony jeziora ale byl tam juz nasz szerman , drugi wszyszarzal tez flage na pierwszej lini ale od strony gor , a trzeci byl niewiadomo gdzie . Ja bylem na srodkowej fladze i skoro na jednej byl juz nasz czolg pojechalem na ta druga i jakiez bylo moje zdziwienie ze nie zastalem tam nikogo a flaga byla caly czas biala i przejolem ja bez problemu :roll: . Ale.... zyl jeszcze Koalas i Maciu z CPs i pomyslalem sobie ze to Maciu jezdzi jeeepkiem i pojechal w strone naszej bazy - byl to jedyny "logiczny" kierunek" jesli chcial przezyc ( w poprzedniej rundzie gral tak samo - zginol ostatni w drodze do naszej bazy) . Ja ustawilem sie tak zeby miec widok na "mozliwa" droge ucieczki goscia i w tym momecie PB kicknol Koalas'a . Pare sekund pozniej ktos wyszarzal nasza baze i byl to Maciu ktory tam "polegl" ;) .

Wnioski :

Koalas wiedzial ze jedzie na niego czolg i dlatego nie przejol flagi do konca tylko uciekl .
Uciekl tez w takim kierunku w ktorym byl bezpieczny .

Ergo: mial czita .

I bezsensu jest gadanie ze jest sie po formacie i PB jeszcze sie nie updatowal : ja robilem format na poczatku grudnia , od nowa instalowalem BF'a i nie kickal mnie za "GAMEHACK'a" , dopiero dzien przed zajsciem z Koalasiem gdy gralismy spara z FS - gdy wyszla nowa wersja PB podczas updat'u mnie i kilku naszych graczy kickalo z servera z kimunikatem: "loosing packiet looss" . Czyli ze podczas updatu PB gubil jakies packiety i nie mogl sie do konca uaktualnic - wtedy pomagala "reczna" aktualizacja i bylo ok.

Jak dla mnie to wyglada tak: dzien wczesniej wyszla aktualizacja PB , Koalas dnia nastepnego gdy wszedl na server "nadzial" sie na ta nowa wersje i jego GAMEHACK juz byl wykrywany przez PB. OVER

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:35 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
sirPandora napisal:
Cytuj:
Żenujące są wypowiedzi typu "nie jestem cziterem, nie czituje" itp

SirPandora ja sie nie tlumacze , za stary jestem na tlumaczenie sie 15 czy 20 latkow typu niebijcie , niebanujcie ja nie czitowalem hehe co bedzie to bedzie a ja jestem pewien swego. Przedstawialem to tylko tak ze PB zrobil blad i ze nie jest sprawiedliwe odrazu kogos skreslac i jak juz ktos mi cos zarzuca to moze znajdzie sie jakis expert ktory sie na tym zna ale skoro nikt tego zdecydowanie nie rozwiazal i jest dokladnie podany numer bledu (a sprawdzalem listy zbanowanych osob w BF-ie i nikt za ten blad nigdy niezostal zbanowany) to znaczy ze nikt sie na tym niezna i niepotrafi jednoglosnie wyjasnic sprawy. To co z tego ze jestem dla ciebie cziterem teraz , to twoj sposob myslenia , kijem rzeki nie zawrocisz wiec niemam zamiaru ci mowic o Panie sirPandora nie jestem cziterem. Ale mysle ze jak ktos jest naprawde zainteresowany to powinien sie tym troche przejac bo jak juz PB wywala ludzi za czitowanie mimo ze nie czitowali to juz gra przestaje byc fajna a przypominam ze moj przypadek jest 2-gim przypadkiem stwierdzenia tego samego "czitu" na Polskiej scenie w ostatnich kilku dniach z tym ze problemem ze ja niezglosilem tego jako problemu tylko zrobil to FranticPL oskarzajac mnie o cziterstwo.

Odnosnie komisji to jestem za niech bedzie ustalona komisja i przeprowadzone sledztwo :lol: to bedzie wspaniale sciganie czitera , o tak , dokopmy mu a jak , Pier....y cziter , pala go!!!! My jestesmy wspaniali Polacy , walcie czitera , bana , spalic na stosie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:37 

Ja do dyskusji się wtrącać nie będę, bo wiem: Koalas nie czitował (zaraz mnie skrzyczą, ale to szczegół). Mam tylko pytanie odnośnie czitów: jak PB mógłby wykryć, że za gościa gra super zaprogramowany bot? jeśli ktoś rozgryzłby format pakietów BF'a to takie coś byłoby baaaaaardzo łatwe do stworzenia: no bo kto pozna czy pakiet wysłał BF, czy oddzielny program. Jeśli ktoś grał w Tibię to wie o co mi chodzi.

BTW: Ciekawe dlaczego wątki "o skandalach" są na tym forum najbardziej rozwijane...

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:41 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
FranticPL : mnie tez olsnilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To babcia zjadla wilka a nie wilk babcie w CZERWONYM KAPTURKU !!!!!!!!!
Frantic kiedy ci sie przysnila ta bajka i jak dlugo sniles ????
jestes naprawde znolnym czlowiekiem, twoja logika jest niesamowita Moj detektywie :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:42 

Koalas napisał(a):

Odnosnie komisji to jestem za niech bedzie ustalona komisja i przeprowadzone sledztwo :lol: to bedzie wspaniale sciganie czitera , o tak , dokopmy mu a jak , Pier....y cziter , pala go!!!! My jestesmy wspaniali Polacy , walcie czitera , bana , spalic na stosie :lol:

Koalas właśnie z tego się nabijam, dla mnie to nie wazne czy czitujesz czy nie.
Jestes takim samym graczem jak każdy inny, jeżeli czitujesz to jesteś palantem i tyle.

Wierzę w PB i dlatego uważam, że oszukiwałeś. Decyzje co z Tobą zostawiam tym z CB.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 15:52 

Koalas napisał(a):

Koalas napisał(a):
FranticPL : mnie tez olsnilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To babcia zjadla wilka a nie wilk babcie w CZERWONYM KAPTURKU !!!!!!!!!
Frantic kiedy ci sie przysnila ta bajka i jak dlugo sniles ????
jestes naprawde znolnym czlowiekiem, twoja logika jest niesamowita Moj detektywie :lol: :lol:

Noo - gratuluje poczucia humoru , ja mowie jak bylo a ty opowiadasz bajki o CZ. Kapturku :lol:

Dla mnie najlepsza bajak jest ta : zainstalowalem bf'a a ten do nieczego nie sluzacy PB kopie mnie za GAMEHACKA - nie wierzcie mu , uwierzcie mi :lol: :lol: :lol: - chlopie , z taka demagogia to zostan politykiem :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2