Teraz jest 5 wrz 2025, 12:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 09:47 

W Vietnamie z BFa zostały między innymi nazwa mapy (Gazala się wyświetla na scoreboardzie), niektóre wojsy, nazwy flag (axis? jakie axis?) i tak dalej.

Holman, Twoja wrzutka z zachodniego sajtu nie ma podanego źródła, więc trudno ją uznać za obiektywną i - co ważniejsze - prawdziwą. Nieprawdziwa jest na przykład informacja o B-52, którego FIZYCZNIE nie ma w grze (obejrzałem już wszystkie mapy). Może będzie. Ale ja nie piszę o tym co BĘDZIE, ale o tym, co jest.

Powtarzam po raz kolejny. Grafika DX9.0 sprowadza się do shaderowanej wody, niczego więcej, przynajmniej na razie. Obsługi EAX jeszcze nie ma. Heli przy zmniejszeniu ciągu o 20% zaczyna opadać, bardzo ciężko wyprowadzić go z kłopotów (nos lekko w dół i lekki spadek ciągu - zaczyna spadać jak kamień już po 5-6 sekundach lotu). Pętli nie da się zrobić, bo jest ograniczenie wznoszenia (jakieś 50-60 metrów na oko) - wyżej się nie wzbijesz. Samolotami odrzutowymi lata się na razie słabo, bo

a) nie da się rekonfigurować controlsów
b) nie da się wyłączyć kokpitu
c) latają jakoś tak zbyt wolno

Więc holmanowy zachodni guru

a) pieprzył głupoty i pisał na podstawie press release'a
b) grał w innego builda

Co do wyrzutni rakiet ziemia-powietrze to tak, dokładnie, nazywa się SA-7. Helikopter (Huey) przeżywa 2 strzały z tego cudeńka, trzeci go rozwala.

A teraz dygresyjka - Holman, nie wjeżdżaj na mnie po raz kolejny. Czytaj sobie opinie na podstawie presspacków, ale proszę cię, daruj sobie pisanie w wątkach, że się mylę albo nie mam racji. Piszę co widzę. Cholera wie, na jakiej podstawie pisze ten człowiek z zachodu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 09:53 

Gonzopl napisał(a):
Maciejek napisał(a):
Gonzopl napisał(a):
Maciejek napisał(a):
Nie zaczynaj :evil: A jak niby mialem napisac ? "Wszyscy nienawidza" :lol:

Widzisz maciejek ty nawet nie potrafisz zjechać kogoś, bo wychodzi że go chwalisz :twisted: A pozatym takimi właśnie postami udowadniasz że jesteś trolem który nie zasługuje na normalne traktowanie. Kończe już i przepraszam za OT o zerlingach nic nie było więc sądze że mi nikt nic nie zrobi 8)

sam jestes trollem
PS:tak samo jak pisze sie, ze cie nikt nie lubi, nikt nie chce, nikt cośtam, tak samo sie pisze, ze nikt nienawidzi, kapewu ?Co wy do szkoly nigdy nie chodziliscie ?!

To była twoja obrona?? Napisałeś raptem 2 wyrazy reszta to jakiś bełkot który chyba pisałeś bo nie mogłeś znaleźć dobrych argumentów. Jak znajdziesz takowe to porozmawiamy. Pamietaj MILCZENIE JEST ZŁOTEM
A przed czym niby mialbym sie bronic ? Mi tam lata kolo dupy to, co o mnie myslisz. A skoro milczenie jest zlotem, to moze sprobujesz sie w ten sposob dofinansowac :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 10:04 

Maciejek LOLU !!! nie pisz bez sensu i offtopic czy do twojej glowy to nie dociera ??

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 10:09 

Nie dyktuj mi co mam pisac, a czego nie, pozwolisz, ze sam bede sobie o tym decydowal, a jak nie pozwolisz to sobie sam pozwole :wink:
PS:MOgliby wrzucic do BF:V mozliwosc korzystania z przyrzadow celowniczych(oczywiscie chodzi mi o bron strzelecka),np. tak jak w CoD, albo Vietcong.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 10:51 

Czy ten Maciejek jest realny :shock: czy moze polska strona BF chwycila jakiegos zlosliwego virusa? Maciejek - jestes jak nichciana poczta o reklamie viagry.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 11:07 

Zostawcie Maciejka w spokoju i przestańcie się nad nim onanizować, no ludzie! To nie czat ani gnojarnia noobów, wynieście się na Hyde Park jeśli potrzebujecie stymulacji w postaci bluzgania na Maciejka!

Holman - spodziewając się, że zaraz znajdziesz miliard stron, na których słowa nie ma o ręcznej wyrzutni rakiet kierowanych, przygotowałem niespodziankę:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 11:44 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):

A teraz dygresyjka - Holman, nie wjeżdżaj na mnie po raz kolejny. Czytaj sobie opinie na podstawie presspacków, ale proszę cię, daruj sobie pisanie w wątkach, że się mylę albo nie mam racji. Piszę co widzę. Cholera wie, na jakiej podstawie pisze ten człowiek z zachodu.

a czy ja pisze ze sie mylisz i ze nie masz racji? po prostu przedstawiam alternatywne punkty widzenia, ocene pozostawiam kazdemu i nie narzucam nikomu opinii, i nie pieprzyl mi nic zachodni guru :shock: (ciekawe sformulowanie, szczegolnie biorac pod uwage to ze nie znam zadnego zachodniego guru no moze poza http://www.guru3d.com),

a co do SA-7 doceniam twoja garde ale obawiam sie ze dodali ja tylko dlatego zeby zbalansowac gre bo nawet dla ruskiej armi w tym czasie to byla kosmiczna technologia a co dopiero dla ryzozercow ktorych obrona plot opierala sie na zwyklych dzialkach i waleniu z RPG-7 do smiglowcow w strefie ladowania, na wieksze kąski mieli tez radarowe wyrzutnie SA-75 Dzwina

ale dobrze ze jest poniewaz NVA bedzie miala szanse obrony przed helikopterami, pod warunkiem oczywiscie ze nie bedzie przesadzone to naprowadzanie rakiet

Ostatnio edytowano 17 sty 2004, 12:49 przez Holman, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 11:50 
Moderator forum

@Cubituss - pytanko: mordy wojaków przydzielane są losowo, czy jest jakaś opcja personalizacji modelu naszego człeka?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 12:34 

i czemu nie odpowiedzieliście na moje pytanie?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:01 

Może nie ważne, ale chciałbym się dowiedzieć :). Czy jest tak jak w podstawowej wersji BF że po zniszczeniu samolotu/heli jest czarna bryła która opada jak kamień? Wolałbym żeby jak trafie heli to on wirował aż spadnie, a nie czarną bryłe która opada jak kamyczek...

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:04 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Może nie ważne, ale chciałbym się dowiedzieć :). Czy jest tak jak w podstawowej wersji BF że po zniszczeniu samolotu/heli jest czarna bryła która opada jak kamień? Wolałbym żeby jak trafie heli to on wirował aż spadnie, a nie czarną bryłe która opada jak kamyczek...

Niestety chyba nadal są czarne bryły...na obu trailerach widać jak huey wybucha i spada jako taki czarny śmieć :(

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:10 

Holman - piszesz, że "teraz chyba wiadomo o co ci chodziło, gdy prosiłeś o konkretne informacje" - a twoje konkretne informacje pochodzą z pre-alphy. Moje z alphy. Szybkie pytanie: która gra jest bliższa finalnej wersji?
a) alpha
b) pre-alpha

?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:15 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):
Holman - piszesz, że "teraz chyba wiadomo o co ci chodziło, gdy prosiłeś o konkretne informacje" - a twoje konkretne informacje pochodzą z pre-alphy. Moje z alphy. Szybkie pytanie: która gra jest bliższa finalnej wersji?
a) alpha
b) pre-alpha

?

oczywiscie ze alpha jest blizsza finalnej, ale jak widzisz nie upieram sie przy takim bzdetom jak B-52 bo takie "rewelacje" wykluczylem juz na starcie - moga sie bardzo szybko zmieniac, wiekszosc moich wywodow sklania sie ku grafice i enginowi ktory wedlug mnie niepoprawnie zidentyfikowaliscie jako przeniesiony ze starego BF (to sie nie zmieni, alpha czy pre-alpha), IMHO nie jest to stary engine z 1.3 przeniesiony z RTR (sic!-zerknijcie sobie filmiki i skriny) jak to napisal Zoooltar, z tego co widze jest to przepisany nowy engine opierajacy sie na czesci efektow juz z DX9 (pierwsze gry z DX9 nie beda uzywaly jescze w pelni efektow DX9 raczej)

Ostatnio edytowano 17 sty 2004, 13:17 przez Holman, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:15 

yacub - masz dwie do wyboru na klasę - przeanalizuj screena, którego właśnie wrzuciłem.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:30 

Holman napisał(a):
heli z dc nie moga zrobic petli? akurat tak sie sklada ze widzialem AH-64 Apache wykonujace taki manewr na filmie z pokazow

zgoda, co do uh-60 i oh-6 nie mam pewnosci, ale reszta sprzetu z dc i eod nie zrobi petli jak sam napisales :)

Holman napisał(a):
Almost any helicopter can loop or roll. However, to survive the
manouver, don't ever attmept this in a teetering rotor helicopter.[...] Teetering rotor helicopters include the [...] Bell 204 and 205 (Iroquois/Huey), Bell 209 (Cobra), [..]. I was once told that only one person has ever survived looping a Cobra.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2