Teraz jest 15 kwi 2025, 21:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 20:15 

jurgens napisał(a):
pewnie. Od pieprzonego roku gram w BF-a ;)

jak ten czas szybko leci...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 20:25 

jak sie ma sprawa z desert combat ?

tez smieci ten patch ????

gram praktycznie tylko w to i sie zastanawiam, czy to ianstalac, mam juz patcha na tego patcha dla desert'a, ale troszku mam obawe czy to instalowac - a nie mam zadnych problemow teraz w 1024x768 w full detalach i chcialbym aby tak zostalo :) - desert ma przynajmniej o 1/3 wieksze wymagania niz standartowy BF :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 20:26 
Moderator forum

G-deck napisał(a):
A u mnie wszystko cacy oprócz jednego drobnego szczegółu. Po zainstalowaniu 1.6 przy każdym wystrzale z czołgowego działa słyszę coś co przypomina dźwięk sonaru.
Jak walczy ze sobą kilka czołgów to ma się wrażenie jakby toczyła się walka za pomocą jakichś futurystycznych ultradźwiękowych broni. Zmiana ustawień w grze, wł/wył akceleracji nic nie daje. SB 4.1.

Mi sie podoba dodatek jaki sie pojawi w 1.6 - świczczące pociski. O wiele ciekawiej mi się gra.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:28 

Jurgens, dla mnie to Fh jest smieszne. Niektore modele czolgow, samolotow, czy widok z wnetrza kokpitu. Albo nowe bronie strzeleckie w widoku z pierwszej osoby, np. pepesza, animacja jej przeladowania jest taka sama jak np. w Mp-40, tak samo M-60 w EoD. To jest dopiero smieszne. Jak przy odciaganiu zamka do tylu, lapa wojaka przenika przez oslone lufy "świni". Albo odglosy przeladowywania sa niewspolmierne do animacji :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:35 

Maciejq nie zauważyłeś że w ŻADNYM MODZIE nie ma niestandardowych animacji broni? "Świnio"? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:36 

luknij sobie w forum Deserta na tej stronie jest tam topic na temat źle działającego scoreboarda. Musisz sciągnąć plik (6MB) i go w odpowiednie miejsce wgrać.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:39 

Gorefest napisał(a):
Maciejq nie zauważyłeś że w ŻADNYM MODZIE nie ma niestandardowych animacji broni? "Świnio"? :roll:

No zauwazylem "knurze" i dlatego o tym napisalem. Smiesznie to wyglada, jak wojak przeladowuje M16, a wyglada jakby przeladowywal "tommyguna"
PS:Wlasnie sie dowiedzilem, ze ten sklep w ktorym kilka dni temu kupielm te nieszczesna pamiec, ktora w ogole mi nie poprwaila wydajnosci-prawdopodobnie zbankrutowal. Moze to ma cos wspolnego z tym, ze pamiec nie dziala tak jak powinna. Moze sprzedali mi bubel. Na opakowaniu naklejka byla z jednej strony przerwana od razu przy zakupie. Jak wyglada oryginalna kosc Kingstona 512 MB DDR-SDRAM PC2700 ? Mozecie zapodac screena, plis :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:44 

Maciejek napisał(a):
Gorefest napisał(a):

NO zauwazylem "knurze" i d;atego o tym napisalem. Smiesznie to wyglada, jak wojak przeladowuje M16, a wyglada jakby przeladowywal "tommyguna"

Znowu się będzisz przechwalał ile ty to wiesz o broniach i Vietnamie? To ile w końcu tych szcelin? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 21:50 

A kiedy niby sie chwalilem? Jakies dowody prosze :lol: POza tym wymienienie dwoch potocznych nazw bronii uwazasz za przechwalanie sie ? :roll:
PS: To mozecie wkleic screena oryginalnej kostki tego Kingsotna ? Plis. To b. wazne for me :wink:Konkretnie to mi chodzi o te prostokaty szare(jest ich chyba 8) na kosci. Jakie sa na nich napisy ?Jesli ktos ma taka kosc to niech napisze TIA :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 22:49 

CloneTrooper napisał(a):
BF i tak jest super realistyczny np w porownaiu do Wolfensteina, tam to dopiero sa skaczace kangury z bazookami. Nie przesadzaj, skokow w BFie nie jest tak duzo, tylko jak sie ratujesz przed strzalem w glowe. Jak strzelasz nie skaczesz, "tance" czolgami maja na celu ustawienie sie namocniejszym pancerzem do przeciwnika i tez znowu nie ma tego za duzo.

Na początku BF mnie też poraził realizmem. Ale jak pojawiły się mody jak EOD, a potem FH (a ostanio XWWII), to znowu poczułem klimat jak na początku gdy siadałem do vanilla-BF.

Ja rozumiem przyczyny skakania i tańce czołgów, bo kiedyś sam tak próbowałem robić. Po prostu jak jest FH, to punkt odniesienia się zmienia.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 01:22 
Moderator forum

moje boje (pamiętnik gracza BF1942 z "cudnym" patchem 1.6)

Piątek.
Wielkimi krokami nadchodził patch 1.6 jak większośc graczy ostrzyłem sobie ząbki na ten cud i przełom. Po 1 h ssania mam drżącymi łapkami naciskam NEXT i już mogę się bawić na serverku (który przestawiłem podczas ssania patcha). Zabawa przednia nowa mapa wypas .... jednak coś nie halo z trafianiem do przeciwnika jakieś takie cofki goscie biegają skokowo myśle sobie nic ci to Danuśka widocznie mam lagi ... PRGK na 1.6 wbijam się i cóż cofki .... niewiele myśląc dałem sobie luz obiecując soebie w duchu obić ryja mendzie ssającej jakieś gówno w mojej sieci kiedy PAN ADMN chce grać. Wyłaczyłem bandzie sieć i mając całe łacze dla siebie wbiłem się ponownie..... ooo w dupę jeża dalej cofki - poddałem się i z uczuciem niedosytu walnąłem się do wyra.

Sobota.
Wstawszy o świcie koło 14:00 zabrałem sie za "ulubioną" czynność kazdego miłosnika systemów operacyjnych z pod znaku MS czyli ... reinstalację windy. Wybrałem wersję bez SP1 bo taką wolę (cooler dzienks za podpowiedź). Potem szybka instalka BF oraz patcha (chwała ci panie ze sciagnąłem całego) instalacja najnowszych OMEG do mojego radeonika.......no i wbijamy sie na serva !!! HMMMMM cofek jakby nie ma ale co kto pisze w konsoli za grzyba nie widzę, no cóż grać się da.

Niedziela.
brak netu uniemożliwił testy.

Poniedziałek.
PRGK... niby dobrze ale co to za gra jak nie widzę co piszą ludzie ... zaczynam mieszanie ustawieniami karty - wszystko na maxa a literki kiszka. No cóz czas sprawdzić Catalysty hmm co by tu wybrać a wezmę 3.10 ..... nainstalowałem sterowniki i cóż widzę ... wielkie GÓWNO !! Zrezygnowany udałem się oglądnąć budujący odcinek SUPERMENA... coś jednak nie dawało mi spokoju gdzieś w mej biednej skołatanej głowie obijał się proroczy głos wywal najpierw stare stery o niewierny Niczym pomysłowy Dobromir pognałem do kompa i metodą CUT ALL wywaliłem wszystkie sterowniki, szybki restart instalka Catalystów 3.10 (stare ale jare) iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piękne literki zagościły na mym ekranie, 0 zrywek żadnych cofek tylko walić do latających fragów .....

Podsumowanie.... panowie z DICE - W DUPĘ SOBIE WSADŹCIE TAKIEGO PATCHA !!!!

PS panowie admini tak na marginesie to PB ma fajny system zarzadzania serverem przez www łącząc to z komendami konsolki admina da się w sumie zrobić all.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 03:03 

Co to jest cvar rerender? :D

Gralem sobie na mapce Raid On Agheila i nastepnie zmienila sie na Telemark. Wtedy szanowny pan admin PunkBuster ;) zaczal najpierw ostrzegac WARNING, a pozniej kopac ludzi za to co powyzej. Niby mialo byc ustawione na 1, a widocznie nie mialem i tez polecialem :D. Jaja normalnie, niezly z niego admin. Moze to cos zwiazane z noca na mapie...

PS. Ok juz wiem - Piasek sie bawił ustawieniami i zrobil nam kawał. Nie odpisywac.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 15:45 

Vegeta co cię tak dzisiaj punkbuster męczył? Co chwila na PRGK byłeś przez niego kickowany. Coś mu się spierdzieliło?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 15:49 

http://fatalwolf.w.interia.pl/wow.JPG ponoc sa jakies problemy z tym punkbusterem.. mnie w sumie raz wykopalo nie wiem za co. a co do patcha 1.6... dzis zginalem bez powodu.. stalem i nagle no more.. choc przypuszczam zee to sprawka jakiegos admina :P

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 15:55 

Vegeta dał sobie sam bana ale chyba z powodu błędu w BFRM nie mógł już się sam odbanować.
Proszę więc nie węszyć sensacji :)
Co do zatrzymów, lagów itp na PRGK to przez jakiś czas tak może być.
Staram się ustawić tak serwer żeby łapał wszystkie możliwe cziterskie świnie :) co wymaga niestety pobytu na zdalnej konsoli, siorbiącej mocno wiele czasu procesora.
Objawia się to lagami i cofkami przy większej ilości graczy na serwerze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2