Założeniem błoby aby jak najmniej zmieniać w BF-ie - samo zrobienie polskiego sprzętu to byłoby jusz sporo roboty - można by było po prostu zrezygnować z części (nowszej) niemieckiego sprzętu (Tiger, Vespe itp.. - Panzer IV jusz były w uzyciu), a reszte pozostawić w drodze kompromisu. Można by było to pozmieniać później.... Pomysł dodania samochodów pancernych uważam za bardzo dobry. Wyposażenia piechoty niemieckiej bym nie zmieniał w ogóle.
Polaków można by wyposażyć w ten sposób:
Piechota:
snajper - zwykły karabin z optyką
assault - samopowtarzalny kb 39 (mozna by go było deko wzmocnić)
antitank - kb ppanc wz.35 Urugwaj (rusznica przeciwpancerna - tesz trzeba by deko wzmocnić)
engieer - ten sam karabin, co snajper, ale bez optyki (za to z bagnetem jak w R2R)
medic - pistolet maszynowy Mors
wszyscy by mieli ViS-y i standardowe wyposażenie (granaty, apteczki, miny, tnt itp...)
sprzęt pancerny:
jakiś osobowy Fiat (wtedy były w polsce powszechne) zamiast Jeep-a
TKS - zamiast Half-tracka (ale z bardzo ograniczoną ilością miejsc - 2 w środku, reszta "na zewnątrz" - na pancerzu)
czołg średni - może pz. inż. 130 (pływający? - nie wiem, czy dobrze nazwe pamiętam)
czołg ciężki 7TP (w odpowiedniej wersji) - wcale nie był taki słaby
zamiast dział samobieżnych działa stacjonarne (z R2R)
standardowa pelotka
Lotnictwo:
myśliwiec - P11
bombowiec - Łoś (sądze, że byłby lepszy niż podstarzały Karaś)
Mapy:
Westerplatte
Tczew Railway Bridge
Bzura
Warsaw`s Outskirts
Hel`s Defence (to brzmi swietnie

)
i może jeszcze z 2-3 inne
Ważne jest aby to, że sprzęt polski był słabszy rekompensować ukształtowaniem map i proporcjami ticket-ów (aby Niemcy musieli się spieszyć). Należałoby jednak starać się uniknąć jakoś wiekszych niezgodności i odtwarzać rzeczywistość maksymalnie rzetelnie (nie zmacniać sztucznie polskiego sprzętu tylko tak dobierać tickety, aby Polacy musieli bronić się i grać "na czas" wobec niemieckiej przewagi). Polecałbym także korzystanie ze sprzętu z R2R (Me 110, działa stacjonarne itp..).
Co do frontu wschodniego/południowego - fajny pomysł, ale tylko dla Polaków. Reszta świata by raczej olała to - wojna polsko nieniecka byłaby dla nich interesująca, reszta mniej.
Co do mojego doświadczenia - bawiłem się w robienie map i ścieżek botów (głównie to) do UT. Innego doświadczenia nie mam. A na sprzęcie z tego okresu tesz się znam nieco...