Teraz jest 11 kwi 2025, 03:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 15:13 

Dobra ale co mu z tych programow jak i tak z nikim nie pogada. Chyba ze znajcie sobie kogos do gadania to wtedy moze sobie prowadzic konwersacje pod czas grania. Narazie nie da sie skonfigurowc gry aby mozna bylo rozmaiwac. Moze wprowadza opcje rozmowy przez mikrofon wraz z nowym patchem ale narazie nic nam nie pozostaje tylko czekac na ta modernizacje BF'a !!! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2003, 15:34 

eXar napisał(a):
Dobra ale co mu z tych programow jak i tak z nikim nie pogada. Chyba ze znajcie sobie kogos do gadania to wtedy moze sobie prowadzic konwersacje pod czas grania. :wink:

no na przykład kolegów z klanu :)

ja mam inne pytanie w tej kwestii - mam sluchawki z mikrofonem i glosniki do SClive 5.1 - full surround. grajac wole korzystac z glosnikow, ale obawiam sie ze dzwieki z gry beda zagluszac to co mowie do mikrofonu. widzicie jakies rozwiazanie ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2003, 15:44 

Polubić słuchawki, szczególnie że dają najlepsze wrażenie przestrzeni.

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2003, 16:23 

Ewentualnie ścisz głośniki na maxa :wink: :wink: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2003, 17:21 
Moderator forum

Może się pojawic jeszcze jeden problem - mikrofon lubi się "sprzęgać" z kolumnami - słychać wtedy jedynie jeden głosny pisk (przynajmiej mi się sprzęgał. Dlatego radze kupić dobre słuchawki i się do nich przyzwyczaić - naprawde warto - mam wrażenie, że na słuchawkach słychać nieco wyrażniej - może dlatego, że słyszymy prawie wyłacznie dźwięk z gry i nie dodaje sie do tego większość dźwięków z naszego otoczenia (sąsiad z wiertarką, matka z garnkami itp ;) ) ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2003, 15:02 

co do tego czy sluchawki daja lepsza przestrzen to bym dyskutowal.
mam piec glosnikow rozstawionych idealnie wokol glowy i do tego subwoofer. mieszkam sam , wiec jak gram moge dac dzwiek na maksa.
jest jeszcze jeden problem - nie bardzo wiem w ktore wyjscie dac jacka od sluchawek (sluchawki z mikrofonem mam), bo czesc z nich jest na glosniki na przod, czesc na tyl - nie wiem czy przestawic cos w ustawieniach karty na kompie ...?? :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2003, 15:10 
Moderator forum

massca napisał(a):
co do tego czy sluchawki daja lepsza przestrzen to bym dyskutowal.
mam piec glosnikow rozstawionych idealnie wokol glowy i do tego subwoofer. mieszkam sam , wiec jak gram moge dac dzwiek na maksa.
jest jeszcze jeden problem - nie bardzo wiem w ktore wyjscie dac jacka od sluchawek (sluchawki z mikrofonem mam), bo czesc z nich jest na glosniki na przod, czesc na tyl - nie wiem czy przestawic cos w ustawieniach karty na kompie ...?? :cry:

ja tez mam zestaw 5.1 i uzywam TS na klanowkach, nic nie zaglusza wszystko jest ok, zerknij do ustawien sterownikow muzy jak masz, ja mam subwoofer i centralny kanal na wejsciu mikrofony (u mnie na epoxie rda+ rozowe wejscie), do gry na mikrofonie przelaczam w tryb 4 glosnikowy i wpinam mikrofon na wejscie i jest all git, uzyam marnego mikrofonu od headsetu ktory wisi sobie na szyi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2003, 16:02 

holman - ja mam osobne wejscie na mikrofon w karcie, wiec to nie problem, tyle ze bede musial chyba faktycznie na sluchawki zmienic ustawienie na 4 kanaly. no zobacze jak wroce do domu, moze da rade grac z glosnikami

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2003, 16:24 
Moderator forum

massca napisał(a):
holman - ja mam osobne wejscie na mikrofon w karcie, wiec to nie problem, tyle ze bede musial chyba faktycznie na sluchawki zmienic ustawienie na 4 kanaly. no zobacze jak wroce do domu, moze da rade grac z glosnikami

uuu zle odczytalem twojego posta i skupilem sie na mikr zamiast na sluchawkach ;), no jak masz wejscie na karcie muz to wo ogole nie bedzie problemu, musialbys miec nie wiem jak glosno muze lub miec mikrofon bardzo blisko glosnika zeby wystapilo sprzezenie zwrotne

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2003, 18:02 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Może się pojawic jeszcze jeden problem - mikrofon lubi się "sprzęgać" z kolumnami - słychać wtedy jedynie jeden głosny pisk (przynajmiej mi się sprzęgał. D

Koniecznie, aby przy aktywnym mikrofonie nie można było słyszeć swojego głosu. Potencjometr na minimum. Wówczas nic się nie będzie sprzęgać, a cały cel ma służyć jednemu .. być słyszalnym po drugiej stronie ... kabla ;-)

Dobrą alternatywą jest BuddyPhone2 . Wręcz idealna jakość. Nawet w najniższej jest o wiele lepiej niż modulowana jakość w TS. Można się umówić, na jeden serwer, reszta się przyłącza jak w rozmowie konferencyjnej i .. zabawa przednia ;-)

BTW: dzieki za wczorajszego fraga .. dostałem prosto w łeb ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2