Mam często wrażenie sądząc po postach, że część ludzi się wzajemnie nie cierpi i na każdy post w z którym w jakiś sposób jest zwiazana ich osobami reaguje stanowczo za ostro.
Co do braku dyscypliny - moje zdanie jest niezmienione - jak ktos nie chce grać i podporzadkować się regułom - jego sprawa - TP potrzebuje ludzi ODPOWIEDZIALNYCH. Lepszy sumienny gracz sredniej klasy niż wymiatacz z olewczym stosunkiem do otoczenia. Sam kiedyś wywaliłem z klanu najmocniejszego gracza ponieważ zaczoł on lekceważyć gre zespołową i przez to psuł atmosfere. Mimo jego braku siła drużyni się zwiększyła.
Co do oskarżeń - niektórzy za szybko się zniechęcają - powinni być świadomi, że robią coś dla szerszego dobra i nie przejmować się zbytnio pierwszą krytyką tylko robić swoje. Zawsze łatwo jest wybrzydzać, ale dopóki jest to pare osób to nie ma się czym martwić.
I jeszcze jedna ostatnia sprawa - organizacja. Powinniście (jeżeli tego jeszcze nie zrobiliscie) ustalić stałe terminy treningów i rozgrywania meczy. Tak, aby absolutnie wszyscy wiedzieli, że tego i tego dnia tygodnia o określonej godzinie będzie trening. Gdy taki termin zacznie "działać" o wiele łatwiej graczom bedzie się dostosować a więc i frekwencja się poprawi. To samo z meczami - ustalić, że TP gra mecze w okteslony dzień tygodnia o określonej porze i wtedy nikt nie będzie mógł powiedzieć, że jest zaskoczony, że dzisiaj ma grać... Można wręcz w ramach strony
http://www.battlefield1942.pl zrobić rubrkę "TeamPoland" i tam podawać wszelakie terminy, wyniki, raporty, sprawozdania, składy na poszczególne mecze itp. Każdy będzie wiedział, gdzie szukać terminu, jeżeli go zapomniał lub gdzie sprawdzić, czy czasami nie gra niedługo. Dziwie się także, że sprawy reprezentacji załatwiane są na forum publicznym. Sam jestem w fanklubie Star Treka (
http://www.gwflota.pl) i mam pewne doświadczenia wyniesione stamtad - każde większe przedsięwzięcie (np wyjazdy, biwaki, konwenty) ma tam swoją własną listę dyskusyjną na której są jedynie osoby zainteresowane. Tam toczy się cała dyskusja, osoby postronne nie mają na nią wstępu aby nie wprowadzać zamieszania - mogą jedynie czytać archiwum (ale i to nie zawsze). Jest to o wiele pewniejsze niż dogadywanie wię na IRCU lub GG - jeden post i wiedzą wszyscy zainteresowani.
Sory za tak duży post na forum na którym nie powinienem się wypowiadać wcale (mam tego pełną świadomość), ale nie mogłem wytrzymać.
Update:
OKI TIN... EOT