Teraz jest 11 kwi 2025, 05:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 20:46 
Moderator forum

Wybaczcie, że się wtrącam (nie jestem i raczej nigdy nie będę w Team Poland - więc jestem osobą "z zewnątrz"), ale mam wrażenie że poziom dyskusji momentami przypomina 6-latków kłucących się o łopatkę w piaskownicy. Widze, że osobiste animozje (nie wnikam, czy słuszne, czy nie) mają znaczący wpływ na działania reprezentacji. Panowie - czy nie pora zacząć sie zachowywać poważnie? Nie musicie się lubieć, aby dobrze grać - NIE REPREZNTUJECIE PRZECIEŻ SAMYCH SIEBIE, ALE OGÓŁ SCENY (czyli także i mnie). Jak ktos się nie potrafi w tym gronie znaleźć niech postapi honorowo i sam odejdzie, a nie regularnie psuje atmosferę... Powinniscie ustalić jakieś priorytety i się ich sztywno trzymać. W piłce jest tak, że jak gra reprezentacja nie odbywa się kolejka ligowa. Czy w BF-ie nie może być tak samo? Reprezentacja powinna mieć priorytet i wszelkie mecze wchodzące z nią w konflikt powinny być automatycznie i bezdyskusyjnie przekładane...

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 21:59 

Wygrana z Włochami 1600-0, to najlepszy wynik spotkan miedzynarodowych :lol: . Jestesmy chwile na 3 pozycji, teraz wystarczy wygrac z Francja i Finlandia i mozemy awansowac dalej. Za 2 godziny mija termin ustalenia meczu z Finlandia, dajmy jakis termin to admin znow zatwierdzi na nasza korzysc.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 22:15 

Xena mowiac o animozjach mam nadzieje ze nie masz na mysli mnie i Wojta. Lubie z nim grac, zreszta gramy czesto razem na serwerach publicznych i nawet wspolpracujemy czesto ze soba. A ze mam czesto inne zdanie na forum niz on to temat na osobna dyskusje ;) A co do reprezentacji. Wplyw na taki stan rzeczy ma kilka czynnikow. Wszystkie byly tu juz chyba wspomniane. Ale wyliczmy kilka najwazniejszych. Po pierwsze poczatkowo mialy grac klany zarejestrowane w CB do pewnej daty. To byl wymog narzucony przez CB.Spowodowalo to zamieszanie i oskarzenia o monopol kilku klanow. Najwiecej oberwalo sie Cougowi, co kompletnie go zniechecilo do zajecia sie reprezentacja, czemu sie bynajmniej nie dziwie. Po drugie Aiv po prostu zniknal (przynajmniej takie odnosze wrazenie) - wiec druzyna nie miala kapitana, ktory moglby o wszystkim zadecydowac. Nikt inny sie nie kwapil na jego miejsce. Jesli nie wiecie dlaczego to proponuje jeszcze raz przeczytac kilka wypowiedzi Couga. To razem wziete doprowadzilo do tego ze wiekszosc druzyny potraktowala mecze tylko i wylacznie w kategoriach for fun, czego wynikiem byla ilosc treningow, frekwencja na treningach kompletny brak zainteresowania taktykami, dawanie znac w ostatniej chwili ze sie jest gotowym do gry. Na to jeszcze naklada sie stosunkowa mala ilosc graczy w bf(stad tez trudnosci ze znalezieniem pilotow na mecz), minimalna ilosc serwerow czy slabe lacza. Wszystko to razem wziete sprawilo ze mamy to co mamy. I niestety zadne topiki "ludzi z zewnatrz" tego nie zmienia. Moze za rok...
Albo tez po prostu brak dyscypliny to nasza wada narodowa i na to nic nie poradzimy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 23:27 

Miłosz "za rok"... bedzie to samo :lol: , oby nie gorzej.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2003, 23:36 

HEHe nie wspominalem ze jestem niepoprawnym optymista ;) Dobrze ze miewam napady realistycznego podejscia do zycia ;).

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2003, 00:04 
Moderator forum

Mam często wrażenie sądząc po postach, że część ludzi się wzajemnie nie cierpi i na każdy post w z którym w jakiś sposób jest zwiazana ich osobami reaguje stanowczo za ostro.
Co do braku dyscypliny - moje zdanie jest niezmienione - jak ktos nie chce grać i podporzadkować się regułom - jego sprawa - TP potrzebuje ludzi ODPOWIEDZIALNYCH. Lepszy sumienny gracz sredniej klasy niż wymiatacz z olewczym stosunkiem do otoczenia. Sam kiedyś wywaliłem z klanu najmocniejszego gracza ponieważ zaczoł on lekceważyć gre zespołową i przez to psuł atmosfere. Mimo jego braku siła drużyni się zwiększyła.
Co do oskarżeń - niektórzy za szybko się zniechęcają - powinni być świadomi, że robią coś dla szerszego dobra i nie przejmować się zbytnio pierwszą krytyką tylko robić swoje. Zawsze łatwo jest wybrzydzać, ale dopóki jest to pare osób to nie ma się czym martwić.
I jeszcze jedna ostatnia sprawa - organizacja. Powinniście (jeżeli tego jeszcze nie zrobiliscie) ustalić stałe terminy treningów i rozgrywania meczy. Tak, aby absolutnie wszyscy wiedzieli, że tego i tego dnia tygodnia o określonej godzinie będzie trening. Gdy taki termin zacznie "działać" o wiele łatwiej graczom bedzie się dostosować a więc i frekwencja się poprawi. To samo z meczami - ustalić, że TP gra mecze w okteslony dzień tygodnia o określonej porze i wtedy nikt nie będzie mógł powiedzieć, że jest zaskoczony, że dzisiaj ma grać... Można wręcz w ramach strony http://www.battlefield1942.pl zrobić rubrkę "TeamPoland" i tam podawać wszelakie terminy, wyniki, raporty, sprawozdania, składy na poszczególne mecze itp. Każdy będzie wiedział, gdzie szukać terminu, jeżeli go zapomniał lub gdzie sprawdzić, czy czasami nie gra niedługo. Dziwie się także, że sprawy reprezentacji załatwiane są na forum publicznym. Sam jestem w fanklubie Star Treka (http://www.gwflota.pl) i mam pewne doświadczenia wyniesione stamtad - każde większe przedsięwzięcie (np wyjazdy, biwaki, konwenty) ma tam swoją własną listę dyskusyjną na której są jedynie osoby zainteresowane. Tam toczy się cała dyskusja, osoby postronne nie mają na nią wstępu aby nie wprowadzać zamieszania - mogą jedynie czytać archiwum (ale i to nie zawsze). Jest to o wiele pewniejsze niż dogadywanie wię na IRCU lub GG - jeden post i wiedzą wszyscy zainteresowani.
Sory za tak duży post na forum na którym nie powinienem się wypowiadać wcale (mam tego pełną świadomość), ale nie mogłem wytrzymać.

Update:
OKI TIN... EOT

Ostatnio edytowano 27 maja 2003, 18:38 przez _XENA_, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2003, 08:36 

A JA PROSIŁEM ŻEBY INFO ZOSTAWIAĆ A NIE DEBATOWAĆ -------I TAK NIESTETY WYGLĄDA CAŁY NASZ NARÓD ---WIECEJ SIE KŁÓCIMY I BEZ SĘSU GADAMY ZAMIAST COŚ RAZEM STWORZYĆ........MYŚLENIE NIE BOLI PANOWIE WIEC ZASTANÓWCIE SIE CO WY ROBICIE :(

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 02:51 

Ej nie robmy jaj, jakie terminy meczy z Francja i Finlandia? Czy moga byc np. najblizsza sobota i niedziela? o 20:00? DvO prosi o ustalenie terminow w notce na CB. Prosze o glosy poparcia :wink: i trzeba szybko wpisac treminy. Byc moze tym razem Francja pusci mecz walkowerem, i zagramy tylko z Finladnia w niedziele.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 03:14 

PS. Wpisalem Finlandie na niedziele na 20:00, nasza mapa battle of the bulge. Wprawdzie Finlandia zniszczyla Francje na tej mapie, ale moze z nami pojdzie inaczej. W razie czego niech ktos zmieni na Battle Axe. Niestety nie da sie ustawic meczu z Francja , bo dostepne sa tylko daty z tygodnia w ktorym mielismy grac. Trzeba sie z nimi dogadac na kanale IRC i dac znac DvO.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 11:35 

Czy ta data meczu z Finlandią jest ostateczna. Cholernie komplikuje nam umawianie meczy w CBIL. Właśnie się dowiedziałem że gramy o 20 z FIN a o 21 mamy mecz z VSA.
Jeśli to ostateczny termin to niech ten mecz się odbędzie a nie tak jak z FRA przekładałem mecz klanowy, po czym okazało się że meczu CUP nie ma. Dzięki temu zamieszaniu mamy na koncie 1 noshow i kiepską opinię w klanie NS.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 12:28 

W minioną niedziele miałem przyjemność po raz pierwszy zagrać w barwach reprezentacji. Bardzo mnie ten fakt ucieszył tym bardziej, że mam porachunki z Włochami z meczów klanowych:). Niestety Włosi przedłużyli sobie sieste i się nie stawili. Po meczu padło hasło żeby przeprowadzić trening. Trening reprezentacja rozegrało przeciwko chlopakom z SPQR. Jedyne co mnie zmartwiło to czas trwania treningu nie cała godzinka. Wydaje mi się ze jest stanowczo za mało. Trening powinien przede wszystkim koncentrować się na taktyce, wdrażaniu nowych pomysłów i ich testowaniu oraz polepszeniu komunikacji. Generalnie na TS było za cicho, podstawą zgrania jest nieustanna komunikacja i relecjonowania wydarzen z poszczególnych kwadratów na mapie. Każda osoba w reprezentacji reprezentuje pewien poziom gry poniżej, którego nie schodzi, więc nie ma sensu cwiczyc umiejętności tylko skoncentrować się na zgraniu, taktyce i komunikacji. Takie jest moje skromne zdanie odnośnie reprezentacji i tego co należałoby poprawić.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 08:40 

Ludzie czytajcie troche .....tutaj miało być info od ludzi którzy coś wiedzą o terminach a nie gadanie o wrażeniach i innych pierdołach. Zaraz będzie tradycyjnie dlaczego ktoś gra a inny nie.........CHYBA NIE NADAJEMY SIE NA "NC".

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 09:36 

Wygląda na to że nikt nic nie wie.
Maniac tak się deklarował że odmieni sytuację reprezentacji i okazało się że jest gorzej niż było.
Na dzień dzisiejszy mecz PRGK-42 vs VSA odbędzie się w niedzielę o 21:00 na serwerze PRGK. Raczej nic w tej materii się już nie zmieni.
Mam nadzieję że w przyszłym roku pokażemy klasę. Ja też jestem niepoprawnym optymistą.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 11:53 

Spoko, czyli prosimy o wypozyczenie HQ na mecz z Finlandia w niedziele o 20:00. I zglaszanie sie chetnych do gry z poza PRGK. Nasza mapa to Battle Of Bulge, ich mapa to zapewne Kharkov.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2003, 12:38 

jestem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2