Teraz jest 19 kwi 2025, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:45 
Moderator forum

może w końcu skończyłoby sie okupowanie pierwszych miejsc w tabelach przez lotników.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:54 

Jestem ZA wyłączyć to paskudstwo :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:06 
Moderator forum

no latanie z kokpitem wyrownaloby troche szanse jednostek naziemnych w walce z samolotami, nie byloby juz tak prosto trafic bomba w cel a dokladnie rzecz biorac wymagaloby to naprawde troche wprawy zeby wyrzucic bombe we wlasciwym momencie bez widoku celu do ostatniej chwili

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:14 
Moderator forum

bAd co do czołgów to włączenie widoku do tyłu nie jest tak "śmiertelne" :D jak bombardowanie przy widoku zza pleców. Lotnik przełącza na moment widok do puszczenia bombki a potem wraca na nos. A zapewnim Cię ze takie bombardowanie jest dużo łatwiejsze.

Ale popieram wyłączenie innych widoków niż FPP we wszystkich pojazdach.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:19 

Czy mi sie wydaje czy wy chcecie zrobic z bf totalny symulator??

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:20 

Skoro w samolotach chcecie wylaczyc to odrazu wylaczcie zmiane widokow we wszystkich pojazdach. Ale odrazu mowie ze piloci beda o niebo mniej przydatni niz dotychczas jak to zostanie zastiosowane. Zreszta EA zrobila to nie z mysla o realiach tylko z mysla zeby kazdym kto lubi sobie polatac mogl latwo wszystko dojzec . Ja byl bym za gdyby mozna bylo obracac glowa w kokpicie w rozne strony bo tak jak sami wiecie w realiach pilot nie patrzy caly czas prosto przed siebie nie wypatrujac celu ktore moze znalesc sie np: po jego prawicy lub nad nim. Widok taki celowo zostal zastoswany, poniewaz nie jest mozliwe ogladanie calego kokpitu w rozne strony. W dobrych symulatorach lotu taka opcja czesto sie znajduje, lecz jak sami wiecie BF1942 nie jest symulatorem lotow czy tesh innych maszyn ktore znajduja sie w grze. BF zostal stworzony do zabawy a nie do odzwierciedlania jakis tam roznych symulatorow. Ja jestem Za, ale tylko na jakis okres zeby zobaczyc czy to bedzie na tyle dobre zeby nie psulo zabawy :)... Jezeli wszystkim gracza bedzie to odpowiadalo to moze zostac, ale jezeli nie to.....

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:20 

w czolgu zawsze mozna obrocic wiezyczke ale tesz popieram wylaczenie

No kaczy teraz tak latwo niebedziesz mnie zabijal

PostNapisane: 14 lip 2003, 15:31 

Zb0y napisał(a):
Poprostu mało realnie ma się walka z mozliwością kamery z tyłu obiektu w stosunku do rzeczywitości. Dlatego może powinno się zmienic ustawienia na serwach i sprowadzenia "super" lotników na ziemię i pokazanie im jak to się powinno latać widząc to co się widzi tylko faktycznie z pulpitu. Takie realia mogły by jedynie podnieść atrakcyjność gry. Widok jedynie z kokpitu smolotu czy czołgu zwiększa realia no i trochę podnosi szanse jednostek naziemnych. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowany przez lotników ale w każdym przyzwoitym symulatorze lotu widzi sie co się widzi a nie wszystko. Z kokpitu ponowie "super" piloci nie wychodziłoby wam takie precyzyjne bombardowania i taka skuteczność ataku karabinami. Wtedy nie wystarczyłby jojstick i trochę czasu na opanowanie SZTUKI LATANIA wtedy dopiero wydałoby się ilu naprawdę jest pilotów a ilu pseudo pilotów.
Powiem szczerze wkurwia mnie to iż walka na ziemi dostosowuje się do lotnictwa a nie lotnictwo do walk naziemnych. Wszystko widzący piloci to raczej mały realizm a bardziej zręcznościówka niż symulacja pola walki. Gdyby podczas wojny lotnictwo mogło widzieć wszustko do okoła, to pewnie wynik nie jednej bitwy byłby inny.

/Btw
a teraz proszę o rozstrzelanie mnie.

realizm my ass. ztcp poczawszy od 2 ws to lotnictwo decyduje kto wygrywa wojne. pieknie sie czyta posty sfrustrowanych ziemniakow :). moze gybyscie wiecej czasu poswiecali na obrone aa nie byloby wam tak ciezko.
btw. nie mam nic przeciwko ograniczeniu widokow, ale w takiej formie jak w bf1942 to jest nie do przyjecia. wystarczy zobaczyc pierwszy lepszy symulator, zeby przekonac sie ze widok z samolotu nie ogranicza sie tylko do godz 12 sa jeszcze boki, gora i w ograniczonym zakresie tyl.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:34 

Jestem na NIE zreszta robcie co chcecie bo widze ze nie mam szans z taka liczba glosow ale mysle ze o tym powinni zadecydowac sami lotnicy...

PostNapisane: 14 lip 2003, 15:37 

Cytuj:
realizm my ass. ztcp poczawszy od 2 ws to lotnictwo decyduje kto wygrywa wojne. pieknie sie czyta posty sfrustrowanych ziemniakow :). moze gybyscie wiecej czasu poswiecali na obrone aa nie byloby wam tak ciezko.
btw. nie mam nic przeciwko ograniczeniu widokow, ale w takiej formie jak w bf1942 to jest nie do przyjecia. wystarczy zobaczyc pierwszy lepszy symulator, zeby przekonac sie ze widok z samolotu nie ogranicza sie tylko do godz 12 sa jeszcze boki, gora i w ograniczonym zakresie tyl.

No wlasnie do tego zmierzam. Jeszcze raz powtarzam ze BF nie jest symulatorem :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:49 

Moje zdanie po 1-sze BF to nie symulator jestem za
po 2-gie jesli chodzi o konfrontacje klanow z za granicy i polskich i jak polacy zaczna latac na ograniczonym kokpicie to chyba nasi lotnicy w poruwnaniu do zagranicznych beda mieli utrudnie a mysle ze nie zrobice tak zeby na calym swiecie wylaqczyli te kamery chyba ze jestescie bogami i to zrobicie :)
dla mnie wylaczenie kamer to bzdura ze wzgeledu na to ze wylaczenie sprawi ze nasi lotnicy beda gorsi i moim zdaniem to odbierze chec do gry lotnikom i wogule nikt nie bedzie latal
poza tym jak juz bylo wspomniane rzadko widze zeby ktos do AA albo do wozu pancernego wchodzil zeby ustrzelic samolot to nie jest takie trudne jak sie wydaje wystarczy sie nauczyc :) a ze kazdy leci do czolgu i bierze sprzet zeby wiecej se nabic punkcikow bo dla nich zatrudne jest latanie to dlaczego mamy ograniczac lotnikow ? jak samoloty sa takie dobre czemu wszyscy nie lataja samolotami tylko chca je ograniczyc ??

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:54 

Chodzi o to że granie na niektórych mapach sprowadza się do polowania na samolot a nie do gry taktycznej. Poprostu za łatwo jest walczyć samolotem a przede wszystkim za dużo widać. Jak już wspominałem widząc co się dzieje "pod" samolotem bez wykonywania manewru pikowania, poprostu lotnicy robią masakrę. W żadnej grze mającej na celu "przypominać" realia II WŚ samoloty nie były tak przegięte. Lotnicy bedą się bronili argumentami w stylu "kręcenia głową w kokpicie" ale popatrzcie na to z innej strony jaki ma sens ta gra jak nic nie mozna zrobić taktycznie bo trzeba skupić się na walce z przegiętym lotnictwem. Jak ktoś ma żyłkę pilota to wie co to symulator i walka jako pilot a nie jako "supermen". Nie jeden symulator "oblatałem" i jakoś mało kiedy bawiłem się widokami na lewo czy prawo. Nie mówcie więc że to jakiś zamach stanu na lotnictwo. Poprostu gra miałaby więcej sensu gdyby lotnictwo było bardziej zbalansowane. Wystarczy że bomby mają cholernie dużą siłę i praktycznie poza tygrysem niewiele czołgów wytrzymuje centralne uderzenie. Tylko nie mówcie że podczas wojny też nie miał szansy czołg na przetrzymanie czegoś takiego bo podczas wojny latali siedząc w samolotach i tak łatwo się nie trafiało w cel.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 15:58 
Moderator forum

tia ktoś tu napisał ze się nie da obracać głową w samolocie - BZDURA. W domyślnej konfiguracji lecąc samolotem w kokpicie naciśnijcie LEWY SHIFT i poruszajcie mychą. I co da się ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 16:03 

Nazin2_ napisał(a):
poza tym jak juz bylo wspomniane rzadko widze zeby ktos do AA albo do wozu pancernego wchodzil zeby ustrzelic samolot to nie jest takie trudne jak sie wydaje wystarczy sie nauczyc :) a ze kazdy leci do czolgu i bierze sprzet zeby wiecej se nabic punkcikow bo dla nich zatrudne jest latanie to dlaczego mamy ograniczac lotnikow ? jak samoloty sa takie dobre czemu wszyscy nie lataja samolotami tylko chca je ograniczyc ??

Chyba nigdy nie próbowałeś zestrzelić samoloty z czegoś takiego. Przy tym sposobie latania to jest gożej niz kurewsko trudne i jeszcze jak działko z AA ma jakąś siłę przeciwko samolotowi tak z wozu bojowego to se do piechoty mozesz strzelać. Jakoś tak się składa że aby zestrzelić samolot to trzeba czegoś więcej niz samego AA bo z tego to sobie możesz co najwyżej troche go uszkodzić a zachwilę będziesz miał spotkanie z "bombką". Takie są realia i nie ma się to ni jak do realizmu wię nie mówcie że zawsze mozna zorganizować jakąś obronę AA bo to bzdura.
A co do symulatorów to też miałem przyjemność grać na nich i wiem to i owo o lataniu.
Co do CB zawsze można podać na jakich zasadach się gra i jak się komuś niepodoba to nie musi grać.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 16:05 

[Night]MaX napisał(a):
tia ktoś tu napisał ze się nie da obracać głową w samolocie - BZDURA. W domyślnej konfiguracji lecąc samolotem w kokpicie naciśnijcie LEWY SHIFT i poruszajcie mychą. I co da się ?

Da się ale przecież to takie nienaturale. Siedzenie na przodzie śmigła to bardziej naturalne. Pfffffffffff .... poprostu latać po LAMERSKU to i małpy mozna nauczyć.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2