Zb0y napisał(a):
Poprostu mało realnie ma się walka z mozliwością kamery z tyłu obiektu w stosunku do rzeczywitości. Dlatego może powinno się zmienic ustawienia na serwach i sprowadzenia "super" lotników na ziemię i pokazanie im jak to się powinno latać widząc to co się widzi tylko faktycznie z pulpitu. Takie realia mogły by jedynie podnieść atrakcyjność gry. Widok jedynie z kokpitu smolotu czy czołgu zwiększa realia no i trochę podnosi szanse jednostek naziemnych. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowany przez lotników ale w każdym przyzwoitym symulatorze lotu widzi sie co się widzi a nie wszystko. Z kokpitu ponowie "super" piloci nie wychodziłoby wam takie precyzyjne bombardowania i taka skuteczność ataku karabinami. Wtedy nie wystarczyłby jojstick i trochę czasu na opanowanie SZTUKI LATANIA wtedy dopiero wydałoby się ilu naprawdę jest pilotów a ilu pseudo pilotów.
Powiem szczerze wkurwia mnie to iż walka na ziemi dostosowuje się do lotnictwa a nie lotnictwo do walk naziemnych. Wszystko widzący piloci to raczej mały realizm a bardziej zręcznościówka niż symulacja pola walki. Gdyby podczas wojny lotnictwo mogło widzieć wszustko do okoła, to pewnie wynik nie jednej bitwy byłby inny.
/Btw
a teraz proszę o rozstrzelanie mnie.
realizm my ass. ztcp poczawszy od 2 ws to lotnictwo decyduje kto wygrywa wojne. pieknie sie czyta posty sfrustrowanych ziemniakow

. moze gybyscie wiecej czasu poswiecali na obrone aa nie byloby wam tak ciezko.
btw. nie mam nic przeciwko ograniczeniu widokow, ale w takiej formie jak w bf1942 to jest nie do przyjecia. wystarczy zobaczyc pierwszy lepszy symulator, zeby przekonac sie ze widok z samolotu nie ogranicza sie tylko do godz 12 sa jeszcze boki, gora i w ograniczonym zakresie tyl.