Teraz jest 8 wrz 2025, 17:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 16:23 
Moderator forum

kriz napisał(a):
Nie za bardzo rozumiem jak to ma wygladac? Ze kazdy klan po rozegranej klanowce ma pisac wrazenia na forum? Niby slusznie, moze to by byla mobilizacja nawet dla danego klanu, zeby pisac "pamietniki" i pozniej do nich wracac, ale nie widze tego, nie bedzie sie chcialo nikomu, ale moze warto sprobowac.

AVE Kriz.

Wierz mi, w każdym klanie znajdzie się napewno jakaś osoba kompetenta do przelewania słowa mówionego na pisane. Nie mają to być pamiętniki tylko "dobre rady na owady" :D
Ruzumiem autora wątku. Po ostatnim "eksperymencie" z zaprzyjaźnionym klanem dowiedliśmy, że jednak można, wspólnie się wspierać. Dlaczego my Polacy nie możemy tego spróbować ? Czyżby rozpierała nas duma rywalizacji ? Jeśli Szwedzi mogą, Niemcy mogą to my także. Trzeba to zrobić w mądrze, przemyślany sposób. Pomysł jest, co dalej .. zobaczymy

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 16:23 

Plan jest bardzo dobry i powinien byc wdrazany od samego początku istnienia tej sceny ( napewno pozwoliło zapobiec kompromitacji polskiej reprezetacji BF-a) to by było coś co by odrózniało nasza scene od innch np. CS

Moim zdaniem im szybciej zaczniemy sie wspierac tym lepiej pozatym uwazam że nie powinniśmy grac miedzy sobą w międzynarodowym laderze by nie odbierac sobie nawzajem punktów, w końcu tyle szwabów i innej masci miesa armatniego jest że nie trzeba odnosić się do kanibalizmu :lol:

W JEDOŚCI SIŁA !!!!

PostNapisane: 12 sie 2003, 16:25 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
Oki podejrzewam że polecą zaraz na mnie joby i inne teksty ale co mi tam :)

Nie ma o co. Rozsądnie podchodzisz to kwestii pomijając zasady CB, które to już chłopaki zdążyli Ci streścić.

Jestem ZA. :idea: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:03 

Ja też jestem ZA !!!! Kiedyś na początku mojej przygody z BF'em jako młody CL byłem niezbyt doświadczony w kwestiach taktyki, rozgrywki itp. I wtedy znalazła się jedna osoba - SCAE - która to bardzo mi pomogła.
Dodam tylko, że Stalingrad, który to mi dokładnie Scae objaśnił jest teraz naszą mapą bazową i żadko kiedy na nim przegrywamy. Tak ięc reasumując. Co do grania innych graczy to jakoś nie wiem. Ale co do dzielenia się taktykami lub pomocą w kwestiach taktycznych jestem ZA !!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:18 

Dobra, JanicQ. Jak gracie Stalina?

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:22 

prawda jest taka, że kazdy klan kiedys dosięgnie problem: albo w postaci lagów, albo absencji, albo czegoś. Wtedy przyda się ktoś rezerwowy.
A taktyki - ludkowie, no bez jajek, to tylko gra, nikogo nie rozstrzelają przez to, że "tajne" plany ktoś pozna ;)
A jak ktoś odejdzie do innego klanu to co? Wszystko szlag trafi bo opowie? ;)
Zresztą co komu z najlepszej taktyki jak nie umie jej zagrać...

W całej sprawie chodzi o to, ze nas po prostu zagraniczniaki dymają, bo właśnie to robią ze składem i pewnie też z informacjami i dlatego przegrywamy.

Nie ma mowy o forum ogólnodostępnym, może być za to forum ogólnoklanowe, dla porządku dostępne tylko dla zaufanych w swoich klanach. Mogłobybyć tu, na bf.pl, ale master admin na wojażach chyba przebywa, zresztą nie wiedomo czy się zgodzi. Ale to nie problem - jakieś phpBB mogę udostępnić, ale mówić chybko bo w piątek wyjeżdzam, ale... ale jak chcecie.... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:29 

w każdym klanie powinien być człowiek który będzie konsultował sie ze swoim odpowiednikiem w innym klanie na temat taktyk przeciwnika (nie może to być na forum). xena dobrze mówi. na forum może zajżeć i polak z zagranicy grający w zagranicznym klanie. niech każdy klan ustali kto będzie u nich w "wywiadzie wojskowym" :) i oni będą ze sobą współpracować. to gdzie oni będą trzymać swoją wiedze to już zależy od nich (napewno nie na forum) :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:48 

Szansa że ktoś z zagranicy trafi na tą stronę jest znikoma.
Poza tym jeśli dobrze rozumiem to mają być opisywane taktyki przeciwników nie własne więc nawet jak zajrzy wiele nie zyska.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 17:57 

to trzeba zalozyc osobne forum dla poszczegolnych graczy w ktorym bedziemy opiswyac to jak dany klan gral w CB i jaka mial taktyke :]
np:
SuG - El Alamein & Bocage

itp itd oraz nasze sposoby na poszczegolne mapki. W CB international nie bedziemy grali przeciwko sobie ale w PL bedziemy sie tlukli :)
a przyjazn miedzy klanami byla i bedzie :D

AVE

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 19:07 

Zdaje mi sie że troche od tematu odeszliście. Nie chodziło o dzielenie się własnymi taktykami( chodź nie mówie że nie można współpracować w tej kwesti) ale o przekazywanie tego jak grają inne klany z CB. Dlatego ewentualni gracze z poza polskiej sceny niewiele by na tym zyskali nawet gdyby ktoś tu przez pomyłke trafił ;P

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 20:15 

Ładnie to tak, chłopaki? Najpierw obudziliście we mnie ciekawość, a potem ją starannie zadusiliście poduszką. Przyznam, że byłem dość ciekaw jak wygląda taka taktyka.

Ale patrząc okiem amatora oba pomysły wydają się naprawdę dobre i wątpię, aby ktokolwiek na nich stracił.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 22:28 
Moderator forum

oki wykonajmy pierwszy ruch.

Duński klan SuG.

Mapy El Al i BoTB.

Lotnictwo:
standardowy atak lotem nurkowym. średniej klasy lotnicy.

Czołgi:
przeważnie pomykają dwójkami chroniąc się nawzajem. średniej klasy pancerniacy jeśli chodzi o celność.

Piechota:
wszędobylska potrafią zaskoczyć. szwedając się po mapie. dobrzy przeciwpancerniacy

Ogólnie:
Grają dosyć zgranie. Wykorzystują czołgi przy mocnym wsparciu piechoty.

Taktyka na BoTB:
Axis-poszli wszystkim czym mieli na most północny. wsparcie ogniowe wespy za most. piechota przez rzekę. wykorzystują przejazdy brodami i atakują od tylca pojedynczymi czołgami.

Allied-sciagneli wszystkie czołgi do miasta na most południowy. bronili się przeciwpancerniakami przy fladze E5. elastycznie wspierają M10 obronę mostu północnego z miasta.

o El Al nie ma co pisać bo i tak wszyscy walczą o D1.
Allied-poza jedną próbą odbicia D6 2 czołgami na D6 nic się nie działo. jedyny dziwny manewr jaki widziałem to B17 latający nad D6 do bazy głównej.
Axis-jedna próba przejęcia jeepem F3.

Uwagi: kradną pojazdy z bazy głównej.

Spisane na świeżo :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 01:01 
Oldboy Battlefield.pl

O! O! O!
dodam jescze z pamieci ... chyba klan VSUK el ala .... lataja wszyscy z klanu czemu wszyscy? bo jak jedzie czolg samotnie to nie bombarduja go ale sie rozbijaja o niego... wkuza bardzo pozatym maja tez kilku dobrych lotnikow (chyba 2 100% celnosc) - ale manewr kamikadze nas bardzo zaskoczyl... nie dalo sie nigdzie dojechac - 1x jak we 3 czolgi jechalismy na polnocna baze 1 tylko dotarl... pod szczyt...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 01:21 

A mnie po wypiciu kubka mleka naszla szalona mysl ;). Czemu nie stworzyc kolejnego klanu, w skladzie np podobnym do śp reprezentacji, zlozony z roznych ludzi ze wszystkich polskich klanow. Po pierwsze kazdy by widzial jak graja przeciwnicy i moglby przekazywac taktyki do swego klanu, po drugie bylby dobry material na przyszla reprezentacje (zgranie), po trzecie mozna by wreszcie zajsc wysoko w CB. Minusy sa takie ze tylko 7 os z tego skladu mozna by zatrudnic w nation cup w przyszlym roku oraz to ze pewnie interes macierzystego klanu bylby przekladany nad interes tego nowego klanu. Ale moze warto sprobowac ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 09:17 

pomysł dobry tylko czy wypali......mieliśmy przykład w NC jak paru ludzi z różnych klanów chciało coś stworzyć....niestety gdzieś po drodze wszystko się rozpadło...dlaczego? ciężko coś tu napisać bo sam nie wiem dlaczego? tak wogóle to nic nie wiedziałem co się działo w NC ..poprostu był lekki chaos.......

A co do taktyki ///// mieszane uczucia .........bo fajnie byłoby pisać o taktyce klanów z którymi się grało.......ale wydaje mi się że tu niczego specjalnego nie odkryjemy........bo z tego co zauważyłem taktyka ma tu drugoplanową rolę ( niemniej ważną ) ...klany które z nami wygrywały nie zaskoczyły nas taktyką tylko niesamowitym zgraniem ( w czasie i miejscu ) ........wygrywają przedewszystkim drużyny które potrafią stworzyć zgrany atak piechoty samolotów i czołgów ----przykładem DERQ ---które na el alamein nie wymyśliło nic czego byśmy nie mogli przewidzieć ---zabiła nas ich konsekwencja gry i zgranie wszystkich jednostek --BOMBA

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2