Okota napisał(a):
marcinek o tym to ja tez pisalem ale tu jest inna kwestia bo EA chce u nas biuro otwozyc... a jakby chcial ktos gre sciagnac od nich.. to magazyn maja w holandii... reklamacje..? jkie reklamacje? a gdzie my to zmagazynujemy?? eee wale takie branie na serio polskiego rynku... juz wole cenege
Z moich informacji wynika, ze chca otworzyc biuro w celu miedzy innymi, aby na miejscu lokalizowac gry na rynek polski i europe centralna. Jesli lokalizujesz gry (to zazwyczaj jesli chodzi o Polske bylo zajeciem naszych rodzimych dystrybutorow), jesli otwierasz biuro, to co stoi na przeszkodzie, zeby ominac posrednika, ktory placi za licencje, ale nie tyle ile mozna zarobic na bezposredniej sprzedazy. Poza tym w Polsce tez sa tlocznie, w Rosji jeszcze tansze, przeciez to normalne ze nie bedzie nikt wozil towaru z Holandii (CM4 Cenega dostala z Anglii, plyty nie byly tloczone u nas). Zreszta zobaczymy jak to bedzie, ja mam info z pierwszej reki, poniewaz pracuje w firmie ktora teraz rozpoczela (rozpocznie) wspolprace z EA.
W moim przypadku clone nie umarl, uzywam go i jest w okej

.