Teraz jest 16 kwi 2025, 04:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:00 

KasereK napisał(a):
Server UKF po czesci dobrze sie spisal (byly straszne lagi), natomiast server TS byl miodzio.

Sponsorem lagow byla nasza kochana TPSA... :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:02 

no qrde.. to bylo niezle, nie wiem jak nie wpadliscie wczesniej na idee gatherow (w innych grach jest to bardzo popularne).

I tak w ogole to "ello all ^^" maj nejm is killme, do gry zachecil mnie Gore, znalismy sie wczesniej ze sceny Natural Selection, dzis zagralem pierwszy raz w BF na necie (2 raz w ogole) i byl to wlasnie gatherek, wszystko bylo perfekcyjnie ulozone, kazdy z graczy mial odpalonego Team Speaka, co umozlialo staly kontakt (i rady co robic dla mnie ;) ).
Nic innego tylko grac, grac i grac ;]

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:05 

Cześć KILLmE ;)
(nie dodał że też jest anonimowym alkoholikiem ale dobra...)
Aha zapomniałbym - BLUE TEAM ROX :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:12 

ej to nie fer... mieliscie lepszy sklad :) Ten mechanizm losujacy sUx... dobrze ze Clone do nas przeszedl, przynajmniej kilka pkt zrobilismy :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:13 

Gorefest napisał(a):
Cześć KILLmE ;)
(nie dodał że też jest anonimowym alkoholikiem ale dobra...)
Aha zapomniałbym - BLUE TEAM ROX :D

Tak tak! Blue wciaga Red lewa dziurka (od nosa) :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:31 

Pancho napisał(a):
KasereK napisał(a):
Gather byl wypas :)
Powinno takich byc wiecej...
niestety nie zagralismy 10 vs 10 lecz 8 vs 8 i niestety, ale system ircowy w pewnym momencie padl (Excess Flood) :)
[CIACH]
Zapraszam wszystkich na irca, bo byc moze juz niedlugo bedziemy grac bez wczesniejszych informacji - organizowac gre w ciagu 10 minut na ircu :)

No właśnie ja nie mógłem się połączyć via IRC. A chciałem pograć, szczególnie, że alamo jest bardzo fajne. Spróbujcie wprowadzić jakiś alternatywny (awaryjny) mechanizm dogadywania się kto chce zagrać w gathera. Choćby przez gg, mailem czy na forum.

Pancho: Jedynym sposobem do zagrania w gatherze jest wpisanie komendy !join na kanale. Przez GG i Forum jest to niemozliwe.
A dlaczego ?
poniewaz zapisy trwaja ok. 10 minut, a nastepnie do kazdego idzie info o pewnych danych (ip, ts, druzyna), dlatego jest to niemozliwe.
Kilkadziesiat razy byly opisy jak zamontowac irca itp... wystarczy wpisac opcje szukaj, poswiecic 10 minut i dzialac.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 20:52 

KasereK napisał(a):
Pancho: Jedynym sposobem do zagrania w gatherze jest wpisanie komendy !join na kanale. Przez GG i Forum jest to niemozliwe.
A dlaczego ?
poniewaz zapisy trwaja ok. 10 minut, a nastepnie do kazdego idzie info o pewnych danych (ip, ts, druzyna), dlatego jest to niemozliwe.
Kilkadziesiat razy byly opisy jak zamontowac irca itp... wystarczy wpisac opcje szukaj, poswiecic 10 minut i dzialac.

Mam zamontowanego irca, wielokrotnie go używałem, ale teraz nie mogłem się połączyć.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 23:41 

Witam
Gaterek super, gierka miodzio
po co więcej pisać :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 00:02 

Gorefest napisał(a):
BLUE TEAM ROX :D

Nie inaczej !!!
Żeśmy ich pojechali..
... gatherek - zajebista zabawa , więcej takich plizzz.
Podziekowania dla Kaserka, Bcj , Gore'a i całej reszty organizatorów.
A no i Cloonowi za zayebiaszczą mapke.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 14:53 

GathereK rulez :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 14:55 

Fajnie bylo, przynajmniej kazdy wiedzial co ma robic a nie tak jak na free playu ze jest wyscig po sprzet co czasami sie zle konczy.
Na drugi raz mysle ze bedzie nas po 10 albo 12 nawet.
Jesli chodzi o wybor mapy to proponuje dodac taka opcje do tego skryptu i nie bedzie problemu!Albo cos w stylu votowania na ircu, ze votuje sie a pozniej jesli ktores mapy maja remis to miedzy nimi sie wybiera i juz!

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 15:51 

jest to mozliwe, bynajmniej na innych systemach gatherowych, ale miejmy nadzieje ze u nas tez bedzie w niedlugim (badz dlugim) czasie :)
Pare polecen z innych gatherow :

!last - pokazuje ostatnio granego gathera
!admins - kto jest adminem, jezeli rozgrywki sa rozbudowane to musi byc paru, czesto gathery sa rozgrywane jeden po drugim
!topplayer - najlepszy gracz

!map, !votemap, !vote (cos w tych stylach ^^) - vote na mape

!add - dodaje do losowo wybranego teamu
!add a - dodaje do team a (w tym wypadku Red)
!add b - dodaje do teamu b (w tym wypadku Blue)
!shake - jezeli teamy sa full, i sa one nie rowne, to mozna uzyc tej komendy aby "wymieszala" sklady, nie wiem czy kazdy funkcji moze uzyc czy tylko admin.

!help - pokazuje helpa co i jak.

A dlaczego Gathery sa ustawiane przez irca ? Poniewaz jest to najszybszy i najwygodniejszy sposob, czytalem troche forum i widze ze dosc duzo ludzi tutaj przebywa, a na irc'u ? 15 osob w szczytowej formie, ludzie zrobcie cos dla sceny, bo irc jest to kluczowy element do rozwoju, zwlaszcza kiedy tego potrzeba po sukcesach w NC, przelamcie sie :) , programik jest genialny, obsluga z samego poczatku moze okazac sie trudna, ale ogranicza sie ona jedynie do wybrania serwera, wpisania nicka, kanalu i wszystko, nie chodzi o to zebys siedzac na ircu caly czas wpatrzony w ekran rozmowy, tylko zeby byl wlaczony gdy masz odpalonego kompa, nie zabeira nic pamieci a mozna go zminimalizowac do tray'a (czyt. "tam gdzie pokazuje czas i ikonke od gadu gadu" ;) ). Konczysz grac w gre, jestes w windowsie, to zagladasz czy ktos nie zostawil ci jakiejs wiadomosci, wszystko wtedy staje sie prostsze. Jest to jedna z wielu zalet irca. Moze odstrasza cie jego wyglad ? Nie jest to wiekszy problem, powstaly nakladki ktore bardzo poprawiaja wyglad (np. nnscript http://nnscript.de, wymaga on zainstalowanego zwyklego klienta mirca )

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 18:20 

Requesting more Gathers!!!! :) :)
-super sprawa!!!
Ech jeden minus tylko ostatniego,poziomik clone(zayeeebisty bynajmniej!!!),przycinał mi sie na moim MX440....na medium details :shock: ...w 800/600 :? :?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 19:05 

już to mówiłem ale powiem jeszcze raz...
GATHER był świetny!!!
przy okazji podziękowania dla mojego lidera Sergyeya. który mnie odciągnął od gry na serwerze abym mógł uczestniczyć w tym wiekopomnym wydarzeniu:)
blue team rox:D
pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2003, 20:08 

skoro rzucamy tak pomyslami to i ja moze dodam 3 grosze :)

moze warto dodac opcje domyslnej specjalnosci (1 - 2) - tak aby system losujacy dobieral jakos logicznie sklady... bo jak trafimy np. gazale po jednej stronie 5 lotnikow i 5 czolgistow - kontra 10 assaultow - moze byc malo wesolo ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2