Teraz jest 16 kwi 2025, 04:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 23:14 
Moderator forum

yacub napisał(a):
polecam: "Czerwony Feniks" Larry'ego Bond'a - genialna powieść z gatunku political fiction, opisująca II Wojnę Koreańską, do której wybuchu o mały włos nie doszło... natomiast w książce owszem :twisted: ).

RESPECT :!:
to ja polecam "Czerwony sztorm" Clancy'ego, "Kociol" Larrego Bonda i "Droge Sluzbowa" Dale Browna, TOTALNE KSIAZKI :!:, wszystkie opisuja konflikt na skale kontynentalna a droga sluzbowa nawet taktyczna wojne jadrowa

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 23:37 
Moderator forum

Holman napisał(a):
to ja polecam "Czerwony sztorm" Clancy'ego, "Kociol" Larrego Bonda i "Droge Sluzbowa" Dale Browna, TOTALNE KSIAZKI :!:, wszystkie opisuja konflikt na skale kontynentalna a droga sluzbowa nawet taktyczna wojne jadrowa

"Czerwony Sztorm" to jedna z najlepszych pozycji wydanych przez Clancy'ego, IMO niszczy nawet "Polowanie...". Tydzień temu pożyczyłem od brata "Wir" Bond'a oraz wspomnianą przez Ciebię "Drogę..." - jak tylko znajdę chwilkę to się za nie wezmę. Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z 4 tomami 3 tomu sagi Tad'a Williamsa "Pamięć, Smutek i Cierń" (swoją drogą również polecam tym, którzy lubią fantasy, aczkolwiek niespecjalnie przypadły im do gustu prymitywne zagrywki Sapkowskiego, gdzie cały "dowcip" kręcił się wokół chędożenia. Powieść Williamsa leży na granicy ciężkiego fantasy / heroic'a) - jak tylko je skończę, zabieram się za "wojenne" klimaty :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 23:44 

yacub napisał(a):
"Czerwony Sztorm" to jedna z najlepszych pozycji wydanych przez Clancy'ego,

Przy okazji warto dodać ciekawostkę, że Clancy napisał go pod wpływem gry komputerowej Harpoon. Jak się grało w Harpoona, a później czytało powieść to widać bezpośrednie powiązania fabuły z konkretnymi misjami :)

Poza tym polecam książki Wiktora Suworowa. Prawie każda pozycja to prawdziwy smakołyk. Mniam :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 23:51 
Moderator forum

widze ze jestescie swoje chlopaki :), dokladnie pancho tak bylo - bond wspoltworzyl harpoona w ktorego sie zagrywalem na 286 :), a czerwony sztorm to jedna z lepszych ksiazek jakie czytalem a czytalem sporo bo szybko czytam hihi, polecam wam bardzo Droge Sluzbowa, naprawde robi wrazenie bardzo podobne do sztormu tylko w innym wymiarze troche

ostatnio czytalem 2 swietne: "Eskadra Cadillac" o eskadrze F-105 w wietnamie i "FAC" tez wietnam

a w ogole jedna z najlepszych ksiazek z wydawnictwa AiB to "SAR" o pilotach ratunkowego SH-3 Sea Knight operujacego z lotniskowaca na zat tonkijskiej podczas konfliktu wietnamskiego, ta ksiazka jest napisana z takim humorem ze bardzo czestosie glosno smialem a rzadko mi siee to zdarza podczas czytania:)

w ogole to lubie te ksiazki kupowac w supermarketach na przecenach :D Kociol kupilem za 9.90 a ma 400 stron :D

ubolewam tylko nad tym ze swietny autor Stephen Coonts sie ostatnio bardzo zepsul, swietna byla seria o A-6 Intruderach - ostatnia misja, minotaur itp ale ten ostatni gniot "USS America " to jest porazka...

a z Suworowa najlepsza IMHO jest "Zolnierze wolnosci" - jakie jaja tam sa podczas interwencji w czechoslowacji :D, ze 4 razy czytalem ;), "Akwarium" tez niezle ale mniej smieszne za to bardzo prawdziwe

ja czytam glownie tzw techno-thrillery z miesistymi opisami walk i sprzetu oraz ksiazki historyczne o II WS, no czasem moze jakies s-f w stylu dicka lub bradburego ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 00:01 

Ja ostatnio przeczytałem książke Marka Joseph pt. Tajfun I .
Jak ktoś gustuje w łodziach podwodych to polecam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 00:06 
Moderator forum

SouthMan napisał(a):
Ja ostatnio przeczytałem książke Marka Joseph pt. Tajfun I .
Jak ktoś gustuje w łodziach podwodych to polecam :wink:

tez czytalem ;), niezla niezla, imho lepsza od "Polowania...", w tajfunie sa lepsze opisy walk okretow podwodnych i dla mnie polowanie bylo troszke zbyt cukierkowe, nie lubie super heroes ktorzy ratuja caly swiat, jakos tak mam ;)

to tam bylo jak wietnamiec sie ugotowal w reaktorze? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 00:18 

Hmm, nie, raczej nie, akcja była daleko od skośnookich. W sumie tam ruscy dobrzy vs. ruscy źli + ruski honorowe :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 00:31 
Moderator forum

SouthMan napisał(a):
Hmm, nie, raczej nie, akcja była daleko od skośnookich. W sumie tam ruscy dobrzy vs. ruscy źli + ruski honorowe :)

a tak hehehe, to czekaj czekaj gdzie to bylo ;), nie pamietam hehe, juz ale akcja byla niezla bo kolesie zamkneli jednego cwaniaka w komorze reaktora i spokojnie wrzucili 1/3 naprzod :), w miare wzrastania promieniowania dzialy sie rozne rzeczy na przyklad...no dobra DZIECI SPAC :!: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 01:03 
Oldboy Battlefield.pl

Suworow: zolnierze wolnosci
przeczytasz i sie bedziesz zastanawiac jak zsrr trwalo do lat 90... przeciez to nie mialo prawa funkcjinowac... miodzio ksiazka :) czytalem ja z 20x - dla poprawienia humoru
POLECAM

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 08:13 
Moderator forum

Jesli chodzi o "Wir" Larryego Bonda to szczerze polecam... Najwyrazniej Bond bardzo lubi lokalne konflikty z uzyciem nuklearnych zabawek :) South Africa, apartheid, przewroty... mniam :)
"Czerwony Sztorm" przeczytalem dwa razy, jak i wiekszosc ksiazek Clancy'ego, wszystkie sa baaardzo fajne :) Osobiscie polecam jeszcze taka dosc stara serie "Skrzydla nad Wietnamem". Krotkie (100 stron) nowelki o roznych akcjach lotniczych w Indochinach...
Wracajac do BF: Vietnam, jesli nie zrobia w czasie przerwy miedzy rundami skoku do Sajgonu na mala dziweczke to sie wkurze :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 08:15 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
Wracajac do BF: Vietnam, jesli nie zrobia w czasie przerwy miedzy rundami skoku do Sajgonu na mala dziweczke to sie wkurze :D

nie pekaj podczepie ci pod helikopter pare sztuk i dowioze za odowiednia oplata :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 08:17 

Ho Ho! Wczoraj późnym wieczorem wyszedł drugi oficjalny zwiastun BF:Vietnem... Niestety nie jest w QuickTime wiec.... a Z resztą sami zobaczcie :twisted: :arrow: http://www.battlefield1942.com Tak czy siak, nie mogesię już doczekać tej gry :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 08:20 
Moderator forum

Holman napisał(a):
Mayek napisał(a):

nie pekaj podczepie ci pod helikopter pare sztuk i dowioze za odowiednia oplata :D

LOL. Ciekawym jest fakt, ze Holman tak wczesnie wstaje... Ani chybi BPK wzywa :P
Ja myslalem ze podczepisz pod Phantoma...
Ja chce Skyraidera i basta! (Od biedy Skyhawkiem tez sie zadowole, ale to juz w EOD jest)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 11:30 

Igor [PL] napisał(a):
Ho Ho! Wczoraj późnym wieczorem wyszedł drugi oficjalny zwiastun BF:Vietnem... Niestety nie jest w QuickTime wiec.... a Z resztą sami zobaczcie :twisted: :arrow: http://www.battlefield1942.com Tak czy siak, nie mogesię już doczekać tej gry :twisted:

Rewelacyjnie to wygląda! I ten music w tle, oj nadaje klimat. Będzie się działo...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 22:04 

fajny filimik, muzyczka spoko :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2