Teraz jest 19 kwi 2025, 00:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 15:20 
Moderator forum

Hmn ... zaczęło się w chwili poznania Holmana.

Nie, nie zaczęło się od ...

Za siedmioma serverami, za siedmioma firewallowymi zaporami stał serwer z domeną http://www.battlefield1942.pl. Jaki to ja byłem naiwny kiedy napisałem tu poraz pierwszy mając jeszcze wersją "oryginalnie inaczej" z problemem znanym i trywialnym 8). Było to pod koniec A.D. 2002.
Oczywiście miałem wówczas okazję poznać sprawiedliwą rękę Shaggy-ego 8) :lol:

Na początku tego roku poznałem znawcę tematów tabu, sławetnego członka Teamu Beep Beep - Holmana :wink: Poznaliśmy się w całkiem innych okolicznościach niż tematyka związana z BF-em (maniakalne o/c naszych skrzynek). Potem poszło jak po sznurku. Nafaszerowany superlatywami, grywalnością naszego BF-a dokonałem zakupu. Nie żałuję. Kolejne znajomości: pierwsze lekcje "wystartuj i nie spadnij" od Vegety, lekcja szybkiego reagowania i działania na komunikaty głosowe z gry od Piaska (do dziś pamietam, jak wysiadał ze swojej "gąsienicy" i naprawiał moje AA" (to ta chwila w której wybrałem większy kaliber - Defgun, gdzie Vegeta, XENA i kilku kamikadze zamierzało desantować się swoim SPD na górkę w IWO) - pierwszy w życiu seryjny frag :wink:.
Nocne wyznania świetnego taktyka XENY i przekazywanie wiedzy, za którą kilku oddało swoje "wirtualne życie" - czyli nauka przetrwania :wink:
Kolejny łowca Phoenix. Znany mi z racji wspólnich wyznań na innych forach, świetny kolega do masowego kilim. Początek ostry, dzisiaj wspaniały towarzysz broni w dwójkowych wypadach jako "czyściciele zachodniego świata" :lol:
Potem znajomość z Bl@de ... żebym ja wiedział co to za postać to od razu bym zbanował swoje GG :D :lol: :P :wink: Od niego zaczęła się przygoda w SPQR - rewelacyjne towarzystwo, wspaniałe momenty subkultury wewnątrz-klanowej (nocne spotkania, audycje DJ, współpraca ze snajperką na polecenia [SPQR] Maletza, pierwsze doświadczenia w CB, ostra szkoła i dyscyplina piętnowana przez Wojta). Piękne chwile.

Powiem więcej ... nie żałuję ani chwili spędzonej przed ekranem komputera. Możliwość poznania nowych znajomości, wspólnej zabawy, niezapomnianych klimatów z gry. Gdyby stało się to o parę lat moje uczucie byłoby jeszcze bardziej spotęgowane (tylko, że wtedy nie odchodziłbym od komputera tj. Vegeta :wink: )

Niestety ... czas to wróg nie do zatrzymania i nie zawsze pozwala na wspólne zabawy, dlatego każdą chwilę jaką mogę wspólnie z Wami spędzić w BFie traktuję i będę traktował jako nowe, niezapomniane doświadczenia do ostatniego momentu Battlefielda.

Tak, syndrom Xeny, maksymalny słowotok .. się rozpisałem, a praca czeka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 15:40 
Moderator forum

Wow Tomy, widze ze Holman najpierw Ciebie zwerbowal... Czemu ja Cie nigdy nie spotkalem na M-K.net? W koncu ja tez jestem maniakalnym o/c'erem i modderem :)
Do tematu: niestety w BF-a gram zbyt krotko zeby sie wypowiadac kto ma najdluzszy staz, w kazdym razie zaczalem pod namowa Holmana pogrywac w demko SWoWW2 a pozniej zakupilem BF1942 bedac w Wawie... i od wrzesnia gram z Wami! :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 15:47 

CloneTrooper napisał(a):
pierwsze 3 dni po sciagnieciu dema gry do 5:00 rano :lol: - listopad? kupno oryginału -> klan SPQR -> klan Aristocracy do dzisiaj

Najpierw byli Aiv i maciel którzy postawili serwa chyba.
Ja sie pojawiłem kilkanascie godzin przed Clonem. Pierwszy z tych co do dzisiaj grają był chyba Korpuskularny ale miał nad nami przewage najwyzej pół doby :P , poza tym juz własciewie nie gra.

Pamiętam , że moja przewagę nad clonem cechowało to , ze ja już umiałem otwierac klapke w barce a on dopiero się uczył hehehehe.,....

Potem pojawili sie spqrowcy z którymi sie na poczatku nie lubilismy za bardzo... szczególnie z "łowcą ostrzych cipek" bo stasznie lamil hehehe,...
a teraz jestesmy friends:)

Wczesniej jeszcze Kaserek i Piasek załozyli (???) ONZ a potem pzreniesli sie do PRGK. Z kolesi już zapomnianych a wymiatających jak trzeba pamietam BAALa z DAKa (to taki klan był kiedys) i tp (???) z ONZetu chyba. Wymiatali.

Już podobny wątekbył ale jestem ciekaw co by sie stało jak byśmy odnalezli gdzies to stare forum co padło i poczytali tamte wątki:)))
Bitwy miedzy Clonem i Konradorem:) .. haha.. o kurna , przypomnialo mi sie jak DAk chyba albo SPQR zrobili jakies fleshe o PRGK chyba i ONZ.. dobrze pamietam?? Tez o to wojna była:)) Ja pierdziele jak to było dawno.

Pamietacie klanówki pierwsze swoje? Ja pamietam - ONZ na OMG, potem SPQR na Kursku i na koncu DAK na OMG. Wszytskie trzy wygrane. A potem 8x8 z DAKiem , pierwsza przegrana... ale byłem wkurzony:)

te nocki do 5 rano na poczatku , kiedy serwer na grach online był full :)) i wake w kólko leciała bo innej nie było:))

pozniej grałem bocage o 5 rano i spotkałem Reavera - mojego pierwszego rekruta w PRGK-42 lol:))

Mam wraznie jakby to było 15 lat temu:)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 16:09 

Pepsee
"itwy miedzy Clonem i Konradorem:) .. haha.. o kurna , przypomnialo mi sie jak DAk chyba albo SPQR zrobili jakies fleshe o PRGK chyba i ONZ.. dobrze pamietam?? Tez o to wojna była:)) Ja pierdziele jak to było dawno. "

ja to pamietam :lol: to byly poczatki mojej rezyserki :wink: no i na tym sie skonczylo....jak dobrze ktos poszuka to jeszcze znajdzie ten temat, ale filmikow juz nie ma.....

Praetorius
"P.S.
Pamiętam również dobrze klan „Pussy Hunter”, którego liczebność w szczytowym okresie wynosiła aż dwóch członków "

dwoch....ale najlepszych!!! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 16:13 

ja sie nie bede rozpisywal :)
:arrow: zaczelo sie od dema (tuz po wypuszczeniu 8))
:arrow: potem trafilem na forum, bylem chyba 24 (albo 17 :D) czlonkiem na forum :wink:
:arrow: potem oryginal (na tym samym kompie co teraz - niestety :?)
:arrow: bez klanu, starsi gracze chyba pamietaja dlaczego nie chialem wejsc 'do spółki' :wink:, wcale teraz nie szukam, a tak pozatym to mialem 1' oferte przystapienia :D do [WA] :roll:, ale jak widac nie skorzystalem

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 16:47 

Pamiętam to dobrze...zaczynała się sroga jesień...demo ściągało się dwa pieprzone dni z nienajwiększym transferem...hasło założone na jedyny polski serwer było wprost nie do odgadnięcia dlatego ciąłem na zagranicznych serwerach...pamiętam mój stary komputer...celeron 700 i niedużo ramu...robienie kolacji w trakcie ładowania mapy...cholerne skakanie gry...a później jakaś strona...jak ona była? batelfildtysiącdziewięćsetczterdzieścidwakropkapeel...i to forum na którym pojawił się magiczny post o tym że jest już oryginał...to właśnie wtedy przeczytałem decydującą wypowiedź Clone'a - BF jest świetny! Omaha trochę dziwna,kursk świetny i wake dalej rządzi...zajrzałem do portfela i wyciułałem 130 złotych :shock: i pognałem w straszny deszcz do empiku...no i udało mi się wejść na polski sewer z szokującym hasłem "pl" :shock: ...potem było tylko Widmo z 16 graczami...nie wiem czemu wszyscy woleli HQ na którym grać się nie dało (32 sloty 8) ) no i tak sobie grałem aż do nowego kompa - kiedy to było? Styczeń 2003? Piękna data...od tego czasu sobie grałem,potem grałem w DAK,potem w arcy,potem w ONZ 8) ,potem w arcy i teraz WA...no ogólnie rozkleiłem się snif snif...

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 16:51 

Pepsee napisał(a):
Pamietacie klanówki pierwsze swoje? Ja pamietam - ONZ na OMG, potem SPQR na Kursku i na koncu DAK na OMG. Wszytskie trzy wygrane. A potem 8x8 z DAKiem , pierwsza przegrana... ale byłem wkurzony:)

Pierwszą klanówkę z Prgk-42 graliśmy na Wake, a nie na Kursku. Na szczęście szybko pomściliśy przegraną, wygrywając z Wami na OMG :D

Ostatnio edytowano 16 gru 2003, 17:30 przez Praetorius, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 16:57 

ja gram juz rok i bylem w klanach FS,WH noi WA

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:11 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
Czemu ja Cie nigdy nie spotkalem na M-K.net?

[OT]

Chyba dlatego, że nie lubiałem kolorować swoich "komputerowych pudełek". Mod to mod, a o/c to o/c :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:31 

heh...grac to ja gram od grudnia 02, ale niestety wtedy to singiel only ( no ew. od czasu do czasu granie po Lanie ). Stale mam od kwietnia, ale jeszcze nie bylem zdecydowany na oryginalca bf-a. Sciagnalem sobie demko (WAKE) i sie na maxa zdolowalem, widzac takie lagi i gigant pingi na zagranicznych servach (polskich juz nie bylo).
Zarejetrowalem sie na Tym forum wlasnie wtedy, kiedy to szukalem mapek do DC ( wtedy v1.25:) ), zeby sobie po laniku pociachac. Sytuacja zmienila sie, kiedy pojawilo sie demko SWoWWII. Wtedy powstaly 2 (a moze nawet 3- nie pamietam) serwy polskie. Zobaczylem, ze pingi sa calkiem calkiem, wiec gralem i gralem... i gralem do zamkniecia ostatniego serva polskiego stojacego pod SWoWWII. W miedzyczasie jednak, zdazylem juz zamowic BFka oryginalca. Zawczasu zaczalem szukac jakiegos klanu... az tu nagle czytam na forum, ze powstaje nowy klan, VPKI, i ze poszukuja loodu. So, i becomed a true member of VPKI bf clan. I musze przyznac, ze atmosfera jest poprostu swietna :)
Wczesniej gralem w Diablo II na CBN (jeszcze na modemie 56k :D ), ale to nie to samo 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:37 

Teraz ja napisze w jaki sposób zaczołem gre w BF'a.
Grupa EA i Dice (zaczeli prace nad grą pod tytułem Battlefield 1942) poprosiła mnie oto abym pomógł w tworzeniu map do BF'a. Zgodziłem sie dzięki czemu przyczyniłem się do stworzenia gry z mowymi możliwościami (jeżdżeniem czołgiem jepem, latanie samolotami Corsar, i pływanie itp). Grupa EA i Dice poprosiła mnie o pomoc w odwzorowaniu bitw w czasie II Wojny Światowej na palete miały iść mapy Bocaże i Kursk.
Wieś Bocaże została zniszczona przez allianckie bąbowce aby zapobiec szybkiemu przemieszczeniu się wojsk Niemieckich do północnej francjii gdzie wojska Allianckie przeprowadziły udaną misje lądowanie w Normandzi dzięki czemu stworzyły kolejny front. Niestety wieś Bocage (licząca około 1500 ludności) nie została zniszczona widzimy stojący kośció i budynki w misjii Bocage.
Kolejnym fałszem w misji Kurs było to iż nie ma tam żadnej fabryki ani większej ilości Radziecki czołgów T-34 poniewarz oddaleonej od miejscowości Kurs miejscować Charkow znajdowałą się fabryka tych właśnie czołgów. I nie było w opisie mamy w instrukcji otym iż w terytorium miejscowości Kursk zanjdował się obóz koncentracyjny dla Polaków.
Niestety grupa EA i Dice nie wykorzystało mojej pomocy przezco nie ma mnie na liście autorów gry Battlefield 1942. Lecz postanowiłem grać w BF'a po ukazaniu sie w gazecie komputrowej Click dema gry BF. Bardzo spodobał mi sie ten tytu z drobnymi niedociągnięciami w oddwzorowaniu map. Postanowiłem iż zaciągne sie ku chwale ojczyny i zapisze sie do klanu ONZ. Po zmianie CL'a i powstaniu multiklanów nasz tag
[=ONZ=] zmieniliśmy na nL. Lecz nie wystarczało to nam i powstał rozłam w klanie przezco byliśmy w multi klanach 3M i ejw a multi klan nL pożyciliśmy. Po zamachu na CL'a dywizji 3M nowy CL mati stwierdził iż będziemy już w multi klanie ejw. I tak już zostało....

Ostatnio edytowano 16 gru 2003, 17:45 przez Fatal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:38 

Ja gram... hmmm az wstyd sie przyznac ale takie sa polskie realia.. A bylo to tak: Dostalem pirata w sierpniu 2002 roku i zaczalem grac tylko i wylacznie w singlu z botami:). Po przejsciu singla od razu zaopatrzylem sie w oryginala i dolaczylem do [WILD_A]. Zmienilem wspolnie z Maniaciem nazwę klanu na Wild Aces czyli bardziej Wam znane -=]WA[=-. Dosc niedawno powrocilismy do korzeni i znów gramy pod tagiem [WILD_A]. Gram więc już równy rok i cztery miesiące. Na necie pojawiłem się 17 października, jak już istniał DAK, ONZ i SPQR. byliśmy chyba 4 klanem :)

Tytuł: RE:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:48 

A ja jestem nowy od dzisiaj :) Zaopatrzyłem się w oryginała .. wydałem na to 129zł :) Grałem rok temu w pirata (lol ,tylko singiel) i jakoś to się potoczyło .. Dziś założyłem sobie konto na forum stronki ,mam oryginalnego BF1942:) z patchem 1.5 i zaraz zassam Desert Combat :) Wcześniej grałem w Enemy Territory ,ale jakoś bardziej się przekonałem do BF :P

Pozdro dla wszystkich Polskich graczy BF1942 :D

Tytuł: Re: RE:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:55 

Gornet napisał(a):
A ja jestem nowy od dzisiaj :) Zaopatrzyłem się w oryginała .. wydałem na to 129zł :) Grałem rok temu w pirata (lol ,tylko singiel) i jakoś to się potoczyło .. Dziś założyłem sobie konto na forum stronki ,mam oryginalnego BF1942:) z patchem 1.5 i zaraz zassam Desert Combat :) Wcześniej grałem w Enemy Territory ,ale jakoś bardziej się przekonałem do BF :P

Pozdro dla wszystkich Polskich graczy BF1942 :D

:arrow: kolejnu nowy - to nieźle (najpierw zapoznaj sie z "sawar wiwr", które napisałe mascca - pomaga, a nawet bardzo, nawet ja, chociaż gram od marca, troche sie dowiedziałęm :wink: )
:arrow: dobrze, że przekonałeś sie do bf'a
:arrow: a tak milusio na koniec małe pytanko (nie to żebym był jakiś uciążliwy, ale jak się nauczyłęm to czysta formalność) - podaj pierwsze zdanie (bez tytułu "Rodzaje gry sieciowej") na stronie 18, to będziemy mieć załkowitą pewność, że masz oryginała :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 17:58 
Oldboy Battlefield.pl

Chwalmy Pana!!
Nastepny nawrocony!
A tak wogole to witaj:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2