Teraz jest 7 kwi 2025, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2004, 21:59 

Hm ja tam uważam że ta gierka będzie tak wyglądać i niemam co do tego najmniejszych wątpliwości,w końcu technologia idzie do przodu,a już wcześniej można było obejrzeć kilka filmików z pokazu E3 2004 i grafa była dokładnie taka sama,co oznacza że graficznie gierka będzie wypasiona na maxa.Co do sprzętu to rzeczą oczywistą jest że potrzebny będzie sprzęt znacznie silniejszy od tego wymaganego do BF:V,zresztą już do BF:V trzeba mieć niezłego kompa żeby pograć ze wszystkim włączonym na full.

Także według mnie 1 GB ramu Dual DDR,procek 3,2,karta R X800 lub GF 6800/R 9800 powinny styknąć do gry ze wszystkimi detalami na maxa.Of course są to tylko moje przypuszczenia,z drugiej strony patrząc na wymagania BF:V wcale bym sie nie zdziwił gdyby w/w wymagania były zalecane.No chyba że EA zrobi porządny silnik,świetna jakość nie będzie równała sie dużym wymagania.Jednym słowem dobrze zoptymalizowany silnik. 8)

Uff,ale sie rozpisałem.

Ostatnio edytowano 27 sie 2004, 22:01 przez (NeW)Ambo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2004, 22:00 

Nie wiem jak was ale mnie nie kreca gry ukazujace wspolczesniejsze operacje militarne ani amerykanskich bohaterow , wiec wogole nie wyczekuje tej gry ,nie zamierzam jej kupic.Kupie ja tylko wtedy gdy za rok scena BF'a 1942 upadnie i bede mial do wyboru Simsy lub BF'a 2.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2004, 22:15 

Wiest_PL napisał(a):
Nie wiem jak was ale mnie nie kreca gry ukazujace wspolczesniejsze operacje militarne ani amerykanskich bohaterow , wiec wogole nie wyczekuje tej gry ,nie zamierzam jej kupic.Kupie ja tylko wtedy gdy za rok scena BF'a 1942 upadnie i bede mial do wyboru Simsy lub BF'a 2.

Wiesz,jeśli chodzi o mnie to najwieksze wrażenie zrobił na mnie BF42,BF:V niczym mnie nie zaskoczył a i całokształ BF:V mi sie kompletnie nie podoba(wyrażam swoją opinie także prosze po mnie nie jezdzic).Obecnie czekam na BF2 i z filmików widze że gierka raczej przypadnie mi do gustu i w końcu będe miał w co grać,choć w BF42 czasami nadal pocinam na zagranicznych serwerkach.Także nie pozostaje nam nic innego jak czekać na kolejne filmiki i screeny z BF2. :o

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 00:46 

Ja mam tylko nadzieje że te demo ukaże się jeszcze przed marcem,najlepiej to już dziś :wink: A jak to było z demem BF42?? ile czasu mineło od pojawienia się demka do premiery?Zapewne nie był to okres 3 m-cy,a paru tyg.
Wracając do grafiki z trailera,zakładając że mamy kiepski sprzęt który ledwo uciągnie to wszystko to zapewne nie zobaczymy za wiele.I ludzie którzy teraz wypisują że "to napewno nie będzie tak wyglądac" mnie śmieszą.Odpowiedni sprzęt i zobaczysz to co na filmie.I tak do tego trzeba podejśc.Bardziej się martwie o kod sieciowy i jestem ciekaw nowej funkcji commandera.Coś wiadomo o tym więcej??

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 03:14 
Moderator forum

(NeW)Ambo napisał(a):
No chyba że EA zrobi porządny silnik,świetna jakość nie będzie równała sie dużym wymagania.Jednym słowem dobrze zoptymalizowany silnik. 8)

Uff,ale sie rozpisałem.

Biorąc pod uwagę w jakim pospiechu robią BF2 to silnik raczej nie bedzie dopracowany. W ogóle sądząc po tempie (skończyli BFV i pare miesięcy później jusz mają grywalnego BF2 którego pokazują) bedzie to kolejna modyfikacja starego engine-u. Zqapewne zrobią tak jak z BFV - najpierw niedopracowana gra, a potem poprawiamy wpadki (i podnosimy wydajność) wydając kolejne patche (BTW - ciekawe kiedy dźwięk w BFV naprawią).
Zaś w temacie terminy - na poczatku wakacji demo było zapowiadane na wiosne 2005, a pełna gra na wrzesień 2005. Ciekawe, czy cos się w tym temacie zmieniło?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 07:49 

_XENA_ -> Po twoim poście postanowiłem troche poczytać i znalazłem coś takiego:

"Player models are now fully tied in to a rag-doll physics system, which not only models the bodies but also has helmets flying off and rolling away. Vehicle effects haven't been ignored either, since AA guns throw out shells and missiles spurt lingering smoke. And the new audio engine now uses EAX's 3D effects for sound occlusion and more. We hardly heard an approaching chopper, because the sound was blocked by buildings.

Osobiscie mnie to bardzo cieszy bo uważam że już czas zostawic engine BF42 i BF:V i zrobic coś nowego.Osobiscie jestem też za zlikwidowanie pokazaywania ksywki przeciwnika po najechaniu na niego myszką bo uważam to za kompletny idiotyzm.Także mam nadzieje że nowy silnik sie sprawdzi a i wymagania nie będą zbyt wygórowane.

Co do daty premiery to nie mam pojecia gdzie ją słyszałeś ale na jednym z filmików producent dokładnie mówi że premiera planowana jest na pierwszy kwartał 2005 roku,a dokładniej wspominał coś o końcu Marca.Na Gamespocie również widnieje Release Date: Q1 2005.Także trzymam kciuki i nie pozostaje nic innego jak tylko czekać. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 09:20 
Moderator forum

To co napisałeś to może być jedynie marketingowy chwyt. Na okładce BFV wiele pisze o zaletach EAX-a w tamtej grze, a jak jest na prawde każdy wie. To co piszą nie musi znaczyć, że to jest całkiwicie nowy engine - może to stary z "modyfikacjami" (którze żrą extra moc obliczebiową).

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 11:08 

_XENA_ -> Pewnie i masz racje ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Co do silnika BF to raczej wątpie żeby dało sie go zmodyfikować do tego stopnia aby uzyskać efekt rag-doll,na moje oko engine BF'a jest zbyt sztywny a na filmikach rag-doll wygląda rewelacyjnie.EA ma jeszcze dużo czasu na dopracowanie gry.Z drugiej strony skoro gre zaczeli robic zaraz po wypuszczeniu BF:V to pewnie już w wiekszości jest ukończona.No nic,trzeba czekać.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 11:32 
Moderator forum

Zobacz ile czasu zajmuje zrobienie dobrego engine-u. Doom3, H-L2, UT2003/4. Te wszystkie engine-y robione były sporo ponad rok. A tu po kilku miechach od ukończenia BFV goście na targach sobie grają w grę. Albo ten engine to przeróbka starego, albo jest nowy - do grania wymaga Pentiuma 6 8Ghz z 20 Giga RAM-u (DDR 1000) i Geforce 7800 Ultra. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 15:31 

Ja tam leje na grafe... na dzwiek także bo każdy żołnierzyk bedzie miał MP3 playera- mi to styka :)))

Dla mnie liczyc sie bedzie model jednostek, poziom odwzorowania pola bitwy- czyli to zeby gra nie była bezmyślna młócką, zeby nawet FFA wymuszało MINIMALNE zgranie :), oraz realizm rozgrywki...
Realizm w kontekscie shots to kill... im mniej tym lepiej, oraz wyważenia jednostek :) Np. Abramsy wieksza precyzja strzału (KONIECZNIE!!!) , ale moc ta sama co w T-90 (równowaga jakas byc musi).

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2004, 21:31 
Oldboy Battlefield.pl

xena chcialbym ci przypomniec ze:
BFV robila inna grupa DICE
BF42 1.6 wyszedl bodajze... wstyczniu/lutym i od tego czasu mieli juz mozliwosc tworzenia nowego enginu zreszta sami przedstawiciele twierdza ze jest to zupelnie nowy engine - zreszta to widac

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 01:35 

BF1942 DICE Sweden
BFVietnam DICE Canada
BF2 DICE Sweden

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 12:14 
Moderator forum

Spekulacje spekulacjami, nie ma co rozdzielać futra kiedy niedźwiedź jeszcze w lesie. Panowie, zaczekajmy z wyrokami do czasu ukazania się gry. Osobiście mam nadzieję, że nie "spartolą gry".

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 22:03 
Oldboy Battlefield.pl

"Blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli"

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 22:43 

_XENA_ napisał(a):
. Albo ten engine to przeróbka starego, albo jest nowy -

Zapomianacie po jednym newsie. Dice nie musi robic calego engina od nowa lub korzystac ze swojego starego moze przeciez przerobic havoka :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2