Teraz jest 7 kwi 2025, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 23:10 

nie weim czy mi sei zdjae ale ea jest teraz tesh dystrybutorem i wydawca w polsce :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 23:16 

tak ale jak beda chcieli jakims cudem spolszczyc gre, to kijowo

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2004, 23:34 

BF 2 to jest za duża produkcja, ażeby dać ją spaprać polskim firmom-kogucikom. :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 00:08 
Moderator forum

Na pewno EA nie wyda po polsku BF'a2. Bo pierwsze: kto będzie się pier*** dla Polaków a po drugie EA rzadko a nawet nigdy nie przetlumacza gry.
Więc nie bójcie się :wink: BF jest za ładny aby go niszczyć spolszczając :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 00:12 
Oldboy Battlefield.pl

spolszczenie ogranicza sie do:
instrukcji
wstawek kinowych (napisy)
wiekszej ingerencji - podmiana nazw w menu
podmiana dzwiekow
podmiana sciezki dzwiekowej filmikow
(to idzie mniejwiecej tak jak wzrastaja koszty wykonania spolszczenia)
a teraz
dystrybutor moze zmienic cene na bardziej dostepna dla polakow juz przy opcji wydania polskiej instrukcji....
wiec pomyslcie...
z tego co wiadomo nad spolszczeniami EA w polsce pracuja 2 osoby: tlumaczka i grafik
8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 02:30 

Wg UE powinno sie tlumaczyc wszystkie produkty medialne... i tego sie wlasnie boję.
Wczoraj wrociłem z Berlina (luftwaffenmuseum ROX) i mialem zamiar kupic sobie jakąs gierke na X'a.
Załamałem się kiedy okazało się ze wszystkie byly przetlumaczone - tekst i dialogi na niemiecki. Jak mozna niszczyc tak pracę producenta to ja nie wiem.. :? :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 10:02 

Ale w sumie po co ten krzyk, jesli nawet w Polsce będzie tylko wersja Polska BF 2 zawsze można ja kupić i mieć cd key, a zamontować zupełnie inną ;). Chyba nie łamie regulaminu, bo przecież zakupiony jest oryginał i zapłaciłem autorom za ich prace, a że polska wersja lezy na półce a gram na angielskiej z cd keyem z tej polskiej chyba nie jest przestepstwem... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 10:10 

no ale wspierasz piracki rynek...... :P :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 10:43 

Panowie - co za problem? Zwłaszcza dla tak prężnej sceny jak ta? :wink:
Smarować zaraz maila do EA Polska* z protestem pro forma...
:) i zbierać podpisy.
Jest szansa, że wezmą pod uwagę, w końcu 80% przyszłych nabywców BF2 przesiaduje tutaj, czyż nie?
A w każdym razie coś odpiszą i będzie wiadomo, na czym stoimy...

*ewentualnie łapać niejakiego Grzegorza, kto go tam lepiej zna

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 10:58 

w wywiadzie z bfcentral jest cos takiego

DICE: The first planning of Battlefield 2 started while Road to Rome still was being worked on during the autumn of 2002 but the first actual production started at the beginning of 2003. While the Battlefield 1942 team ranged from 15 to 25 fulltime employees, Battlefield 2 occupies between 30 and 60 souls so the productions just get bigger and bigger.

The game is being developed by the original Battlefield 1942 team with Electronic Arts as the publisher. This means that DICE builds the game and EA helps out with things like localization (translations), voice-recordings and testing plus, of course, marketing and the whole sales machine.

Wynikaloby z tego, ze EA zajmuje sie lokalizacja i nagrywaniem glosow. A co za tym idzie w niektorych krajach chyba beda tlumaczyc cala gre. Czy moze chodzi o to, ze po prostu EA zajmuje sie nagrywaniem oryginalnych glosow? Bo w tekscie jest to troche niejednoznaczne.

A no i w razie czego rzeczywiscie mozna by jakas petycje wyslac do EA Polska. Ja sam jestem wielkim wrogiem tlumaczenia (czyt. niszczenia) gier.

Pozdro.

Ostatnio edytowano 30 sie 2004, 11:02 przez El Roberto, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:02 

EA tłumaczy wszystkie główne swoje gry, nie wiem pod jakim kamieniem siedział ten, kto twierdzi, że EA z reguły nie polszczy gier. EA z reguły polszczy gry: The Sims 2 będzie po polsku, Harry Potter był po polsku, Władca Pierścieni będzie po polsku, Medal of Honor będzie po polsku... nie rozumiem co będzie złego w polskim BFie 2, jestem Polakiem i chcę grać w gry po polsku. (dla miłośników teorii spiskowych - mam FCE, CAE i CPE). Angielski znam i lubię, ale mieszkam tu, a nie tam. Gry mają być po polsku, kropka.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:07 

Cubituss napisał(a):
Gry mają być po polsku, kropka.

pod warunkiem, że jakość lokalizacji dorówna oryginałowi, a czegoś takiego już daaawno nie widziałem... na zachodzie robia to profesjonaliści, u nas amatorzy - kto nie wierzy, niech sięgnie choćby po soldiers - ludzie honoru

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:12 

zarith --> prawie pełne poparcie, oczywiście. Co do Soldiersów, to się... nie zgadzam :), bo wersja angielska podobała mi się mniej niż polska.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:24 

Cubituss napisał(a):
zarith --> prawie pełne poparcie, oczywiście. Co do Soldiersów, to się... nie zgadzam :), bo wersja angielska podobała mi się mniej niż polska.

DOKŁADNIE!

Jak usłyszałem "Chcecie się z nami bawić w katz und maus?" pierwszy raz, to spadłem z krzesła z wrażenia... Nieco uwag miałbym ewentualnie do lektorów czytających wprowadzenia (zwłaszcza do "niemieckiego"), ale jednak jest w tym jakiś specyficzny klimat.

W ogóle dla mnie gierka jest rewelacyjna, nie sugerujcie się opiniami z CD-Action, bo im znowu coś odwala! ;) Na pewno warta swej ceny i czasu jej poświęconego. Howgh!

End of oftopik... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 11:32 

grubasek napisał(a):
no ale wspierasz piracki rynek...... :P :D

Jaki piracki rynek ? :) chyba nie wiesz co wypisujesz, nigdy nie kupowałem u piratów i nie mam takiego zamiaru, tak jak napisałem kupie BF 2 nawet jesli bedzie po Polsku a i tak bede grał w wersje angielską skąd ją wezme to już moja sprawa. Ale nie wierze ze bf 2 spolszczą, dlaczego nie zrobili tego w BF V ? wiec nie ma co się bać...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2