Teraz jest 9 kwi 2025, 05:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 15:32 

1. Pomysł Esta z punktami dobry!

2. Rzeczywiscie mozna by wystartowac rowno z Open Cup czyli od 20 wrzesnia na poczatek przejac ich liste map. Tak zeby klany grajace w OC , mialy przy okazji sprawdzenie taktyk grajac wczesniej w polskiej lidze. Robienie 2 map na tydzien bylo by klopotliwe i nie przeszkadzalo by w rozgrywaniu OC. Dzieki lidze milibysmy sparing partnerow za darmo ;).
W naszej lidze bedziemy mieli wiecej meczy prawdopodobnie, dlatego pozniej dodalibysmy nasza liste mapek nie granych w OC w tym Dukle ;).

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 15:32 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
Open Cup coraz blizej, wiekszosc naszych klanow sie do niego zapisala, wiec raczej jest malo czasu na dodatkowa lige PL. IMHO bad idea

Tu Mayek ma rację... Problem jest też taki, żeby nie przeciążać.

Można zatem zrobić tak:

dostosowac naszą lige do rozgrywek CB i Open Cup, tworząc np mistrzostwa Polski dwa razy do roku - to jest realne - gdyż 11 klanów oznacza 10 meczy dla każdego klanu. 10 meczy to około 3 miesięcy rozgrywek (wliczając w to mecze zaległe) jeśli gralibyśmy systemem 1 mecz/1 tydzień. Czyli rozgrywki toczyłyby się wtedy, gdy nie ma Open Cupa.

Czyli odliczając okres Open Cupa i okres wakacyjny myślę, że dałoby radę zamieszać raz, lub dwa razy w roku, jeśli będzie takie zapotrzebowanie.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 15:36 
Moderator forum

Dobra - to możemy przejść do konkretów. Pogadajcie panowie w swoich klanach i jesli będzie zainteresowanie, to może wydelegujcie jedną odpowiedzialną osobę. To będzie pierwszy krok.

Drugim krokiem niechaj będzie stworzenie Rady Ligi (nazwa nieistotna - tak roboczo nazwałem) - która opracuje zasady.

Proponuję weekend na przedyskutowanie uczestnictwa, pogadamy na początku przyszłego tygodnia.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 15:40 

EST_PL napisał(a):
Czyli odliczając okres Open Cupa i okres wakacyjny myślę, że dałoby radę zamieszać raz, lub dwa razy w roku, jeśli będzie takie zapotrzebowanie.

Rozwiązanie napisałem powyżej, ta sama mapa w lidze co w OC. Jednak chyba w sumie macie racje, ponieważ moze byc problem z serwerami do gry. Może jednak lepiej przełożyć ligę na "po OC". Bylo by chyba lepsze.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 16:17 
Moderator forum

Pomysł dobry, lecz nierealny do zrealizowania przez część klanów, w tym SPQR. Zbliża się OpenCup 2004, co ciągnie za sobą całkiem sporą ilość treningów, sparingów, a trzeba pamiętać jeszcze o meczach CB i Infantry. Po prostu nie wystarczy nam czasu, aby być wszędzie. Poza BF'em każdy z nas ma swoje życie i tylko nieliczne wyjątki mogą spędzać po 4h przed komputerem. Proponuję pomyśleć o tym ponownie po zakończeniu Cup'a. Chyba, że wypadnie NationsCup ;)

A serwery nie są problemem. Każdy klan ma conajmniej jeden, więc będzie gdzie prowadzić rozgrywki.

Ave!

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 16:19 

yacub napisał(a):
Proponuję pomyśleć o tym ponownie po zakończeniu Cup'a. Chyba, że wypadnie NationsCup ;)

Czyli wstepnie umowilbym sie na styczeń 2005. Musimy w kazdym razie to rozegrac przed wyjsciem Battlefield 2, bo pozniej bedzie juz tylko gorzej ... :|.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 16:23 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
yacub napisał(a):
Proponuję pomyśleć o tym ponownie po zakończeniu Cup'a. Chyba, że wypadnie NationsCup ;)

Czyli wstepnie umowilbym sie na styczeń 2005. Musimy w kazdym razie to rozegrac przed wyjsciem Battlefield 2, bo pozniej bedzie juz tylko gorzej ... :|.

Skoro BF:V nie zniszczył sceny BF42 (przynajmniej nie w takim stopniu, jak co poniektórzy lamentowali), to i BF2 się nie uda ;) Classic ma pewien "czar", który trzyma przy nim ludzi.

Est - proponuję, aby spotkali się CL'e klanów na jednym z TSów. Mogę do tego spotkania udostępnić serwer SPQR.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2004, 17:15 

Myślcie, myślcie ja dałem pomysł ale wykonanie wasze :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 11:49 
Moderator forum

Więc wstępnie mogę powiedzieć, że w PRGK-42 nie ma głosów sprzeciwu przed przystąpieniem do Ligi, pod warunkiem, że zacznie się ona po Open Cupie, podobnie PRGK-BF - najprawdopodobniej przystąpi również. Co prawda mają jeden warunek, ale podoba mi się on, i w razie ustalania szczegółów Ligi również będę nakłaniał PRGK-42 żeby za tym głosowało. No ale o tym później.

Dwie pierwsze drużyny są. Teraz czas na wasze ruchy. Przypominam - popytać u siebie, czy chcieliby zagrać - jeśli tak wyłonić osobę, która reprezentowałaby klan i mogła podejmować decyzje w jego imieniu.

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 11 wrz 2004, 21:30 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 13:28 
Moderator forum

EST_PL napisał(a):
Dwie pierwsze drużyny są. Teraz czas na wasze ruchy. Przypominam - popytać u siebie, czy chcieliby zagrać - jeśli tak wyłonić osobę, która reprezentowałaby klan i mogła podejmować decyzje w jego imieniu.

SPQR również weźmie udział. Kontaktować się proszę ze mną :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 14:04 

SSR (chociaż pewnie w #### dostanie ;) ) też napewno weźmie udział. 10 osób spokojnie możemy wystawić... o ile nie 2 x 10 ;).... Ciągle mamy problem z serwerem - ciężko nam się trenuje i gra spary. Niby możemy na blue 4 you grać.. ale wystarczy że DEEC'a nie ma.. i juz #### :/.

A przy okazji pragne poinformować iż wczoraj wygraliśmy spara z PTS1939

WAKE
................. SSR....PTS
ssr-allied 96 - 45
ssr-axis 65 - 63

El Alamein
................. SSR.....PTS
ssr-allied 55 - 45
ssr-allied 100 - 0

czyli łącznie 316:153. Poza nerwową końcówką graną po stronie AXIS na wake'u, wszystko było pod kontrolą :). Niestety pod koniec 4 starcia nieco rozsypał się skład PTS'u (na koniec zostalo tylko 5 osob :( )... no i zamknęliśmy ich w bazie :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 14:08 

To chętnych zapraszam do współpracy!!!!!!!!!!

Ja proponuje:
1.System punktowy Esta dobry jest!!
2.Ma to byc Liga czyli mecz i rewanż, czyli w przypadku 11 druzyn kazda zagra 20 meczów.
3. Ogłaszane bedą kolejki ligowe :D :D
4.Na reszte propozycji czekam!!

Ps: Est ty napewno :D :D :D
Ps2: Moze by poszukac sponsorów, było by ciekawiej jak były bnby jakieś nagrody!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 15:17 

Final Squad rowniez wezmie udzial w tym przedsiewzieciu. A kto bedzie reprezentowal klan dopisze poznie bo jakos o tym zapomnielismy porozmawiac :lol:
ps. a moze dodatkowo infantry dodac :idea:

edit: do reprezentowania klanu zostalem wybrany ja, wiec jak beda jakies zloty na tsie tych wszystkich oszolomow (czyt. Rady ligi 8) ) to poinformujcie na gg :wink:

Ostatnio edytowano 11 wrz 2004, 18:44 przez Zbawca, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 15:25 

na UKF tez mozecie liczyc.. byle po opencupie :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 15:54 
Moderator forum

To może jakieś Battlefield1942 Lan Party second edition by EA :?:

Tak sobie tylko marzę ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2