no coz... facet pracuje nad obydwoma tytulami a po calym show mialem chwilke na rozmowe z nim i powiem wam ze naprawde bf2 bedzie kamieniem milowym...
facet ma doslownie urwanie glowy z bf2 zmienia sie tam mase zeczy a tymbardziej moze byc nie w temacie ze on jezdzi po swiecie i pokazuje to demo...
z rozmowy wynikalo np ze:
- nie wiedzial facet co to strzelanie na chmorke... dowiedzial sie o tym na wczesniejszym pokazie.
- rozmiar mapy bedzie ustawiany w zaleznosci od ilosci graczy na ile jest server - narazie nie jest to zalezne od jakis innych ustawien niz ilosc slotow - full mapa na 100 graczy nie bedzie dostepna na servie dla 16 graczy... ale pewnie bedzie sie dalo to zmienic - narazie nie
- co do strzelania na chmorke to.. nie bedzie ono potrzebne bo jest nadawanie celow tzn commander nadaje cele do ostrzalu wychodzi to lepiej jak mu ktos przez radio powie gdzie jest cel (moze to zrobic on sam z minimapy ale celnosc bedzie marna) a najcelniej gdy bedzie on malowal cel dezygnatorem laserowym
z tego co zrozumialem nie bedzie trzeba sie wstrzeliwac artyleria.
- z gra bedzie wypuszczony program do administracji servera - przekonywalem jak moglem goscia ze produkr BBO jest o niebo lepszy od tego drugiego badziewia... ciekawe co z tego wyjdzie...
- klasy... wlasciwie to bedzie to co w DC choc chyba ma byc wiecej
- awanse powoduja odkrywanie nowych broni... i prawdopodobnie specjalnosci
- statsy na zbiorczym servie dostepne z menu gry - mozna je bedzie sobie zobaczyc przed wejsciem do gry
- facet jest fanem BF42

i gra w go codziennie
- co do nagrywania dem wszysstko bylo powiedziane na filmie i watpie zeby byla mozliwosc niepozwolenia na podgladanie na demie przeciwnika.
30min gry to ok 5mb ale jak to bedzie sciagane z servera nie mam pojecia - sorry ale nie zapytalem o to... ;/
- najprawdopodobniej penetracja kul dotyczy nietylko obiektow ale i... jednostek - zobaczcie jak jest blachawk - zaraz przed tym jak kamera przelatuje przez jego wnetrze... widac dziury po kulach w kadlubie

- niewiem czy bedzie mozna przez szybe zastrzelic pilota.
- wymagania- no tu mi nic nie powiedzial ale 512mb ramu ma wystarczyc - zupelnie nowy engine ... pewnie lepsza wydajnosc.
jak cos mi sie przypomni dopisze.