Dobra, już wiemy jak to zrobić w NVIDII, a w ATI da się to zrobić Riva Tunerem... ale... musi być to ATI obsługiwane przez Riva Tuner (moje akurat nie jest

)
Czy ktoś wie gdzie w
rejestrze jest zapisana przez
sterownik ATI wartość prerenderowanych ramek?
Albo może ktoś wie jak to zrobić inaczej, bez pomocy Riva Tunera (nie wszytskie ATI z nim dziąłają).... tak żeby działało w ATI Mobility Radeonie 9000 IGP (akurat tak wyszło że mam coś takiego (zmiana drivera na r9500 etc. nic nie daje)

)
P.S.
Odblokowanie Coolbits nie daje zupełnie NIC, a zmniejszenie do zera ilości prerenderowanych klatek powoduje nie wzrost wydajności ale
spadek wydajności... prerenderowane ramki są buforem z którego karta sobie czyta to co bedzie "w przyszłości" i generalnie przyspiesza to działanie karty... minusem tego jest wprowadzane przez to opóźnienie (czas prerenderowania), utrudniające granie. Ja wolę mieć mniej punktów w 3dmarkach ale nie mieć jakiegoś "mouse laga" przez którego nie da sie trafić, szczególnie na słabszych kartach.
To że Wam "szybciej chodzi" jest to złudzenie spowodowane brakiem opóźnienia prerenderowania, jakbyście stanęli na mapie w jednym miejscu i zaczęli byście bawić się ilością pr.klatek zauważyli byście że na 0 jest najmniej FPS, na 1 (ja mam tak ustawione) jest troche mniej niż na 3 (na 3 się już ciężko gra na słabych kartach) a zmiana na więcej niż 6 nie daje już zupełnie nic.