Teraz jest 25 lip 2025, 03:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 wrz 2010, 10:40 

Obrazek

100 lat Kobra :lol:

PostNapisane: 9 wrz 2010, 19:00 

Po 1: nie sztuką jest nabrać ponad 20 osób do swojego teamu dla zamydlenia oczu graczom że z 23 osób tylko 13 jest z jednego klanu. Popatrz na składy podstawowe w meczu. Tak już nie jest tak różnobarwnie a nikt celowo nie wmawia forumowiczom że macie się nazywać POL.SPQR czy w inny podobny sposób.
Po 2: PTS założył osobny skład bo nie mieścimy się w pierwszym ani w drugim składzie reprezentacji. Jeśli nas nie chcecie to nic na siłe. Co mieliśmy zrobić żeby sobie pograć? Usiąść i płakać jaki to Mace i Czart są źli i niedobrzy i nie chcą nas w drużynie bo jesteśmy za słabi?

Dlaczego nie możecie się pogodzić z faktem że chcemy sobie pograć w turnieju w gre która jest naszą ulubioną od 9 lat? Uspokójcie się i weźmy się do trenowania a nie prowadzicie tę jałową dyskusję która z definicji do niczego nie prowadzi...?

PostNapisane: 9 wrz 2010, 20:01 

tomecki napisał(a):
Po 2: PTS założył osobny skład bo nie mieścimy się w pierwszym ani w drugim składzie reprezentacji. Jeśli nas nie chcecie to nic na siłe. Co mieliśmy zrobić żeby sobie pograć? Usiąść i płakać jaki to Mace i Czart są źli i niedobrzy i nie chcą nas w drużynie bo jesteśmy za słabi?

Teraz to już ja się zastanawiam kto tu komu mydli oczy :!: Decyzja jaką podjęliście była tylko i wyłącznie waszą wolą. Akcje typu, że ktoś od was wchodzi przed sparingiem i pyta sie kto chetny na sparing tankarena bo nie ma ludzi, jest przegięciem. Prawda jest taka i każdy to wie, nawet nie pisząc tego, że sami sobie przeszkadzacie swoim podejściem, a potem fałszujecie fakty stawiając wszystkich co się da w złym świetle. Te "4 niechętne do gry(spoza pts)" osoby o których Artih wspominał, do dzisiaj się nie ujawniło, przypadek?

A teraz milknę i nie mam zamiaru odpowiadać na żadne durnowate, aroganckie zaczepki

PostNapisane: 9 wrz 2010, 20:48 

Nie umieszczanie kogoś w składzie daje jasny przekaz że są lepsi na jego pozycję. Tak było w pierwszej reprezentacji a potem na nasze zapytanie czy możemy dołączyć do drugiej reprezentacji odpowiedź czarta była taka że mają już skład i nie potrzebują więcej co oznacza dokładnie to samo co wyżej napisałem.

Wiem że nas nikt nie wyrzucił i wcale nikomu tego nie wmawiam Decyzja o odejściu była moją i tylko moją ale jak napisałem post wyżej chciałem sobie pograć a nie przychodzić na tsa i czekać że może zagram jedną rundke w sparingu a może nie.

A skoro macie 23 osoby w teamie a w sparingu może zagrać tylko 10 więc dlaczego miałby nie wejść i nie zapytać. A może właśnie z tych pozostałych osób ktoś by miał ochote?

PS Ja sobie w niczym nie przeszkadzam po prostu jak widze że gdzieś mnie nie chcą to się nie pcham na siłe.

PostNapisane: 9 wrz 2010, 23:40 
Moderator forum

Całe szczęście bo mogło by być jeszcze mniej śmiesznie :)

PostNapisane: 10 wrz 2010, 07:11 

Przepraszam bardzo Tomecki ,ale czy ktoś mnie sie pytał od was czy są wolne miejsca w teamie 2?? :roll:
Ja nic takiego nie słyszałem ,a CL-em jestem dopiero od paru dni!Najwyraźniej zaszło tu jakies nieporozumienie ,albo ktoś komuś tam nabajdurzył!
Sam od razu porobiłem trochę "czystek" i odchudziłem team od osób przypadkowych na liście,czyli inaczej mówiąc "martwych dusz" ,a niektórzy sami odeszli z różnych przyczyn!Na razie mamy faktycznie kilkunastu pewnych ludzi ,a co dalej zobaczymy!
Pozostaje kwestia ringersów ,my jestesmy otwarci na współpracę i może sie zdarzyć ,że sami też bedziemy potrzebowali wsparcia!Myśle ,,że nie będzie problemu z wolnymi ochotnikami z każdego teamu o ile przeciwnik meczowy sie zgodzi!

PostNapisane: 10 wrz 2010, 12:43 
Moderator forum

Lepiej więcej grajmy niż gadajmy bo takie zgranie i przygotowanie do NC jakie pokazali wczoraj nam niemiaszki to ... uuuaaa :|

PostNapisane: 10 wrz 2010, 20:08 

Dobra ,a więc niech to będzie pieśń pojednania"
http://www.youtube.com/watch?v=emm9hvrx ... re=related

PostNapisane: 11 wrz 2010, 07:34 

http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1 ... re=related

PostNapisane: 11 wrz 2010, 20:18 

Tin you must translate! :twisted:

PostNapisane: 12 wrz 2010, 05:01 

Hmmm... pewnego dnia pytałem Źipa, czy możemy zagrać w Team Poland II (który był wtedy jednym z CL-i TPII) i odpowiedź jego była taka: Poczekaj, ale muszę się zapytać innych osób... 5-10 minut ...niestety, ale mamy już skład i nie chcem[Y] żebyście z nami grali. No i takim sposobem wpadliśmy na pomysł założenia TPfF, skoro w TPII nie znalazło się dla nas miejsce :P Osobiście już nie wnikam kogo Zip się pytał itd (o ile się kogoś pytał), wyszło jak wyszło, w sumie trochę szkoda bo w TPII gra sporo dobrych graczy, więc wspólna gra na pewno dobrze by się układała no ale cóż...

A z TPI to sytuacja wyglądała jak wyglądała. Graliśmy sobie sparing na Aberdeen no i usłyszałem taktykę, dodałem wtedy swoje uwagi niestety nikt nie miał zamiaru brać ich pod uwagę, po sparingu okazało się, że moje zastrzeżenia były 100% słuszne ale cóż tam nikt spoza SPQR nie miał prawa głosu, żeby było fajniej, moja taktyka miała polegać na obronie południa (Axis) i północy (Allied), rozumiem że to miała być "kara" za to że gram na co dzień w PTS'ie bo takie zadania to przydziela się w sumie najsłabszym zawodnikom zespołu (oczywiście "przy okazji" nie znalazł się dla mnie żaden wolny tygrys, ale to było do przewidzenia i mogłem się na to zgodzić, z tym, że powiedział Mace'owi od razu, że w takim przypadku pożytek ze mnie będzie o wiele mniejszy, bo różnica w mojej grze na Aber między Tygrysem a P4 jest kolosalna), a z całym szacunkiem do zawodników TPI do najsłabszego czołgisty w tym zespole to dużo mi brakowało nawet grając na macbooku, którego przekątna wynosi 13,3'', poza tym na czas NC miałem już wrócić do warszawy i grać na normalnym PC z normalnym monitorem, a w dodatku na normalnym necie, więc wszystko byłoby ok. Z racji, że broniąc południa wspierałem Huntera to myślę sobie "dobra nie jest najgorzej, Hunter to w końcu kumaty czołgista i zna się na swoim fachu, więc powinno się z nim dobrze współpracować (i wydaje mi się, że mimo tego, że kilka razu odjechałem żeby wprowadzić trochę zamieszania na tyłach wroga to współpraca wyglądała naprawdę całkiem dobrze jak na grę w tym ustawieniu po raz pierwszy? moim zdaniem 2 sparingi i południe byłoby twierdzą nie do zdobycia dla przeciwnika)". No ale jak słyszę, że mam sam stać na północy i lookać na potencjalnego inf'a idącego do bazy to ręce mi opadły... To wyglądało tak jakby Mace robił sobie ze mnie kpiny (równie dobrze mógł powiedzieć, żebym pilnował bazy w priescie), oczywiście na taka taktykę nie było mowy, żebym się zgodził (no bo sorry, ale połowa osób, które grały na pierwszej linii frontu to nie mogła trafić z nad wschodu do czołgów przy mieście, natomiast ja mam lampić się na infantera??? nie wiem czy było to optymalne dysponowanie dostępnymi środkami ze strony dowództwa, sparing zresztą pokazał że jednak nie było) i w ostateczności dostałem pozwolenie, żeby jeździć do miasta... Tak więc jak zobaczyłem, że dowództwo robi sobie ze mnie jakieś żarty, w dodatku moje uwagi są w 100% ignorowane (nawet nie były analizowane w najmniejszym stopniu...) to uznałem, że taka gra nie ma sensu i odszedłem. Myślę, że da to trochę do myślenia osobom, które uważają, że to gracze PTS'u to są Ci "źli", natomiast dowództwo TPI jest święte...

A co do mojego pytania na TS'ie to nie pytałem o sparing na Tank Arenie tylko proponowałem grę na Bocage w normalnym 8v8. Tak jak już wspominał Tomecki skoro reprezentacja liczy 23 osoby, a w meczu może grać 10 to osoby "z poczekalni" może chciałyby w tym czasie sobie trochę pofragować, więc co jest dziwnego w pytaniu "Jeśli macie teraz jakieś niegrające osoby to może któraś z nich będzie chciała z nami teraz pograć na Bocage bo szukamy ringera."?

To tak w skrócie dlaczego nie gram zarówno w TPI i TPII. Oczywiście Czart jeśli Team Poland II będzie potrzebował ringera-czołgisty to służę pomocą :)

PostNapisane: 12 wrz 2010, 09:36 

Kolega chyba podszedł do tej sytuacji za bardzo emocjonalnie:) Jakby mace chciał Cie upierdzielić to byś nie zagrał wcale, z reszta nie ma tematu bo to nie ten typ człowieka żeby odwalać takie przedszkole. Poza tym wydaje mi się że w trakcie meczu każde zadanie i każda flaga jest ważna. Z twoim podejściem od dziś wszyscy którzy pilnują północy albo południa na aber powinni strajkować. Nie twierdze że wiem lepiej co się tam u was działo ale ta argumentacja jest słaba. Z resztą wypadałoby zakończyć pranie brudów, macie TPFF i na nim się skoncentrujcie. GL&HF

PostNapisane: 12 wrz 2010, 11:23 

nadro napisał(a):
... No ale jak słyszę, że mam sam stać na północy i lookać na potencjalnego inf'a idącego do bazy to ręce mi opadły... To wyglądało tak jakby Mace robił sobie ze mnie kpiny (równie dobrze mógł powiedzieć, żebym pilnował bazy w priescie), oczywiście na taka taktykę nie było mowy, żebym się zgodził (no bo sorry, ale połowa osób, które grały na pierwszej linii frontu to nie mogła trafić z nad wschodu do czołgów przy mieście, natomiast ja mam lampić się na infantera??? nie wiem czy było to optymalne dysponowanie dostępnymi środkami ze strony dowództwa, sparing zresztą pokazał że jednak nie było)...

Obrazek

PostNapisane: 12 wrz 2010, 11:41 
Moderator forum

Senia napisał(a):
Jakby mace chciał Cie upierdzielić to byś nie zagrał wcale, z reszta nie ma tematu bo to nie ten typ człowieka żeby odwalać takie przedszkole.

No tak - zapomniałem - Mace Wszechmogący :lol:

Ale jednego mogę pogratulować - pijaru, który wokół siebie robi.
Jak widać juz nie tylko gracze SPQR włażą mu w d... bez masła bo Senia chyba jest z PL.FF :)

P.S. No i macie coraz śmieszniejszego Tina, który swoimi prymitywnymi obrazkami (już nieco nudnymi) walczy z tymi "złymi" :) Dawaj Tin - przecież to takie "wyszukane" wklejać obrazki z netu ;)

PostNapisane: 12 wrz 2010, 12:04 

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2