bfv
wiec
lot smiglowcem z obciazeniem jest trudny - nie lecialem ale bylem w apc ktore tanczylo wprost na linie... zostalem przeciagniety przez pole ryzowe, jeziorko, krzaki./... ale wreszcie pilot zawiozl mnie na miejsce...
model lotu helim jest bardzo uproszczony! udalo mi sie wystartowac, przeleciec parenascie metrow , zawrocic i wyladowac na.. myszce! na joyu bylo super i jest roznica w pilotowaniu kzadej maszyny z eod ani z dc to niema nic wspolnego... no moze troche z eod 0.2
timer...
pokazuje czas do calkowitego przejecia mapy - w polowie tego czasu flaga sie wyszarza... i tu male info czas zalezy od ilosci graczy przejmujacych i broniacych flagi! zaczecie przejmowania i wyjscie ze strefy przejmowania nie resetuje zegara!
gra...
gra jest strasznie dynamiczna! nie udalo mi sie zdjac czolgu ciekiego nigdy za 1 razem
klasy sa dobrane swietnie i odpowiednio wyposarzone.
samoloty...
sa naprawde zwrotne! bardziej niz w eod 0.3
i bardzo slabe na pociski innych samolotow - co kilkanascie razy doswiadczyl Holman w fantomie

a ja kilka razy w migu 21
heli...
da sie pasarzerow wystrzelac.. i chyba przez otwarte drzwi pilota zdjac (chyba mi sie to udalo nie jestem pewien na 100%)
bardzo pomaga przycisk "q"

choc troche psuje gre (pokazuje 2 wymiarowe ikonki reprezentujace jednostki przyjaciela bezposrednio wzucajac je na obraz pola bitwy widziamy oczami gracza!)
klimat...
"GI go home! ur pilots dont care about u they drop their bombs on u... GI leave... dont leave eaven a single ship..." taki (o ile dobrze pamietam) text wypowiadany jest z megafonow na niektorych mapach po przejeciu odpowiednich flag przez VC, siedzial kolomnie gostek z Vobisu i gral i wpewnym momencie VC przejeli flage... ja stano;lem on stanal spozelismy na siebie i ty.. syszysz to? taaa ale klimat.... i polecielismy przejmowac radiostacje choc bieglismy w innym kierunku... coprawda ten text leci na okraglo i po pewnym czasie mozna dostac przez niego bialej gorzczki... ale megafony da sie zestrzelic dluzsza seria i nastaje bloga cisza... prawie bo dzwieki i odglosy bitwy sa w BV znakomite!
jak wylaczyc radio w pojazdach?...
no wlasnie muza w pojazdach masa przebojow ktore mozna wlaczyc wciskajac 0 i wybierajac odpowiednia literke przypisana utworowi... ale jak wylaczyc... (muza gra jeszcze troche po wyjsciu z pojazdu...)
pojazd z muzyka jest bardzo dobrze slyszany z wielkich odleglosci wiec na meczach CB to raczej bedzie juz go slychac tylko w ostatnich sekundach zycia przeciwnika...
basecamping...
to slowo nie istnieje raczej spawn camping tak, kazda flaga przejmowalna od 20 s (cala flaga przejeta) do chyba nawet 2.5 min. na bazy glowne...
ale co ciekawe jesli przeciwnik wejdzie w strefe przejmowania flagi to natychmiast na minimapie pojawia (no wlasnie wlasnie mi sie przypomnialo ze nie sprawdzilem jak wyglada minimapa 3d

) pojawia sie trojkat czerwony z wykrzyknikiem w srodku! = wrog przejmuje flage zolnierzu bron stanowiska!
komendy glosowe...
powiem tylko tyle naprawde oddaja klimat szczegolnie bladalne wrecz komunikaty retreat!!! retreat!!!! - przy wyszarzeniu flagi...
uf...