Teraz jest 17 kwi 2025, 14:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 23:38 

Madey napisał(a):
a kiedy bedzie w naszym fajnym kraju bfv?

dzis w empiku bylem i powiedzieli ze na poczatku kwienia ma byc ... ceny nie znali ale powiedzieli ze kolo 150 zeta ...
heh clasic bf1942 zza 36 pl .. widzialem .. heh .. szkoda ze vieutnam nie bedzie tyle kosztowal .. :(

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 23:41 

ja tam wole mm od empiku . NA POCZĄTKU KWIETNIA O CHOLERCIA PUżno

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 00:06 
Oldboy Battlefield.pl

bfv
wiec
lot smiglowcem z obciazeniem jest trudny - nie lecialem ale bylem w apc ktore tanczylo wprost na linie... zostalem przeciagniety przez pole ryzowe, jeziorko, krzaki./... ale wreszcie pilot zawiozl mnie na miejsce...
model lotu helim jest bardzo uproszczony! udalo mi sie wystartowac, przeleciec parenascie metrow , zawrocic i wyladowac na.. myszce! na joyu bylo super i jest roznica w pilotowaniu kzadej maszyny z eod ani z dc to niema nic wspolnego... no moze troche z eod 0.2
timer...
pokazuje czas do calkowitego przejecia mapy - w polowie tego czasu flaga sie wyszarza... i tu male info czas zalezy od ilosci graczy przejmujacych i broniacych flagi! zaczecie przejmowania i wyjscie ze strefy przejmowania nie resetuje zegara!
gra...
gra jest strasznie dynamiczna! nie udalo mi sie zdjac czolgu ciekiego nigdy za 1 razem
klasy sa dobrane swietnie i odpowiednio wyposarzone.
samoloty...
sa naprawde zwrotne! bardziej niz w eod 0.3
i bardzo slabe na pociski innych samolotow - co kilkanascie razy doswiadczyl Holman w fantomie :lol: a ja kilka razy w migu 21
heli...
da sie pasarzerow wystrzelac.. i chyba przez otwarte drzwi pilota zdjac (chyba mi sie to udalo nie jestem pewien na 100%)
bardzo pomaga przycisk "q" 8) choc troche psuje gre (pokazuje 2 wymiarowe ikonki reprezentujace jednostki przyjaciela bezposrednio wzucajac je na obraz pola bitwy widziamy oczami gracza!)
klimat...
"GI go home! ur pilots dont care about u they drop their bombs on u... GI leave... dont leave eaven a single ship..." taki (o ile dobrze pamietam) text wypowiadany jest z megafonow na niektorych mapach po przejeciu odpowiednich flag przez VC, siedzial kolomnie gostek z Vobisu i gral i wpewnym momencie VC przejeli flage... ja stano;lem on stanal spozelismy na siebie i ty.. syszysz to? taaa ale klimat.... i polecielismy przejmowac radiostacje choc bieglismy w innym kierunku... coprawda ten text leci na okraglo i po pewnym czasie mozna dostac przez niego bialej gorzczki... ale megafony da sie zestrzelic dluzsza seria i nastaje bloga cisza... prawie bo dzwieki i odglosy bitwy sa w BV znakomite!
jak wylaczyc radio w pojazdach?...
no wlasnie muza w pojazdach masa przebojow ktore mozna wlaczyc wciskajac 0 i wybierajac odpowiednia literke przypisana utworowi... ale jak wylaczyc... (muza gra jeszcze troche po wyjsciu z pojazdu...)
pojazd z muzyka jest bardzo dobrze slyszany z wielkich odleglosci wiec na meczach CB to raczej bedzie juz go slychac tylko w ostatnich sekundach zycia przeciwnika...
basecamping...
to slowo nie istnieje raczej spawn camping tak, kazda flaga przejmowalna od 20 s (cala flaga przejeta) do chyba nawet 2.5 min. na bazy glowne...
ale co ciekawe jesli przeciwnik wejdzie w strefe przejmowania flagi to natychmiast na minimapie pojawia (no wlasnie wlasnie mi sie przypomnialo ze nie sprawdzilem jak wyglada minimapa 3d :? ) pojawia sie trojkat czerwony z wykrzyknikiem w srodku! = wrog przejmuje flage zolnierzu bron stanowiska!
komendy glosowe...
powiem tylko tyle naprawde oddaja klimat szczegolnie bladalne wrecz komunikaty retreat!!! retreat!!!! - przy wyszarzeniu flagi...
uf...

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 00:07 

hubiii napisał(a):
dzis w empiku bylem i powiedzieli ze na poczatku kwienia ma byc ... ceny nie znali ale powiedzieli ze kolo 150 zeta ...
heh clasic bf1942 zza 36 pl .. widzialem .. heh .. szkoda ze vieutnam nie bedzie tyle kosztowal .. :(

Wielu gości w Empikach jest super zorientowanych... na moje pytanie ile będzie kosztować BF:V odpowiedział "No jak każdy dodatek do bf1942 - 79zł" :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 00:58 

(NeW)Ambo napisał(a):
Mi gość mówił że Kingstony kupił po znajomości za 360 zł,of course 512 DDR 400 Mhz,myśle że również załatwie sobie po znajomości przez niego.

Masz niezłe znajomości :lol: Za 360zł nie problem jest kupić kingstony,kupisz prawie wszedzie!
Może sie pomyliłeś i chodziło o kwote 260zł?

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:04 
Moderator forum

Okota napisał(a):
sa naprawde zwrotne! bardziej niz w eod 0.3
i bardzo slabe na pociski innych samolotow - co kilkanascie razy doswiadczyl Holman w fantomie :lol: a ja kilka razy w migu 21

a to ciekawe bo samolotami na lanie nie latalem prawie w ogole oprocz tego corsaira chwile :lol: wole w piatek sobie u siebie w kokpicie poprzycinac spokojnie 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:11 
Oldboy Battlefield.pl

ooo bardzo dziwne... no ale mozliwe bo tylko raz mi mrugnol nick i to byl twoj nick.... wiec myslalem ze ty caly czas latasz... ale przyznasz ze sa zwrotne nie?

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:27 

czy po opuszczeniu pojazdu niszczeje on tak jak w BF??

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:34 
Oldboy Battlefield.pl

tak niszczeja ale niewiem jak szybko.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:40 
Moderator forum

Okota napisał(a):
ooo bardzo dziwne... no ale mozliwe bo tylko raz mi mrugnol nick i to byl twoj nick.... wiec myslalem ze ty caly czas latasz... ale przyznasz ze sa zwrotne nie?

no z tego co widzialem i poczulem przez chwile to zwrotne sa, moze nie jak w dc ale jest calkiem niezle, juz niedlugo :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 01:50 
Oldboy Battlefield.pl

moze nawet wczesniej niz wszyscy sadza 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 02:05 

No ba,z tego co przeczytałem mojego powiedzieć tylko że zapowiada sie miodnie na maxa.Gdzieś w tygodniu pochodze chyba troche po sklepach i popytam czy przypadkiem nie przewidują dostawy BF:V na piątku,mam nadzieje że przynamniej jeden sklep będzie ją miał,jeśli nie trzeba będzie zamówic w piatek i czekać do poniedziałku,co z pewnością nie będzie miłe. 8) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 02:15 

Yyyy nie żebym coś mówił:

Szef grupy Razor1911 skazany na 50 miesięcy więzienia i prawie 700 tysięcy dolarów grzywny za piractwo.

Przestępstwo nie popłaca – może powiedzieć Sean Michael Breen z Kalifornii, który za domniemane szefostwo grupie Razor1911, rozprowadzającej nielegalnie gry, posiedzi 4 lata w więzieniu i zapłaci firmie Cisco Systems prawie 700 tysięcy dolarów z tytuły odszkodowania za poniesione straty.

Dziwny zbieg okoliczności ->BattleField: Vietnam (c) Electronic Arts RAZOR1911. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 03:30 

Nie wiem czy sie da to tu kupic(pisze że hurtownia) ale cena jest 118,00 zł

http://www.maxgame.pl/x_C_I__P_1111399-1110001.html

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2004, 11:30 

MK napisał(a):
czy po opuszczeniu pojazdu niszczeje on tak jak w BF??

Nie, nie niszczeje! Co więcej mozna czołgiem troszke "przeciagnac" UAZ'a ;-) (przerobić go na taran!).
Co więcej można wskakiwać na pojazdy nawet gdy nie ma miejsca ...
Pasazerow SCOT'a mozna powystrzelac jak kaczki (ale nie kierowce).

Co do przenoszenia pojazdow - strasznie jest trudno wziąć "coś na hak" i z tym czymś lecieć! Dla ciekawostki dodam ze Chinok też może przenosić "sprzęt" na haku.

Uzupełnie jeszcze Okote ...
Będzie raj dla kamperów. Mamy 2 kamperki do wyboru, różnią się zasięgiem i celnością. Jeden celny strzał i kaplica (nie ma paraboli ;-). Celowanie jest dziecinnie proste.
Z cięzkich karabinów naszynowych jest trudno trafić w cel z dużej odległości ale można zestrzecić helikopter ;-)

Mi osobiście nie podoba się sterowanie czołgiem. W BF1942 było to lepiej rozwiązane.

Pod względem graficznym: trawa jest boska! jeśli lerzymy w trawie to w promieniu paru metrów robi się "przeźroczysta". Trudno jest dostrzec kogoś w trawie! Modele drzew są takie sobie. Modele postaci sa wyśmienicie dopracowane. Eksplozje pocisków i rakiet zapierają dech w piersiach.

Niestety nie da się grać przy AA x2/4/6 Mam nadzieje że wyjdzie szybko jakaś porawka albo ....

Co mi się nie podoba?
Do Cobry i Huea (wersja bojowa) potrzeba pilota i gunmena. Pilot może tylko strzelać niekierowanymi pociskami, ale i tak już doszedłem do wprawy i przy pomocy pocisków niekierowanych z huea i cobry zestrzeliwuje Mi8 ;-)
Czasami będąc żołnierzem nie wiedziałem skąd dostałęm kulke ...

Ponieważ toczyła się dyskusja n/t wydajności, dodam pare słów od siebie. Najpierw moja konfiguracja: Barton 3200+, 1 GB RAM (434Mhz CL2), SATA RAID Striping, Radeon 9800Pro 128 (@410/375), Audigy 2. W rozdzielczości 1024x768 ze wszystkim na max działa super płynnie (ale bez AA). W 1280x968 czasami się rwie ale grafa jest miodna ;-).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2