Teraz jest 11 kwi 2025, 05:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2003, 15:15 

XENA I WOZU
jest na edycji post ktos szuka ludzi do robienia moda o tematyce 1939 PL

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2003, 17:57 

albo ze np wybierasz medyka i medyk ma do wyboru jakies bronie a nie tylko tompsona(amerykance)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2003, 23:53 
Moderator forum

Gorefest napisał(a):
No nie wiem XENA czy cały sprzęt niemców można by zostawić...StG 44 na stówkę nie był używany kiedy walczono o Polskę...
Pozatym bez obrazy ale ten mod nie ma szans...jak narazie jest dwóch specjalistów od sprzętu i realiów ale dobre pomysły to ma każdy...Zrozumcie że do BFa jest o wiele trudniej zrobić moda niż do Halflife'a na przykład...no ale jeśli udałoby się Wam zrobić chociaż połowę tego co napisaliście to szacuken :D

Nie sądze, aby pod El Alamein także był StG 44... To wszystko opiera się na uproszczeniach i nie wolno się zbytnio do detali przywiązywać.

A co do szans.... Niestety, ale masz racje - 2 zapaleńców bez techniki i doświadczenia to o wiele za mało (to praktycznie nic). Ale zawsze można pomażyć - to nic nie kosztuje... A kiedyś może coś się uda...

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2003, 09:36 

StG 44 o ile się nie mylę został wprowadzony (jako eksperymentalna broń) pod koniec 1944 więc w BFie powinien być wykorzystany po raz pierwszy w Battle of the Bulge ew. w bitwie o Berlin...
Zresztą podobne błędy tyczą się wszystkich nacji...Rusek ganiający z BARem to po prostu śmiech na sali podobnie jak żółtek z StG...można takich "uproszczeń" wymieniać wielee...no ale BF to jest gra którą tak bardzo kochamy więc nie ma się co przejmować nie? :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 00:13 
Moderator forum

Dokładnie to miałem na myśli.
Gdyby twórcy BF-a za bardzo dbali o szczegóły byłby on jak Global Ops - realistyczny, dokładny i bardzo mało popularny (60 serwerów na całym świecie to raczej niewiele)...... A szkoda bo to taka fajna gra :(

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 01:11 
Moderator forum

no wlasnie, takie uprosczenia dotyczace realizmu (nie tylko historycznego ale bardziej podobienistwa do rzeczywistosci) przekladaja sie na miodnosc rozgrywki w multiplayu, to jest cos za cos, w przypadku operation flashpoint realizm byl niesamowity (za co strasznie lubie ta gre) ale tryb multiplayer jakos sie za bardzo nie rozwinal

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 08:08 

_XENA_ napisał(a):
Dokładnie to miałem na myśli.
Gdyby twórcy BF-a za bardzo dbali o szczegóły byłby on jak Global Ops - realistyczny, dokładny i bardzo mało popularny (60 serwerów na całym świecie to raczej niewiele)...... A szkoda bo to taka fajna gra :(

Zgadzam się z Tobą w prawie stu procentach...myślę że Battlefield nadal byłby popularny gdyby wszystkie nacje miały swoje narodowe bronie zgodnie z historią - jednak gdyby wyglądał tak jak przykładowo Soldier9 Realism Mod to rzeczywiście mógłby nie sprzedać się w takiej ilości...po prostu w BFie jest wiele uproszczeń które sprawiają że gierka jest szybka,dynamiczna i przyjemna a jednocześnie zachowuje pewne cechy realizmu...Global Ops jest minimalnym przegięciem w tą drugą stroną (chociaż rzeczywiście gra godna uwagi)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 19:09 

Jeśli chodzi o jetpacki to niemcy naprawdę chcieli je wyprodukować i naprawdę nad nimi pracowali. Co prawda efekty byłby w stylu 5m i wszyscy dookoło dostają kilkoma litrami krwii "testera", więc nie myślę by i tu odgrywały jakąś ogromną rolę. Raczej należy zwrócić uwagę na amfibię oraz motor, które naprawdę wydają się bardzo interesujące w dodatku... jednak te wyrzutnie rakiet :/

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 20:59 

szkoda ze niemcy nie maja transportowego Junkersa...poniewaz by im soe przydał...i to bardzo

pozatym miał karabin do obrony czyli nie było by tak jak jest z C-47 z "SwoWWII"

dla mnie medyk powinien miec tylko pistolet...a wybór powinien być jak w DoD

co do mapek...to napewno brakuje mi grecji i zachodniej francji z 44'roku

ale naprawde bym sie ucieszył jak by była bitwa o anglie...i legendani rodacy z 303 div.

a co do battlefield 1939 to jestem za....ale wątpie czy uda sie zebrac skład

btw. polacy nie gesi..

Obrazek

polecam stronke http://www.wwiivehicles.com masa informacji i zdjec

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2003, 22:28 

Ja bede probowal swoich sil z BF w 1939r ok. lipca. Jesli beda jeszcze ludzie... Niestety "po drodze"mam sesje ;). Przez ten czas sprobuje cos poprobowac z modelami 3D - choc nie recze - nie robilem nic takiego do FPP :P... A z samochodem pancernym wz. 29 bylby chyba problem z "zagospodarowaniem" karabinow i dzialka ;). OK, zmykam do Edycji ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2