Teraz jest 18 cze 2025, 21:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 15:14 

niektorzy niestety mysla ze GRA KOMPUTEROWA to jest pomidor i wystarczy zasiac i poczekac rok jak urosnie :/ a na cene gry wchodzi baaaaaaaaardzo duzo czynnikow :/
w samej polsce to przynajmniej trzeba doliczyc do ceny gry:
-cło na granicy
-podatek ( 22% )
no i ktos musi na tych chyba zarabiac
- % dla dystrybutora
- % do sklepu
no i mamy cene z polki wiec prosze nie sapac ze gry w polsce sa drogie bo wiekszosci przypadkow gre masz u nas za 99 lub za 129 zloty (rzadko 169-199) a zagranica wszystkie nowowsci masz za 40-50 euro co daje 170-220 zloty. wiec przestanie wrescie biadolic i do roboty :| a jak cie niestac na gre to sobie odpusc, jak dziecka nie stac na lizaka czy cukierki to nie ma. . . life is brutal :twisted:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 15:27 

ZROZUMIAŁEM JUŻ

(czy ktoś może usunąć już ten temat???)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 15:48 

blade-PL napisał(a):
no i mamy cene z polki wiec prosze nie sapac ze gry w polsce sa drogie bo wiekszosci przypadkow gre masz u nas za 99 lub za 129 zloty (rzadko 169-199) a zagranica wszystkie nowowsci masz za 40-50 euro co daje 170-220 zloty.

Z tym ze nie porownales zarobkow w Polsce i w zachodniej Europie a te sa wieksze i to o duzo :(

Ale swoja droga jak kogos stac na komputer ktory jest w stanie sprostac wymaganiom bf1942 to powinno byc ich stac rowniez na orginal , chyba ze kompa tez maja kradzionego :/

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 16:32 

czyli za naszą kase otrzymujemy wspanialą gierke z ciagle wadliwym dziweikiem ;) ale to chyba nie przeszkadza.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 17:46 

mjr. Sergyey napisał(a):
Z tym ze nie porownales zarobkow w Polsce i w zachodniej Europie a te sa wieksze i to o duzo :(

Kupujesz produkt krajów UE to i cene masz jak w UE. A co to kogo w UK czy USA obchodzi że w Polsce jest bieda ? Jak wychodzą Polskie gierki (shity) to i cena jest typowo Polska. Niestety Polska rynku gier komputerowych praktycznie nie ma więc jesteśmy skazani na produkty zagraniczne (droższe).
Jak wejdziemy do UE, dostosujemy się standardami do nich (minie troche lat) to i ceny gier będą miały stosunek do zarobków podobny jak w krajach zachodnich. No ale na to przyjdzie nam jeszcze troche poczekać.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 19:02 

no feni wyprzedziles mnie z tym tekstem :lol:

no kupcie sobie polska gre robiona w normalnych warunkach
a gra sie nazywa JAK ROZPETALEM 2 WOJNE SWIATOWA czyli przygody franka dolasa :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 19:36 

No PhoeniX troszkę się zagalopowałeś. Jest wiele dobrych i świetnych polskich gier np. Cold Zero (w eXtra gra), Chrom, Gorky 17 (może to i nie hit na miare światową ale klimat rozgrywki był ciekawy i nie chodzi mi o podróbe Mirage tylko o grę Metropolis) Earth 2150 i kilka innych. A nadchodzącym hitem na pewno będą Polanie 2 :). No i jeszcze Wiedźmin jak i Gorky Zero szukują się do szturmu. Jest jeszcze Paintkiller który ma być wydany w grudniu. A Mirage może wreszcie zabłyśnie swoim Mortylem 2

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 20:17 

moze to bedzie offtopic, ale jak zobaczylem wymagania Polanie 2 to mi wlosy deba stanely. przewyższały nawet zalecane wymagania Battlefield'a

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 21:14 

Earth 2150 nie ma za grosz oryginalności. RTS jakich tysiące. Gorky 17 to bieda pod każdym względem (grafika, AI przeciwników, dzwięk). Już wiele razy czekałem na premiere Polskiej gry która miała być rewolucyjna a po premierze wychodziła z tego albo kompletna kupa albo w najlepszym wypadku średniak. Wystarczy zobaczyć na światowe serwisy o grach ile piszą o naszych grach :) Jedynie o Motyru napisali przed jego premierą czym sie polacy bardzo podniecali. Szkoda że po premierze tego niewypała nawet polskie pisma o grach ją zbeształy :) Chrom to będzie kolejna porażka :) Czemu ? Do bani grafika broni, brak optymalizacji gry, lipne textury, beznadziejna grafika większości objektów, powtarzające się w kółko objekty na mapach (np.skrzynie) a do tego wszystkiego cała mase błedów przez co wydanie tej gry na rynek zachodni będzie jakiś czas po premierze na rynku polskim kiedy to pojawią się do tej gry patche.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 21:24 

zapomnieliscie o Schizmie :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 21:59 

PhoeniX napisał(a):
Rozumie że można biadolić nad ceną np. Ultimy On-Line czy jakiegokolwiek innego MMORG gdzie prócz gry trzeba wykupić jeszcze abonament 10$/miesiąc. Rozumiem że można też biadolić o gry tylko do singla player kosztujące ~100zł. To zabawa na góra miesiąc po której gierka ląduje w szufladzie. Ale po co biadolić o gre w którą można grać latami bez żadnych dodatkowych opłat ? Jak by oryginał BF kosztował 30zł to można by zapomnieć o oficjalnych serwerach czy patchach wychodzących co jakiś czas. Nie było by na to kasy.

Piwo temu panu :wink:

na marginesie to bf jest moja pierwsza orginalną grą w która gram juz rok czasu, (nie załuje ani jedej złotówki ) i napewno nie ostatnią tak jak ten pan wyzej napisał warto kupic orginał gdzie gra sie nie konczy tak naprawdę.
Następne orginały u mnie to na bank bedą takie tytuły jak Call of Duty Doom3, half life2 w takie gry warto inwestowac bo :
po1 chętnie sie do nich wraca nawet po roku czy po dwóch
po2 ponieważ widać ze prgramisci włożyli ogrom pracy i zadbali o najmijesze szczegóły w tych programach
po3 Do tego wychodzi cała masa modów i pathy :!:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 22:08 

W BFa grają dość starzy gracze 20 - 30lat to norma (ja mam 36).Najczęściej pracujemy więc stać nas na oryginł. Ale chyba nikt z nas nie żałuje ani złotówki wydanej na BFa.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 22:13 

ja mam 14 :) ale mam farta kiedys mialem dziurawa kieszen i wkladam reke a tam 2 garscie 2i 5 zlotowek :) wogole forsa mi spod nog wychodzi :) i to nie kieszonkowe!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 22:24 

Jak kogoś stać na sprzęt pod BF'a który wymagania ma nie małe to i będzie go stać na oryginał BF'a. Bez przesady, Polska to nie Rumunia czy Ukraina. Te 100zł to i u nas nie jest jakiś ogromny pieniądz.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 22:31 
Moderator forum

PhoeniX napisał(a):
Te 100zł to i u nas nie jest jakiś ogromny pieniądz.

Dokładnie, tym bardziej, że wątpię, iż normalnie zarabiający / uczący się człowiek ma czas na więcej niż 1, 2 gry na raz. Sam gram teraz jedynie w BF'a oraz "WarCraft3" na BN. Na grudzień planuję jeszcze "StarWars:Galaxies" i w ten sposób będę miał co robić do sierpnia :) No chyba, że wcześniej wyjdzie "BF:Vietnam" - wtedy będę miał dylemat :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2