Teraz jest 16 kwi 2025, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2003, 21:53 

look napisał(a):
Podpieprzenie i odjechanie w rejon swoich flag jest OKEJ.

POPIERAM 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 13:37 

Uwazam, ze faktycznie przydalby sie spis podstawowych zasad honorowego grania, wtedy poczatkujacy mieliby szanse sie z nimi zapoznac, a tak roznie to bywa z tymi poczatkami. Mi rowniez sie zdarzalo ze mnie ktos zabijal gdy bieglem do samolotu na polskim serwerze (na innych rowniez) choc zazwyczaj do samolotu startuje dopiero wtedy jak widze ze jest opuszczony i nikt sie nim nie interesuje gdyz ja sie dopiero ucze,
Mam pytanie:
1. czy nekanie bazy glownej z samolotu tez jest postrzegane jako malo honorowe?
2. czy gdy kradnie sie np. czolg a wrog to zauwazy i zaczyna czolg podczas "wycofywania do swoich" ostrzeliwac w swojej bazie to mozna sie bronic strzelajac do wroga czy tylko wiać i liczyć, że się uda?

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:08 

Pomysł z zasadami jest jak najbardziej ok, choc trzeba pamiętac że nikt go nie bedzie podpisywał przed wejściem na server i każdy może mieć zły dzień
Jark napisał(a):
1. czy nekanie bazy glownej z samolotu tez jest postrzegane jako malo honorowe?
2. czy gdy kradnie sie np. czolg a wrog to zauwazy i zaczyna czolg podczas "wycofywania do swoich" ostrzeliwac w swojej bazie to mozna sie bronic strzelajac do wroga czy tylko wiać i liczyć, że się uda?

moje zdanie
ad 1. zależy od sytuacji bo jak to jedyna flaga to bardzo denerwujące a tak to jeszcze ujdzie
ad 2. gdy zacznie nawalać to trzeba oddac, a jak zostawi w spokoju to rozumie że chcesz odejść a nie kampic

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:14 

odnośnie tego co mówił KRIZ... to tak jak podczas IIWŚ. Niemcy wojne kalkulowali bardzo zimno: strzelali do pilotów skaczących na spadochronach po zestrzeleniu (były przypadki że walili i rzucali bomby nawet do tych którym sie udało wylądować). dlaczego to robili? bo by wrócił do jednostki, wzioł nowy samolot i znowu im spóścił manto. potrafili zbombardować miasto bez wojskowego garnizonu aby sprawdzić siłe rażenia nalotu. chcieli wiedzieć dokładnie jakie zniszczenia powoduje taki konkretny nalot. to wszystko było bardzo rozsądne ale nie humanitarne i nie fair. Angole zato mieli cholerne poczucie fair play tak duże że czasem dostawali za to po dupsku ale to dlatego byli tymi dobrymi. Kriz ma poczucie takie fair play i dlatego podczas meczu CB nie pozwala na Base camping i chwała mu zato.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:21 

Michał - nie myl wojny z grą komputerową, bo Cię odeślę do redakcji Super Ekspressu ;).
tak na poważnie - chyba spokojnie można powiedzieć ze bf to odmiana e-sportu. czyli rywalizacji sportowej poprzez jakieś medium eletroniczne. gdzie jak gdzie, ale w sporcie na pewno mozna liczyc na fair play (choc oczywiscie jak wszedzie, sa odstepstwa i czarne owce). dlaczego społeczność "komputerowego" sportu ma odstępować od tej idei?

Ostatnio edytowano 10 wrz 2003, 15:22 przez kriz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:21 

Też słyszałem, że szkopy sterzlali do spadochroniarzy ale, że bomby
na nich zrzucali :shock: to niesłyszałem

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 15:32 
Moderator forum

Hmm ciekawe - wiem, że to nie fair, ale ja żadnemu spadachroniarzomi nie odpuszczam (nawet bombami wale) i tak jest chyba z każdym znanym mi pilotem. No chyba, że wpadnie do wody i widze, że nie ma on szans dopłynąć do brzegu - wtedy zostawiam go samego sobie. :twisted:

Ale Kriz ma racje - to e-sport i obowiązują tu zupełnie inne reguły i inne wartościowanie co jest, a co nie jest fair.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 18:32 

_XENA_ napisał(a):
(...) No chyba, że wpadnie do wody i widze, że nie ma on szans dopłynąć do brzegu - wtedy zostawiam go samego sobie. :twisted:

a ja nie 8) bo mogl nie wyskakiwac dran i zginac jak nalezy...nie dam go zjesc rekinom! On byl moj :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 18:41 

michał napisał(a):
odnośnie tego co mówił KRIZ... to tak jak podczas IIWŚ. Niemcy wojne kalkulowali bardzo zimno: strzelali do pilotów skaczących na spadochronach po zestrzeleniu (były przypadki że walili i rzucali bomby nawet do tych którym sie udało wylądować). dlaczego to robili? bo by wrócił do jednostki, wzioł nowy samolot i znowu im spóścił manto. (...) to wszystko było bardzo rozsądne ale nie humanitarne i nie fair. Angole zato mieli cholerne poczucie fair play tak duże że czasem dostawali za to po dupsku ale to dlatego byli tymi dobrymi.

Pozwolę sobie na sprostowanie. Owszem, Niemcy tak robili, na ile się jednak orientuję, nie była to taktyka usankcjonowana rozkazami. We wrześniu 1939 zdarzały się takie przypadki, podobnie i później. Nie byłbym jednak pewien co do fair play Angoli i (zwłaszcza) lotników USAAF. Podczas walk nad Niemcami w 1944 i 1945 amerykańscy piloci _bardzo często_ robili tak, jak napisałeś wyżej. Dokładnie z tych samych powodów. Niewykluczone, że na ich poczynania miał wpływ smutny los lotników alianckich, którzy ratowali się ze spadochronem nad terytorium Rzeszy. Zdarzało się, że niemiecka żandarmeria albo policja nie zdążyła po nich przyjechać - cywile "w podziękowaniu" za bombardowania brali sprawy w swoje ręce.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 20:22 

Jeśli już mówimy o samolotach to jaki samolot 2WŚ jest wg. was
najlepszy?
Mój typ to: Spitfire MK.IV

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 20:30 

jejku po raz pierwszy udalo mi sie dobrze zarejestrować na forum :)
a co do tematu

dzięki Cubbi i apeluje do wszystkich graczy ktorzy uważają sie za dobrych, zeby tacy byli zarowno jesli chodzi o kulture gry

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 20:32 

M.I.S.I.E.K napisał(a):
Jeśli już mówimy o samolotach to jaki samolot 2WŚ jest wg. was
najlepszy?
Mój typ to: Spitfire MK.IV

Hmmm, coś mi tu zalatuje offtopickem :P
Co do samolotów, mój typ to P-51 Mustang. Nie krzyczcie jak sie pomyliłem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 20:34 

[url]http:/www.psr.netfriend.org/mysliwcy/[/url]

Dla wielbicieli lotnictwa polecam ten link.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 01:52 

Cos malo Cubituss musisz grac w zespolowe gry FPS, skoro urzekaja Cie takie historie...

Ale zgadza sie: na nowicjuszach to zawsze robi wrazenie :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 02:11 
Moderator forum

sYs|yavor napisał(a):
Cos malo Cubituss musisz grac w zespolowe gry FPS, skoro urzekaja Cie takie historie...

Ale zgadza sie: na nowicjuszach to zawsze robi wrazenie :P

LOL - Qubi nowincjuszem... Ale stały bywalec musi z ciebie być Yawor, że takie rzeczy wypisujesz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2