Teraz jest 17 kwi 2025, 21:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:43 

dobrawek napisał(a):
To dodając do tego wyniku mój wiek to mamy już 24,75 :lol:

wtedy masz srednia arytmetyczną pomiędzy 24,5 i 26, co nijak sie ma do sredniej ważonej, ktora jest bardziej miarodajna. ale to szczegół :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 12:06 

kriz napisał(a):
dobrawek napisał(a):
To dodając do tego wyniku mój wiek to mamy już 24,75 :lol:

wtedy masz srednia arytmetyczną pomiędzy 24,5 i 26, co nijak sie ma do sredniej ważonej, ktora jest bardziej miarodajna. ale to szczegół :)

Eee... czyli? :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 12:16 

Czyli, mówiac prosciej dodajac jedna wartosc do sredniej arytmetycznej kilku kolegów (suma wieku podzielone przez ilość) wynik bedzie malo miarodajny.

Przykladowo:
(16 + 33 + 20 + 22)/4 = 22,75
(22,75 + 26)/2 = 24,375

(16 + 33 + 20 + 22 + 26) /5 = 23,4
Rozumiesz juz? :)
Dobra, koniec korepetycji z matmy, bo niezly OT wyszedl :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 11:45 

dobrawek napisał(a):
Zeszliśmy z tropu. Według mnie scena battlefielda jest jedyną w swoim rodzaju - niepasująca do dzisiejszej, polskiej, rzeczywistości. Może dlatego, że wielu z nas oprócz grania w BFa pracuje... A nasza średnia wieku, tak myślę, jest większa niż 20 lat.
Pokazałem co jest na innych scenach. Cieszę się, że nasza scena BFowa jest inna, dlatego tu piszę i dyskutuję...

I co w tym nadzwyczajnego? Cala swiatowa scena Tribes 2 - wraz z polskim malenstwem - lazi na oryginalach. Chamstwa zero. TK w wykonaniu polskich graczy T2 to rzecz, o ktora nikt nie ma pretensji bo wie, ze nie byl umyslny, tylko spowodowany sytuacja w grze. Zreszta natychmiast slychac VVS, czyli "Sorry".

W miare niezle jest - tu nie jestem do konca pewny, gdyz to opinia zaslyszana, a nie sprawdzona osobiscie - z UT2003. Gdzie wiec ta wyjatkowosc sceny BF1942? W braku rozeznania w innych scenach?

A co do sredniej wieku w T2 wole sie nie wypowiadac, bo sie wyda...

Generalnie koniecznosc posiadania oryginalu faktycznie znakomicie poprawia nastroje na scenie. W T2 istnieje jednakze jeszcze cos dodatkowego, mianowicie autoryzacja graczy oraz publiczny dostep do historii zmian nickow. Smiem twierdzic, ze ten mechanizm robi ze scena graczy poslugujacych sie oryginalami to, co oryginaly ze scena graczy w innych grach. Zalujcie, ze nie ma tego w BF, byscie przynajmniej nie marudzili na TK w wyscigach po pojazdy :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 14:43 

Yavor ty żyjesz na naszej scenie :) Chętnie bym pograł w Tribes 2 ale powiem szczerze że się pogubiłem w waszej grze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 14:48 

obnizam wam nte srendnia 15 :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 14:52 

A właśnie dodajcie do tego jeszcze mnie (13) kixa i velna (13-14 choć te dane są być może nieaktualne, bo nie pytałem się ich o wiek od roku :P hehe (nie są to bynajmniej kobiety))

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 15:22 

Heh, ale OT: najpierw korki Kriza, potem wszyscy się wypowiadają na temat swojego wieku. No właśnie - wszyscy - czyli mi tesh nie szkodzi się na ten temat wypowiedzieć. Ja, jak juz niektórzy wiedzą, mam lat 13, a rocznikowo 14 - nas młodych trochę tu jest, ale jakby zrobić taką średnią to wyszłoby około 24 lat :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 15:58 

sYs|yavor napisał(a):
W T2 istnieje jednakze jeszcze cos dodatkowego, mianowicie autoryzacja graczy oraz publiczny dostep do historii zmian nickow. Smiem twierdzic, ze ten mechanizm robi ze scena graczy poslugujacych sie oryginalami to, co oryginaly ze scena graczy w innych grach. Zalujcie, ze nie ma tego w BF, byscie przynajmniej nie marudzili na TK w wyscigach po pojazdy :P

W nowej wersji 1.6 jest PB i GUID. Do PB jest sofcik AliasFinder który tworzy taką bazę danych o nickach.
A więc takie coś już istnieje.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 16:02 

ech mam orginalnego COD i nie mam problemu ale zauważylem ze po wyjsciu patha 1.2 w polsce gra o 70% mniej osob .......... heh wpołoczuje

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 16:31 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Yavor ty żyjesz na naszej scenie :) Chętnie bym pograł w Tribes 2 ale powiem szczerze że się pogubiłem w waszej grze ;)

Ach Tribes.....ta gra jest za stara,ale looz,wychodzą nowe tribes pod koniec 04 .I będą fajnie wyglądały :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 17:33 

Cicho Piasek, yavor wszystko wie lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 19:47 

TuReK napisał(a):
ech mam orginalnego COD i nie mam problemu ale zauważylem ze po wyjsciu patha 1.2 w polsce gra o 70% mniej osob .......... heh wpołoczuje

i o to tu chodzi :) chca sie bawic to trzeba zaplacic jak w dziecinstwie za lizaka :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 20:31 

Battlefield zaczyna się robić jak wino, to wyjaśnia czemu każdego ranka budze się z kacem 8)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 20:42 

No wlasnie zeby moc sie bawic trzeba miec oryginal.
Ze mna bylo podobnie. Zaczelem grac na piracie i juz po kilku razach zlapalem faze i zaczalem szukac w sklepach BF'a. Poniewaz nigdzie w sklepach nie bylo juz samej podstawy Bf'a to musialem czekac az miesiac na wyjscie wersji DELUXE. I to byl najdluzszy miesiac w moim zyciu, ktory sprawil ze przez ten miesiac BF odszedl w zapommnienie ze wzgledu, ze serwerow pirackich bylo malo i na dodatek jakies Chinskie itp. to po godzinie gry odechciewalo mi sie grac. Fakt dostania w swoje rece oryginalu i mozliwosc zaczecia grania na polskich serwerach z rodakami sprawil, ze od nowa zlapalem zajawke i od tamtej pory gram w kazdej wolnej chwili. Takiej zajawki nie mialem od 4 lat kiedy to wtedy zaczynalem grac w CS'a.

Wracajac blizej do tematu to napewno scena BF'a dzieki wymogowi posiadania oryginalu ma mocna pozycje wsrod gier online w Polsce i pozycja ta caly czas sie umacnia. Mam maly staz jesli chodzi o scene BF'a ale zdazylem zauwazyc, ze wiek osob grajacych w BF'a (przynajmniej wsrod osob, ktore poznalem) jest srednio mniej wiecej w granicach 25 lat. Nie wiem jak jest w innych klanach ale uwazam, ze taka srednia wieku sprawia iz osoby te grajace w klanach podchodza do gry profesjonalnie i zachowuja sie dorosle co swiadczy o wynikach naszej Reprezentacji i klanow na scenie BF'a w CB. Klanow jest malo ale za to kazdy reprezentuje dosc wysoki poziom i mysle, ze to dla naszej sceny jest dobre.
Grajac i sledzac scene CS'a przez ponad 3,5 roku spotkalem sie z roznymi osobami. Srednia wieku raczej wahala sie w granicach 20 lat lub nizej (wedlug ankiety zamieszczonej przez strone CS.PL o ile dobrze pamietam). Klanow bylo kilkaset z czego tylko kilka zawojowalo cos na scenie CS'a po za granicami naszego kraju. Mysle, ze niektore z tych wspolczynnikow mialy wplyw na nienajlepsze wystepy Polskiej Reprezentacji CS'a w CB.

Troche sie rozpisalem ale musialem przelac swoje mysli na forum. Mysle, ze to jest ciekawy temat i zapraszam do dalszej dyskusji na temat naszej sceny. Mozna by zadac pytanie:

Jak bedzie wygladac przyszlosc polskiej sceny BF'a ??

Pozdrawiam Wszystkich

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2