Teraz jest 9 kwi 2025, 02:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 18:57 
Moderator forum

I jeszcze jedna rzecz, tycząca się ilości klanów BF w Polsce. Looknijcie sobie w CB ile jest klanów CoD czy MoH i porównajcie tę ilość z BF. Wtedy wyjdzie na jaw, że niekoniecznie "powstały aż trzy klany", może raczej tylko trzy...

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 20:39 

EST_PL napisał(a):
I jeszcze jedna rzecz, tycząca się ilości klanów BF w Polsce. Looknijcie sobie w CB ile jest klanów CoD czy MoH i porównajcie tę ilość z BF. Wtedy wyjdzie na jaw, że niekoniecznie "powstały aż trzy klany", może raczej tylko trzy...

To moim zdaniem akurat marne porownanie bo diametralnie rozna jest ilosc graczy w CoD i BF. Stad inna jest ilosc klanow.
Poza tym jeszcze raz powtorze ze nie liczy sie ilosc ale jakosc.

Ja nie mam nic przeciwko nowym klanom , ciesze sie niezmiernie!!
Poprostu mam obawy czy to jest najlepsza droga ,dla nowych , uzdolnionych graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 20:57 

Legion napisał(a):
EST_PL napisał(a):

To moim zdaniem akurat marne porownanie bo diametralnie rozna jest ilosc graczy w CoD i BF. Stad inna jest ilosc klanow.

Poprostu mam obawy czy to jest najlepsza droga ,dla nowych , uzdolnionych graczy.

Tak, jest to najlepsza droga. W nowo powstałym klanie "młody talent" wystąpi w każdym meczu, dzkieki czemu może doskonalić swoje umijętności na arenie europejskiej, a kto, może i światowej. W klanie ze stałymi graczami "młody talent" ma szansę zagrania 5 minut.

P.S NIezmierne dzięki Est. Cieszę się, że na scenie są rzyczliwi ludzie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 21:05 
Moderator forum

Legion napisał(a):

Jeśliby była ilość, to wyselekcjonowałyby się klany lepsze i słabsze, grające by wygrywać, grające dla zabawy i wiele innych możliwości. Jednak nasza scena nie może sobie na to pozwolić. Gra SPQR, enclave, ejw-42, 7BG i PRGK. Koniec kropka. Dodatkowo na ich wyniki często mają wpływ roszady i ruchy personalne. No i co chcesz osiągnąć przy tak małej ilości graczy w klanach ? Naturalne jest, że przy dużej ilości klanów lepsze klany przyciągałyby lepszych graczy. Niech się dzieje jak najwięcej, tylko to jest sposób na rozwój sceny.

Legion napisał(a):

Tak. Granie w klanie po pierwsze spowoduje, że zaczną grać w Beefa na wyższym poziomie. Niekoniecznie chodzi mi tu o skill, raczej o zaangażowanie. A później droga przed nimi otwarta. A dlaczego ktoś, kto dopiero zaczyna zabawę, ma być pozbawiony szansy pogrania teamowo ?
A większość klanów, które wymieniłem, nie rekrutuje. Lub robi to tylko w wyjątkowych sytuacjach. To co ? Koniec nadziei na znalezienie teamu i kumpli do wspólnej zabawy ?

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 21:22 
Moderator forum

Legion napisał(a):
To moim zdaniem akurat marne porownanie bo diametralnie rozna jest ilosc graczy w CoD i BF.

Tak. Przeciętny klan w CoD liczy 7 osób. Są i większe, lecz nieważne. Zarejestrowanych w polskim ladderze jest 54 klanów. Mnożąc otrzymamy wynik ok. 380 osób. BF wymaga klanów po ok. 15 osób. Klanów mamy 5 - wkrótce PRGK wystawi drugi klan, więc 6. To daje 90 osób. W optymistycznej - 20-osobowej wersji daje to 120 osób. Jednak okazuje się, że da się to jakoś porównać.

Jakby nie patrzeć, jest miejsce dla sporej ilości graczy i klanów. A CoD jest świeższą (choć, moim zdaniem, zdecydowanie słabszą niż BF) gierką.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 21:43 
Moderator forum

EST_PL napisał(a):
Gra SPQR, enclave, ejw-42, 7BG i PRGK. Koniec kropka.

Jeszcze UKF i 3C (niby nowi, ale nie nowi).

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 21:53 

_XENA_ napisał(a):
EST_PL napisał(a):
Gra SPQR, enclave, ejw-42, 7BG i PRGK. Koniec kropka.

A SSR?

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 21:57 
Moderator forum

A SSR grało jusz jakiegoś mecza spara? Bo ja nie słyszałem nic o takowym (ale może to po prostu wina mojego słabego słuchu).

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 22:48 

_XENA_ napisał(a):
A SSR grało jusz jakiegoś mecza spara? Bo ja nie słyszałem nic o takowym (ale może to po prostu wina mojego słabego słuchu).

Ech, wytłumaczę Ci to. :) Stoi przed tobą kobieta, wspaniała, rozpalona, choć ubrana. Najpierw musisz poznać swoje możliwości, a potem jej. Rozumiesz do czego zmierzam? :) Członkowie klanu muszą się najpierw poznać, potem będziemy gadać o meczach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 23:06 
Moderator forum

wiechol napisał(a):
Stoi przed tobą kobieta, wspaniała, rozpalona, choć ubrana. Najpierw musisz poznać swoje możliwości, a potem jej.

O matko...prawiczkiem chcesz zostać do końca zycia ?? :P
majty przez głowę, spódnica na krzesło i do roboty !! :D :twisted:

PS.
Nie zapomnij opuścić spodni :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 23:15 

cooler_pl napisał(a):
wiechol napisał(a):
Stoi przed tobą kobieta, wspaniała, rozpalona, choć ubrana. Najpierw musisz poznać swoje możliwości, a potem jej.

PS.

Ech, cooler :) Załóżmy, że będziesz księdzem. Nie, to też nie jest dobry przykład, bo ksiądz ma więcej dzieci :) Załózmy, że kobieta ma AIDS, a najnowsza seria Durex Comfort jest dziurawa i jest zakaz sprzedawania prezerwatyw w celu kontroli gumek (mission immposible jakieś, czy co? :twisted: ). Teraz Xena to zrozumie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 23:23 
Moderator forum

cooler_pl napisał(a):
wiechol napisał(a):

PS.

Buhahahahahahaha. Trafiony zatopiony.

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 23:24 

Jedna poprawka: Ja nie mowie zeby wogole nie tworzyc nowych klanow ,tylko zeby zamiast 3 stworzyc 1 ale silny.
Moze lepszym wyjasciem bylo by stworzenie jakies poddwyizji (tak to sie nazywa ? :) ) cos na wzor PRGK i PRGK-42. Bo jesli sie nie myle bo klany zostaly stworzone przez osoby ktore nie maja doswiadczenia w tego typu przedsiewzieciach.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 00:42 
Moderator forum

EST_PL napisał(a):
Jednak nasza scena nie może sobie na to pozwolić. Gra SPQR, enclave, ejw-42, 7BG i PRGK. Koniec kropka.

Chciałbym w tym miejscu podkreślić że UKF gra i ma się dobrze. Posiadamy nawet dość mocne dywizje Vietnama oraz FH. Obecny skład dywizji BF1942 to ludzie z UKFu oraz sporo ludzi ze śp. WildV.

EST_PL napisał(a):
A większość klanów, które wymieniłem, nie rekrutuje. Lub robi to tylko w wyjątkowych sytuacjach. To co ? Koniec nadziei na znalezienie teamu i kumpli do wspólnej zabawy ?

Po wyjściu Vietnama sporo klanów rekrutuje i to najdziwniejsze zwierzątka. Teraz raczej ze względu na nową dywizje większość klanów ma pewne braki kadrowe. Sprawe troszke rozwiązał rozpad IRS, ale nie na tyle żeby nie szukać klanowiczów.

Cytuj:

Dzięki za pamięć Xena :D. 3C składa się w sumie ze starych wyjadaczy. Jak Frantica w czołgu widze to od razu uciekam w przeciwną strone :).

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 00:49 

Hynol - Na tworzenie taktyk, zgranie zespołu oraz wykorzystanie założeń w praktyce potrzeba czasu. Z doświadczenia wyniesionego z Mohaa i CoD doskonale zdaje sobie sprawę, iż pewne elementy wymagają zaangażowania ze strony zrzeszonych w danym klanie graczy. Obecnie biorę czynny udział w rozwoju nowego tworu na scenie BF ("SSR"), wierzę że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Legion - Zamiarem twórców nowych klanów nie było kompletowanie podwalin nowej reprezentacji, ale zebranie chętnych do gry na klanówkach pod wspólnym szyldem. Osobiście wolę grać w nowo utworzonym klanie SSR, aniżeli w rezerwach PRGK czy SPQR będąc jakąś anonimową postacią. Mamy sporo nowych pomysłów, nie tylko w kwestii rozgrywania spotkań, ale samej organizacji klanu. Jestem zwolennikiem powstawania nowych ekip, nawet z przeciętnymi kompanami. Wierzę, że radość płynąca ze wspólnej gry spowoduje funkcjonowanie nowych drużyn przez długi czas. Trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat sposobu zachowywania się nowych klanowiczów na serverach. Wszelkie skargi zostaną rozpatrzone i ewentualne kary wykonane. Nie widzę w tym żadnego problemu.

P.S.
Czy można zmienić swój nick na Forum oraz wpisać nazwę klanu nie zakładając jednocześnie nowego konta? Jeśli tak, to do kogo mam się kierować?

Ostatnio edytowano 20 cze 2004, 00:57 przez Scorpion, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2