Teraz jest 6 kwi 2025, 22:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 13:44 
Moderator forum

_XENA napisał(a):
. Jeżeli nie chcecie pakować się w czyjeś prawa autorskie można przeedytować istniejące mapy. Na przykład na Kursku wywalić lataczy, dodać w bazach po 2 czołgi i po 2 PaK-i (do obrony bazy przed lockami). Wywalić zamienić samoloty na czołgi na Kharkowie, El Al i Ghazali. To by było coś - El Al z 8 czołgami na strone.

No... Xena dobrze gada - wódki mu dać.
A co do Uberdeen aktualnego to myślę, że nie ma z nim dużo roboty, więc proponuję wziąć Aberdeen i powstawiać trochę więcej czołgów i po krzyku. i nazwać TB_Aberdeen i po sprawie. Nie będzie kłopotu z prawami autorskimi do Uberdeen.

PS. Clone - no to masz trochę roboty - wywal samoloty - wstaw ciężki sprzęt i PAK-i i jedziemy z koksem. A nie żałuj złomu :)

A propozycje, to właśnie Kursk (niechaj Kursk będzie Kurskiem wreszcie - czyli przydałoby się po 1000 czołgów z każdej strony - w ostateczności skasuj te dwa ostatnie zera :( ), Kharkov, El Al, Gazala, Aberdeen, Guadanalcanal, Baxe, Bocage, Operation Market Garden, Liberation of Caen. Na razie wystarczy :) Jeśli mogę w czymś pomóc, to bardzo chętnie.

PS2: Dżizus - trzy razy się wysłało :(

PS3: Nie będzie chyba źle widziane, jeśli pojawią się też jeepy, defguny (tam gdzie sens), apc i paki gdzie niegdzie. Im więcej huku tym lepiej :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 13:54 
Moderator forum

o wlasnie moze by zrobic taka prosta mapke z wielka bitwa pancerna z frontu wschodniego np prochorowke ;), 2 bazy, duzo czolgow i wzniesien, ale raczej teren rowninny, troche drzewek zeby zaslanialy widok i pozwalaly sie czasem troche ukryc, ewentualnie jakies flagi w szczerym polu lub przy pojedynczych budynkcha jako punkty kontrolne dla przesuwajacego sie frontu dzialan

zajebiscie by bylo, tym bardziej ze chyba powoli wracam do bf42 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 13:59 

a czy nie uwazacie ze na uberdeen czolgi rosyjskie po stronie aliantów jak i czolgi japonskie po stronie niemieckiej poprostu nie pasują...??

PS:Moze przy TB_Aberdeen zamienic te nie pasujace czolgi na te pasujace??(i przy okazji wykasowac samoloty)... 8)

sorry ze tak pokrecilem... :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 14:16 

Holman --> mówiłem, że się fajnie gra ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 15:33 
Moderator forum

Grigorij_PL napisał(a):
a czy nie uwazacie ze na uberdeen czolgi rosyjskie po stronie aliantów jak i czolgi japonskie po stronie niemieckiej poprostu nie pasują...??

PS:Moze przy TB_Aberdeen zamienic te nie pasujace czolgi na te pasujace??(i przy okazji wykasowac samoloty)... 8)

sorry ze tak pokrecilem... :D

No może i nie pasują, ale za to jaka radocha. Nigdzie Chicha z T34 nie zawalczy - a tu można :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 15:49 

EST_PL napisał(a):
No może i nie pasują, ale za to jaka radocha. Nigdzie Chicha z T34 nie zawalczy - a tu można :)

Jakieś wspomnienie wojen Mandżurskich ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 16:22 
Moderator forum

dedido napisał(a):
EST_PL napisał(a):

Jakieś wspomnienie wojen Mandżurskich ? :lol:

MOżnaby zamienić na Kharkovie sprzęt niemiecki na japoński i zabrać samoloty. To dałoby pewne wrażnienie Mandżurii. ALE IMHO w realu Chi-Ha byłby jedynie tarczą strzelniczą dla T34. Nawet T26 (nie ma go w BF Classic) jest id niego mocniejszy.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 16:44 

Ok, zabieram sie do pracy. Poprzerabiam oryginalne mapki na czolgowe (mam nadzieje ze nie ma zabezpieczen ;) ). Poza tym poprzerabiam 4 mapki z EA Conquest Winners. Battle for Guam (bedzie Sherman vs Chiha) - fajny teren do jazdy czolgami, Kasserine - zrobie tylko przysluge autorowi poprawiajac mega bug jakim jest respown czolgow po 15 sekundach :), Nuenen. Mam pytanie o mape Saint Saveur - ta z duza iloscia zywoplotow po obu stonach drog (francuski krajobraz) - CZY WAM LAGUJE? Dorzucilbym do niej jeszcze kilka czolgow. Niestety nie uda mi sie zmienic Battle for Bastogne - za duzo autor drzew nawciska w zwiazku z tym przekroczyl limit obiektow - i woogle nie widac sprzetu w edytorze = za duzo przerabiabiania, to samo jest niestety z Operation Barbarossa.
Poszukam jeszcze jakis fajnych terenow i doroibi sie czolgi.

Holman myslalem wlasnie o prostej mapce - Przelecz Dukielska, ale na to trzeba by 2-3 dni roboty mimo wszystko, a te zminy mapek moze zajma mi tylko dzisiejszy wieczor. Wiec nie wiem chyba jej teraz nei zrobie, a ewentualnie dorzucimy kiedys.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 17:53 

Jedno pytanko,czy obecnie na serwerze są mapy już po przeróbce?I czy są to oddzielne mapy,czyli aberden swoją drogą a aberden po przeróbce swoją.
Ps.kiedy będzie ta mapka na froncie wshodnim?? :wink: ogólnie świetny pomysł.Jeszcze jak by tak troszke przerobił model T34 i zamiast tej krasnej gwiezdy dał białego orła.... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 18:14 

Polish Vodka napisał(a):
Jeszcze jak by tak troszke przerobił model T34 i zamiast tej krasnej gwiezdy dał białego orła.... 8)

Przerób... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 18:31 

Clone mapka przełęcz dukielska to swietny pomysl, juz od jakiegos czasu sie swiecil. Wspomógł bym Cie chetnie jakbym troszke lepiej opanował Battlecrafta :/ bo pomysłow na mapki to ja mam bardzo duzo tylko producenta brak:)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 19:16 
Moderator forum

Gruppenfuhrer napisał(a):
Clone mapka przełęcz dukielska to swietny pomysl, juz od jakiegos czasu sie swiecil. Wspomógł bym Cie chetnie jakbym troszke lepiej opanował Battlecrafta :/ bo pomysłow na mapki to ja mam bardzo duzo tylko producenta brak:)

Pomysłów każdy ma wiele - z tym nie problem. Sztuka je oblec we włąściwą (i grywalną) formę. Ale ćwicz - może coś ciekawego zrobisz.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 19:59 

Niestety przerabianie oryginalnych map (zawierajacych singla) odpada. Gra wychodzi mi do windozy po takich przerobkach, prawdopodobnie ze wzgledu na sciezki botow. A kasowac i zastanawiac sie dlaczego nadal nie dziala mi sie nie chce, wlasnie stracilem 1,5 godziny na Kursku :|. Wyjatkiem jest Aberdeen, bo to multiplayer.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 20:01 

Clone <- Jakikolwiek program do edytowania RFA.
Wywalasz to co niepotrzebne pakujesz spowrotem i edytujesz dopiero BC.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2004, 22:46 

dedido napisał(a):
Clone <- Jakikolwiek program do edytowania RFA.
Wywalasz to co niepotrzebne pakujesz spowrotem i edytujesz dopiero BC.

Ja nie mam zamiaru tego robic (zmieniac oryginalnych). Jak sa chetni prosze bardzo. Szukam mapek poza oryginalmymi i kazda ich modyfikacja niestety niesie za soba ponowne generowanie cieni, tak wiec potrwa to z tydzien.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2