Teraz jest 6 kwi 2025, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 08:04 

A może by tak dla zwiększenia grywalności:
1)dać przejmowalne bazy ,dzięki temu było by o co walczyć a nie tylko walka dla samej walki.
2)Na starcie każda z drużyn ma po trzy flagi, w środku neutralna i pierwsze starcie było by na tej fladze :)
3)outside map i zapory niech zostaną jak są (nie sprawdzałem ale żeby były w każdym razie nieprzejezdne).

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 11:14 
Moderator forum

Ja w temacie katiuszy. Niby jest tak, że ciężko przejeżdzać, ale Niemcy utrzymanie pozycji okupują ciężkimi stratami. Jeśli dodamy jeszcze jedną katiuszę, to te straty będą większe i nikt nie będzie chciał się bronić :)

I zmiana - może i dodać katiuszę, ale dorzucić też PAK-40 dla armii fuhrera.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 11:19 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
"Dolina Śmierci" to juz powojenne okreslenie, poniewaz w walkach w dolinie kolo Iwli zostalo zniszczonych kilkadziesiat czolgow.

NO... wczoraj też, więc prawdzie historycznej stało się zadość :D

Cała jazda z czołgami zaczyna się, gdy Allied zajmą dwie flagi. Wtedy jest co niszczyć :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 11:54 

art(zn) napisał(a):
A może by tak dla zwiększenia grywalności:
1)dać przejmowalne bazy ,dzięki temu było by o co walczyć a nie tylko walka dla samej walki.
2)Na starcie każda z drużyn ma po trzy flagi, w środku neutralna i pierwsze starcie było by na tej fladze :)

Tu sie niezgodze. Kharkov, Kursk, Stalingrad i wiele innych maja nieprzejmowalne flagi baz glownych i gra sie w miare dobrze. Jak mowilem, jest mechanizm dzieki ktoremu po zajmowaniu kolejnych flag przez Ruskich pojawiaja kolejne sie czolgi w bazie glownej Axis. Gdyby teraz po zajeciu przeleczy Ruscy zajeli baze glowna Axis, bylo by po grze.
To samo tyczy sie ustawienia flag po rowno z neutralna na srodku. Ruscy na starcie musieli by posiadac przełęcz, a przeciez chodzilo mi o to zeby byla o nia walka.

Aha przypomnialem sobie ze zmniejsze ilosc ticetow do 100%, przez zmiane spadku do 4 na minute, nie spadaja tak mocno i gra nigdy nie skonczy sie do zera.

Est paka40 raczej niedoloze , bo by wymiatal - ciezki do zniszczenia i niezle sieje. Moge dolozyc ewentualnie druga Wespe, co do drugiej Katiuszy to nie wiem. Niby latwo ja zniszczyc (z karabinu mg np),ale jak zaczna siac 2 - juz sam nei wiem. Moze pograjmy dluzej na mapie przy wiekszej ilosci graczy 12 vs 12 i wtedy zdecydujemy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 17:09 

nie wiem czy to bug ale:
-Zapora czlogowa od axis do alied(na tej polnej drodze przy rzece) jest przejezdna czlolgiem(nawet tygrysem),wystarczy tylko skierowac lufe do tylu;strzelajac dodac rozped i po sprawie(chodzi mi o to ze mozna przejechac ta strona od pasma gorskiego)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 17:30 

morswin napisał(a):
nie wiem czy to bug ale:
-Zapora czlogowa od axis do alied(na tej polnej drodze przy rzece) jest przejezdna czlolgiem(nawet tygrysem),wystarczy tylko skierowac lufe do tylu;strzelajac dodac rozped i po sprawie(chodzi mi o to ze mozna przejechac ta strona od pasma gorskiego)

Ta zagrode ustawilem w ostatnim momencie tworzenia mapy. Nie sprawdzalem jej pod wzgledem przejezdnosci - wiedzialem ze gracze napewno to sprawdza :D. Traktuje ja jako tymczasowa, bo nadal nie wiem czy ja zostawic czy nie. Jesli zostanie w nastepnej wersji mapy , albo postawie betonowe slupki , albo bedzie rów na 2 metry ;) .

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 17:31 

Jelcyn napisał(a):
hehe Ojoj Pandora łupałeś Battle na Aberdeen ja się witałem a ty nie odpowiadałeś :(.......

Sorka man byłem trochę zjarany i musiało mi umknąć :oops: :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 17:32 

Moze umowimy sie dzisiaj na wieczor na dalsze testowanie mapy w wiekszym gronie?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2004, 17:41 

Clone, dla mnie mapka bomba tylko zmniejszył bym outside map

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 00:40 

Mapa jest wspaniała, moze smialo konkurowac z tymi 'oryginalnymi'. Talent tworcy nie moze sie marnowac, wiec taka mala sugestia Clone nie poprzestawaj na tym i tworz kolejne :)
Miejmy nadzieje ze ten pomysl z mapami 'tematycznymi' szybko sie nie znudzi ;)
A co do skarg i zażaleń ;) gra Axis'ami wydaje mi sie nieco trudniejsza, ale to moze tylko jakies zludzenie ;) i ziemia wychodzi z podlogi np. w bunkrach :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 00:53 
Oldboy Battlefield.pl

a ja powiem: ta mapa az sie prosi o wersje pod FH :twisted:
i niemcy nie maja az tak zle dopoki allies nie skoordynuja jednoczesnego ataku poprzedzonego ostrzalem z katiuszy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 01:32 

czesiek napisał(a):
i ziemia wychodzi z podlogi np. w bunkrach :twisted:

Niestety to jest kompromis: albo plaski teren i brak ziemi, albo pochylony bunkier i brak ziemi, albo ziemia w bunkrze. Nie przeszkadzaaż tak ta ziemia.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 02:25 
Moderator forum

czesiek napisał(a):
Mapa jest wspaniała, moze smialo konkurowac z tymi 'oryginalnymi'. Talent tworcy nie moze sie marnowac, wiec taka mala sugestia Clone nie poprzestawaj na tym i tworz kolejne :)

Clone to już chyba ma kilka rzeczy "na sumieniu". Problem polegał raczej na tym, że jego produkcje nigdzie nie były włączone w mapcycle. Teraz są (no - nie tylko jego) i żeby pograć na serwerach tematycznych, trzeba je ściągnąć, bo inaczej wypad.

czesiek napisał(a):
Miejmy nadzieję, ze ten pomysl z mapami 'tematycznymi' szybko sie nie znudzi ;)

Ja też mam taką nadzieję. Czasami mam dosyć pogrywania na niektórych normalnych mapach, gdzie nie wiadomo dlaczego nasterydowane i niepotrzebnie wzmocnione przez EA samoloty dominują wszystko.

PS: Przypominam - choć może powinien napisać o tym Najemnik - że Multimedia za około dwa tygodnie przestanie już lagować i warningować. Dodatkowe mapy, które będą tam w mapcyclu, to Uberdeen bez samolotów, Dukla Pass i Battle for Korsun - też doskonała produkcja.
Szczególne wrażenie robią pojazdy w zimowych kreacjach.
Wszystkie te mapki, jak również Infantry Mod i dodatkowe mapki do niego grywane na serwerze Blue4U (w tym Enclave Alamo Infantry - też produkcji ClooneTropera - to tak tytułem zwrócenia uwagi jego fanów ;) )
możecie zaciągnąć z: http://master.blue4u.pl/bf/ .

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 08:14 
Moderator forum

mapka wypas bardzo mi sie podobala i nawet zapomnialem ze to zwyczajny bf a nie FH..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2