Teraz jest 9 kwi 2025, 05:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 01:58 

To z czym ja jestem kojarzony?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 02:31 

Jak tak spojrzeć to będzie to ubrana szynka z kością.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 02:46 

LOL no fakt. Ale to wina Xeny ze musiał taką spasioną "panienkę" znalesc

Cytuj:
Ja też przyłanczam się to zdania Xeny mi ten avatar nie przeszkadza

LOL nie chodzilo mi o ty czy jest odrazający czy paskudny bo wiem ze nie jest.
Chodziło mi o to jak zareaguje jego pełnoprawny właściciel, no i czy nie jest urażony nim - w końcu skosiłem mu łeb i łapy :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 04:20 

JESTEM CIEKAWY CZY MÓJ AWATAR TEŻ NIE ODPOWIADA NORMOM A JEŻELI CHODZI O TO NIE PISZE NIGDZIE, JAKI MA, KTO MIEĆ AWATARA A JEŻELI O TO, ŻE KLIJET MA ZDJECIE JAKIEGOS KLIJETA TO MUSIAŁ SKĄŚ JE WZIĄŚĆ A WIEC MUSIAŁO GDZIEŚ BYĆ UMIESZCZONE NA JAKIEJŚ STRONIE INTERNETOWAEJ ZA ZGODĄ WŁAŚCICIELA.
A WIEC NIE ROZUMIEM PO, CO TYLE KRZYKU A JAK KOMUŚ NIE PASUJE NIECH ŚCIAGNIE SOBIE PRZEGLĄDARKE, Firefox TAM JEST TAKA OPCJA BLOKUJ OBRAZEK I NIE BĘDZIE MU SIĘ POJAWIAŁ I NIE BĘDZIE MUSIAŁ NA NIEGO PATRZEĆ.
CO DO DRUGIEJ SPRAWY TEZ NIE PODOBA MI SIĘ USUWANIA I EDYTOWANIE POSTÓW JAKIEŚ PARE DNI TEMU, KTOS USUNĄŁ MOJE POSTY I PRZEDYTOWAŁ CAŁY TOPIK CZY TO JEST NORMALNE ZACHOWANIE, ALE NA TEN TEMAT JUŻ SIĘ WYPOWIEDZIAŁEM I ZNAJĄC ZYCIE JUŻ JEST TO USUNIĘTE.
A CO DO WYBORÓW MODERATORÓW TO RAZ DO ROKU POWINI BYĆ WYPISANI WSZYSCY MODERATORZY FORUM I POWINIŚMY PODSUMOWAĆ KAŻDEGO MODERATORA PRACE NA FORUM I USUNĄC GO ALBO ZOSTAWIĆ TYMBARDZIEJ, ŻE TO NIE MODERATORZY TWORZĄ TE FORUM A MY GRACZE I TO MY POWINIŚMY DECYDOWAĆ, KTO NADAJE SIĘ NA ZAŻADZANIE FORUM A KTO NIE W TEN SPOSÓB BĘDZIE UCZCIWIE I NIE BĘDZIE ZADNYCH ZGRZYTÓW. MOŻE KTOŚ ZUCI INNY POMYSŁ CZEKAM NA WYPOWIEDZI MOŻE ZDĄŻYCIE PRZED USUNIECIEM POSTA.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 04:34 

Clone nikt nie ma do ciebie pretensji a jeżeli chodzi o Multimedię to mogę ja się chyba jedynie wypowiedzieć serwer laguje i wywala ludzi, dlatego ze jest obciążona maszyna, na której stoi serwer czekamy na nową ma przyjść za parę dni a wiec nie ma, co się kłócić będzie dobrze.
A to, że gdzieś przeszliście z całym klanem wasza sprawa nie ma, co robić wokół tego szumu nadal przecież gracie.

ASEMBL napisał(a):
Ech nie wiem czy PRGK tak łatwo pójdzie mecz z enclaveSE... mimo że klan powstał niedawno, ludzie z tego klanu już się bardzo dobrze zgrywają... dołączjąc dobrych lotników i chyba taktyki dawnego enclave jest to już b. dobry zespół.

Nie wiem, o czym piszesz, jaki mecz jak na razie w dniu dzisiejszym odbył się pierwszy spar, ale o żadnym meczu nie było mowy chyba ASEMBL coś brałeś.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 05:03 

Zgadzam się z Najemnikiem w 100%. Forum tworzą gracze. Nie dobrze się dzieje, że ktoś CENZURUJE (niewulgarne) wypowiedzi.

Stalin mawiał: Kontrola to najwyższa forma ufonści... A wydawałoby się, że dziś nie da się tego txtu podpiąć pod nic :P.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 05:31 
Moderator forum

Najemnik napisał(a):
JESTEM CIEKAWY CZY MÓJ AWATAR TEŻ NIE ODPOWIADA NORMOM A JEŻELI CHODZI O TO NIE PISZE NIGDZIE, JAKI MA, KTO MIEĆ AWATARA A JEŻELI O TO, ŻE KLIJET MA ZDJECIE JAKIEGOS KLIJETA TO MUSIAŁ SKĄŚ JE WZIĄŚĆ A WIEC MUSIAŁO GDZIEŚ BYĆ UMIESZCZONE NA JAKIEJŚ STRONIE INTERNETOWAEJ ZA ZGODĄ WŁAŚCICIELA.

Najemnik - ale ja pisałem - chodziło na początku o wielkość a nie o wygląd avatara i to był powód zadymki. Jeżeli swoim avatarem drastycznie byś łamał zasady forum i je rozwalał w poziomie, to owszem również bym protestował. Treść ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Co prawda jeżeli pojawia się n-ty koleś z uglypeople.com, to budzi we mnie niesmak, ale nie protestuje, bo treść nie jest w moim przekonaniu szkodliwa. Sam staram się stosować do regulaminu (wielkość) i wymagam tego od innych, choć nie zdarza mi się mierzyć wszystkiego linijką i dopiero jak się robi burdel to protestuje. Skończmy panowie tą dyskusje i grajmy a nie pitolmy.

Na marginesie gratuluje EnclaveSE zwycięstwa.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 07:28 

Najemnik napisał(a):
A CO DO WYBORÓW MODERATORÓW TO RAZ DO ROKU POWINI BYĆ WYPISANI WSZYSCY MODERATORZY FORUM I POWINIŚMY PODSUMOWAĆ KAŻDEGO MODERATORA PRACE NA FORUM I USUNĄC GO ALBO ZOSTAWIĆ TYMBARDZIEJ, ŻE TO NIE MODERATORZY TWORZĄ TE FORUM A MY GRACZE I TO MY POWINIŚMY DECYDOWAĆ, KTO NADAJE SIĘ NA ZAŻADZANIE FORUM A KTO NIE W TEN SPOSÓB BĘDZIE UCZCIWIE I NIE BĘDZIE ZADNYCH ZGRZYTÓW.

Mimo, że jestem moderatorem, także tworze to forum bo jestem też graczem od bardzo dawna. A ja proponuje podsumowanie na koniec graczy i wywalenie tych zbędnych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 07:58 

Nie bedzie krzyku że znowu jest pełno trolli .

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 08:52 
Moderator forum

Pffff
panowie ja moge zaczac pracowac wzorowo! Chcecie? Prosze bardzo:

- ban za kazde przeklenstwo
- ban za kazdy off topic
- ban za nieprzestrzeganie regulaminu
- ban za obrazanie ludzi

Cos jeszcze? Jesli chcecie bede moderowal dokladnie kazdy post i kazdy topic i to juz od dzisiaj. Moge tez dolozyc bonus oferte! Ban za "nieodpowiednie" (co jest bardzo szerokim pojeciem...) rzeczy w podpisie i avatarze!

A tak na serio kazdy komu nie podoba sie moderacja na forum niech napisze konkretne zarzuty co do zlego prowadzenia forum. Jesli wiekszosc uzytkownikow uzna, ze ja lub ktorykolwiek moderator zle wypelnia swoje obowiazki to albo wprowadzimy terror i dyscypline totalna albo oddamy administracje ludziom tak kompetentnym i tak zasluzonym dla sceny jak sz.p. mcmt.
Co jakis czas przychodzi moment na tym forum, ze na moderatorach wieszane sa psy...proponuje przejsc sie po innych forach (np cs.pl ...) i zobaczyc jak sprawdza sie moderacja u innych. Poza tym coponiektorzy powinni pomyslec tez nad tym ze my spedzamy na forum po pare godzin dziennie i musimy przeczytac wszystkie posty nawet te, ktore nas nie interesuja. Robimy to z wlasnej nieprzymuszonej woli i wedlug mnie kazdy z nas robi to dobrze. A to, ze czlowiek popelnia bledy?...nihil novi...
"Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamien"
Czekam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 10:09 

Hooooop - rzucił kamieniem :) .
Moderatorzy - czasami trochę dziwnie się zachowujecie... Jak ktoś powie - skasuj, nie skasują, jak ktoś poprosi o nie skasowanie (a temat nie lami regulaminu) to skasują. Jak się im powie, że za ostro, to odejdą ze sceny na tydzień (ja nic nie sugeruje, Okota :wink: ), jak powiesz, że za słabo, to wywalają co drugi temat. Forum jest w miarę duże (no, oczywiście nie może wielkością równać się z CS'em), więc warto pomyśleć nad nowymi moderatorami. W sumie ankieta, to nie głupi pomysł :) A jeśli chodzi o banowanie - czemu nie... Chociaż i tak wiem, że to ja dostanę tego bana (?!) więc czemu nie... :wink:

A co do avatarów - zmieniłem, bo ludzie się czepiali, a po co być upierdliwy... Zresztą bąbelek bardziej mi się podoba :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 10:21 

no a ja wywaliłem swoj avartarek (tego miska)ale próbuje umiescic se avartarek, który spełnia warunki a mi nie chce aktualizowac profilu a oto on
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 10:27 

Garet --> ja swoje moderatorowe żale już złożyłem w pierwszym poście, powtarzać się nie mam zamiaru. Uważam jedynie, że o ile edycja postów i kasowanie postów są do zaakceptowania, to zamykanie tematu w połowie wymiany zdań już nie. Myślę, że Okota postępuje zbyt pochopnie w zamykaniu tematów, żadnych wniosków nie składam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 10:54 

Hynol napisał(a):
chodziło na początku o wielkość a nie o wygląd avatara i to był powód zadymki. Jeżeli swoim avatarem drastycznie byś łamał zasady forum i je rozwalał w poziomie, to owszem również bym protestował.

Również bym protestował.

Hynol: nie jesteś pewien/nie wiesz do końca o czym mówisz. Z naszym tajemniczym administratorkiem porozmawiałem sobie poprzez wiadomości prywatne troszkę. Było to tak:

Wyobraź sobie, że podczas "walki" na forum pewien koleś, o dziwnie brzmiącej, nic nie mówiącej ksywce wysyła mi wiadomość:

-Zmniejsz avatar, najlepiej go zmień.

Myślę sobie: Hehe, koleś ma poczucie humoru :>.

Odpisałem:

-Nie.
-Kim ty wogóle jesteś, żeby mówić mi co mam robić!?

Tajemniczy osobnik odpisał:

Jestem administratorem i masz zmniejszyć ten avatar a najlepiej go zmienić do jutra rana, albo dostaniesz bana! Bez dyskusji!

Myślę: #$@#^%@$%^!!! Ehz... Masz ci los... Admin! Pewnie siakiś chudy sztywniak w okularkach, z którym nie idzie pogadać o niczym innym jak php czy polecenia w shell'u. Chętnie bym go poskubał, ale (z) takimi długo się nie pobawisz.

Nasz haryzmatyczny kolega postanowił potwierdzić swoją majestatyczną pozycję i twarde postanowienie pisząc coś podobnego na forum, lecz z małym dodatkiem typu:

"...Teraz mnie wkurzyłeś mcmt! Masz u mnie przerąbane! Wystarczy JEDNO POTKNIĘCIE! Jedna skarga od kogokolwiek i konsekwencje będą oczywiste..."

Myślę sobie: Ehz... Może trochę faktycznie przesadziłem. Tylko z czym!? Z tym dennym kolesiem z forum? Czy z avatarem, którego wymiar przecież robiłem na podstawie największych avatarów na forum. Oryginał miał wymiar 640x480, wstawiłem jako avatar z szerokością 230pixeli (o 5 mniejszą niż tamten największy). Hehz... A może podam mu ksywkę tamtego kolesia, co miał taki duży avatar!? Eee... Nieee... Nie będę robił hardcore'u, nie będę upierdliwy.

Toteż odpisałem:

-3a było mówić tak od początku, że jesteś administratorem. Co mam zrobić z tym avatarem!?

Myślę: No! To załagodziłem sprawę :). Niech ma ten swój ogródek i niech sobie myśli, że wyrwał chwasta :>. Niech leczy własne ego władzą. Nazwał mnie "kolesiem z nikąd"... Hehe, jak byłby dobrym adminem to by wiedział skąd jestem :D, nie wie dlatego, że jestem za przeźroczystym proxy i masquaradą hihihi :>. Ach te przycineczki... Smaczek... Ale ja jeszcze dam mu się we znaki :)... Jeśli nie jako lotnik w BF1942 to jako ktoś inteligentniejszy od niego ;).

Mało brakowało, a nasza przemiła konwersacja okazałaby się niezwykle owocna... Gdyby nie fakt, że odpisał:

Do regulaminowych rozmiarów! Niedługo i tak nie będzie (w tym miejscu chyba było słowo: dużych) avatarów.

Myślę: %$#%&#^&#$^&#%!!!!!! COOO!? Chyba stara wchodzi mu do wanny! Co za bezczel! Dlaczego ja muszę a 50% forum nie!? Co to ku.wa ma znaczyć!? Koleś chyba na prawdę uwierzył, że to jego ogródek i może wyrywać sobie ogórki kiedy chce! Ile on ma lat!? (można by tak długo... Generalnie byłem zbulwersowany)...

Z adrenaliną we krwi i ciśnieniem w pęcherzu, po wnikliwym przeanalizowaniu sytuacji uznałem, że tak jak mnie o to "poprosił" nie będę z nim dyskutował, bo w zasadzie nie mam o czym. To będzie najlepsza kara, natomiast o całym zajściu poinformuję opinię publiczną na stosownym temacie forum...

Zmniejszyłem zatem jeszcze bardziej, kilkoma ruchami myszki, avatar ze 230 pixeli na 175 pixeli.

Morał: Nie każdy nowy gracz jest trollem, ale większość (kilku znam) adminów jest burkami.
Największym absurdem całej sprawy jest brak sprawy :D. Mianowicie; avatar nie był wcale za duży, bo rozmiar tak jak pisałem wyżej, zaczerpnięty był od kogoś, kogo o to się nie czepiano.
Przepis avataru 80x80 jest martwy, zabity przez samych użytkowników forum.
Zlikwidowanie/zmniejszenie avatarów, tak jak nasz nastoletni kolega obiecał, byłoby walką z wiatrakami, wręcz z samymi graczami, którzy chcą upiększyć kolorystycznie, często humorystycznie to forum.

Reasumując: Panowie, każdy ma swój świat. Jeden lubi czekoladkę a drugi jak mu nóżki śmierdzą. Tak jak mówił "pan cobra", każdy avatar cośtam mówi o danym graczu i uważam, że to jest fajne i tak powinno być.
Wogóle mimo, iż jestem tu nowy, bardzo się cieszę, że udało mi się uzyskać poparcie kilku osób.

Post jest bardzo naturalistyczny i odwzorowywuje moje stany emocjonalne i txty, które były. Jeśli ktoś jest zbyt delikatny to mówić i zmienię co się nie podoba.

A tajemniczy administratorek? Myśli o mnie to samo co ja o nim i mam to głęboko w du...szy ;).

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 11:18 

zamiast robic wies mógłbyś zmienic poprostu ten avatar :roll: ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2