Z trudem przebiłem się przez te trzy strony postów zawierającymi poza słusznymi uwagami na temat Wiesta (a w domyśle wielu innych "graczy" tego pokroju) pełno niepotrzebnego bełkotu wkraczającego czasami w prostactwo i chamstwo (vide Wojtas i jego "przemyślenia"). Od dwóch tygodni jestem członkiem PTS1939, klanu nowego, wciąż szukajłcego stałej załogi i dopiero wchodzącego w sieciowy świat. Nie jestem CL, więc wypowiadam się prywatnie (choć sądzę, że większość z członków PTS ma podobne zdanie).
Wiest przegiął i należy mu się kara. Ale od tego są szefowie klanu. Dlaczego jednak szanowne gremium tego forum jego zachowaniem obciąża nas wszystkich?!? Nie twierdzę, że zjedliśmy wszystkie rozumy. Ja sam gram w sieci od niedawna i wciąż uczę się obowiązującej tu netykiety. Do mistrzostwa i profesjonalizmu, jakie prezentują przeciwnicy z którymi się spotykaliśmy dzieli nas kilka galaktyk. Ale jeśli dyskusja pójdzie w tym kierunku niedługo przeczytam, że Wiest robił to na polecenie naszych liderów!!! Opamiętajcie się trochę z krytyką wszystkiego dookoła!
Szczerze mówiąc nie podoba mi się sposób w jaki podchodzicie do osób które kupiły grę po NORMALNEJ jak na polskie warunki cenie. Czy nie zapominacie, że oficjalna śpiewka o średnich zarobkach (coś koło 2000 miesięcznie) ma się nijak do rzeczywistości? Że gra po 100 złotych oznacza, że warta jest ona 1/6 czyjejś pensji?!? A gdzie cena dostępu do Netu??? Uważam, że w sieci, tak jak na wolnym rynku, przyda się nieco więcej konkurencji. Od kiedy udało mi się uzyskać "Stały Dostęp do Internetu" szukałem klanu, do którego mógłbym się zapisać lub przynajmniej poterminować. Marzenia ściętej głowy! Tych kilka elitarnych klanów które do tej pory istniały było szczelnie zamkniętych. Nic dziwnego, skoro ciężką pracą zdobyły i wyszkoliły świetnych zawodników, więc o zamknięte drzwi nie mogę mieć żalu. Pozwólcie jednak bez cienia zawiści i wyższości rozwijać się nowym! Pomóżcie im! W końcu będziemy wszyscy reprezentować w Clan Base... no kogo? Polskę (wiem, wiem - to brzmi dumnie, ale to fakt). Doszlifowanie nowych teamów zajmie sporo czasu i takich buraków jak Wiest jeszcze na pewno (niestety) spotkamy. A co do młodych (jak wynika z listy cztłonków klanu Wiest ma tych latek 17 (ja 31)) - skoro oni zachowują się jak buraki, a wy jak szlachta - to nauczcie ich czegoś. Nobless oblige (młodym tłumaczę - SZLACHECTWO ZOBOWIęZUJE).
Za Wiesta jeszcze raz szczerze przepraszam!!! Do zobaczenia na polach bitew (zamiast na tak gorących forach

). Pamiętajcie wbre temu co pisze "smrodek-potworek Wojtas" (sorki za personalną wycieczkę Wojtasku, ale nie potrafiłem się powstrzymać - przegiąłeś z nadmiarem kulturki) chcemy istnieć nieco dłużej

i postaramy się jak najszybciej nawrzucać tym renomowanym
P.S. Przepraszam za ewentualne literówki, ale pisałem ten tekst na "jabłuszku" z krzaczkami zamiast pięknych, polskich literek...