marcinek napisał(a):
Jaki tam wykatek, skazesz na wyspie i zestrzeliwujesz przeciwnika

. Prawda jest taka, ze nie ma nic nie honorowego w wyskakiwaniu z samolotu. Jeszcze troche i med nie bedzie mogl uzywac apteczki, bo to nie honorowe

.
Popieram! Zaczyna się od samolotów, później będzie, że nie można uciekać ze zniszczonego/palącego się czołgu, a na samym końcu pojawi się zasada, że nie można się leczyć, bo Twój przeciwnik wywalił cały magazynek w Ciebie i należy mu się frag... Bez sensu!
Jeśli jakiś pilot nie rozwalił mi samolotu do końca i zdąrzę wyskoczyć nie dając mu fraga, to widocznie przeciwnik nie zasłużył na tego fraga - bo spierniczył robotę i mnie nie zabił!
Poza tym w tej grze chodzi o zwycięstwo którejś ze stron, a jaką korzyść będzie miał mój team z mojej 'honoowej' śmierci? Rzadną! Już lepiej żebym wyskoczyła i pomogła swoim na ziemi.
Co innego jak koleś mi zniszczył samolot nad otwartym morzem - i jak wyskoczę, to nie mam szansy dopłynąć do brzegu - wtedy wyskoczenie IMO jest głupotą - jak pozwolę się zastrzelić przeciwnikowi, to tamten zdobędziefraga, ja nie będę miała -2 punktów i oszczędzę sobie czas na próbę dopłynięcia do brzegu.
Gruppenfuhrer napisał(a):
Wyskakiwaie z samolotow to raczej kwestia honorowa lotników. Kto jest nowy to moze tego nie rozumie i nie stosuje ale starsi stosuja te niepisane zasady.
No chyba ze dany serwer ma w regulaminie napisane ze nie wolno skakac z palacych sie bo to lame.
No co Ty! Co jakiś czas temat ten powraca na forum i jakoś do tej pory nie doszliśmy do porozumienia - część ludzi uważa że nie powinno się wyskakiwać z płonącego samolotu, a inna część że nie ma w tym nic złego. Więc nie uważam tego za niepisaną zasadę - skoro nie ma zgodności co do tego, jak powinno się zachowywać w takiej sytuacji.
@spadak - sorry, ale co Ty jesteś jego CL? a może trener? Co Ci do tego jak on gra? To jego klan powinien uczyć go grać, a nie Ty! Uważam, że za coś takiego nie powinieneś go kopać.. co innego za basecamping, baseraping, TK albo nawet wulgaryzmy, ale za skakanie z rozwalonego samolotu? Przesada...
P.S. czy jeśli będę jechała jakimś pojazdem i go niechcący rozwalę, to też mnie wykopiesz z serva, ponieważ nie umiem jeździć? Bo jeśli tak, to trzeba będzie zorganizować w klanie naukę jazdy różnymi pojazdami ;]