Teraz jest 16 kwi 2025, 04:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 02:30 

Wkurza mnie troche ograniczona liczba obiektow. Autorzy pewnie graja w w gre karciana Magic The Gatering, bo uznaja zasade "czterech" . 4 ruiny budynkow miejskich, 4 ruiny ze Stalingradu, 4 budynki miejskie, 4 ... . I teraz ja z tych 4 mam zrobic ruiny calego miasta. To dlatego urozmaicam to workami z piaskiem i deskami, zeby jednak nie byly wszystkie takie same. Caly czas pracuje nad mapa i powiem Wam, ze jeszcze zaskocze tych ktorzy juz ta mape widzieli z dzisiejszej publikacji. Czym? to narazie tajemnica, do premiery lub kolejnych betatestow.

Odpowiadajac:
Postaram sie zrobic sie gestszy las, jesli tylko zostana mi wolne obiekty do wykorzystania. W tej chwili jest na mapie 1348 obiektow :!: (tak to wszystko musialem ustawic) z dozwolonych 2048. Duzo dziur jest w tym lesie wiec w razie czego jest sie gdzie chowac przed snajperami. Ale owszem raj dla snajperow jest ;), dlatego sa Hanomagi zeby podjechac.
Jak zobaczycie jaki hotel w lesie zrobilem to sie polejecie :lol: .

Aha Shermana dodalem, jednak ani on ani Tygrysy nie beda mogly przejechac mostu. Priest raczej nie, ewentulanie jeszcze sie zastanawialem nad Wespe dla Axis (byla w filmie ;) ) .

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 02:54 

PS. Sprawa flag:
dodalem jeszcze jedna co daje 8 flag:
- niezdobywalana Axis w lesie
- flaga neutralna do zajecia - gdzie zobaczycie
- i 5 flag w miescie od poczatku nalezacych do Alliedow (wszytkie zdobywalne) - i ta najwazniejsza za kanalem Alamo rowniez zdobywalna.

Kazda flaga ma wartosc punktowa 20, a ticety leca przeciwnikowi jesli dana strona ma 100 punkotw. Czyli Allied ma na starcie 120pkt i leca ticety. Axis zapewne zajmie flage neutralna i zeby zatrzymac spadajace ticety musi conajmniej wyszarzyc 2 flagi w miescie. Tak mysle bedzie dobrze. Jelsi axis zajmie 2 flagi w miesice i neutral bedzie mialo 80 pkt do 80 Allied i ticety beda staly. Po zajeciu kolejnej flagi Allied bedzie teraz strona tracaca ticety. Macie inne propozycje? Np nigdy nie spadajace ticety Allied?

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 11:29 

dla mnie battlefield to przede wszystkim gra ktora wyroznia sie od innych sprzetem - glownie samoloty, jeepy, statki. mapy bez tych elementow traktuje jak zwykle kłejkowe "jump&shoot" dla skillowcow. unikam.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 12:22 

w filmie był mustang na końcu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 12:37 

wiesz co lepiej rzeby shermana nie bylo zwroc uwage na to ze jesli zrobisz flagi w budynkach niemcy i tak bedą mieli przerąbane no wiesz chyba grales w stalingrad kiedy to te flagi w budynkach to zdobyc trudnno kiedy siedzi tam po 5 ludzi :D a sherman unoemozliwi skolei przejscie przez most dla axis zwroc uwage na to ze bedzie on tam gdzie ostatnia flaga a niemcy nie beda mieli sprzetu pancernego po tamtej stronie chyba rzebys z tego shermana zrobil cos w stylu maly bunkier tak jak to niemcy robili z tygrysami podczas wojny mianowiecie calkowicie go okopac tak zeby wystawala sama lufa coz niwe wiem czy da sie zrobic ale chyba cos tam sie da wymyslic i sorki ze krytykuje bo zdaje sobie sprawe z tego ze sie napracowałes ale procz shermana wszystko jest cool :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 13:10 

Moze lepiej sprawdzic jakie mapy sa oblegane na serverach i wtedy stworzyc cos podobnego. Z moich obserwacji mapy Berlin Stalin Bocade Omaha sa najbardziej lubiane. Wszystkie maja jeden wspolny mianownik mianowicie sa one stosunkowo male. Wazny jest tez server setting i tu tez radzil bym podpatrzyc setinngi najbardziej obleganych serverow zachodnich. I pamientac trzeba ze BF to jest "gra" i grywalnosc powinna byc na 1 miejscu a nie realizm. Owszem znajda sie i zwolennicy realizmu do bulu ale jest ich malo i nieda sie nimi zapelnic serverow.
Jezeli ktos stworzyl by mapke w stylu Berlin\Stalin to na pewno stala by sie hitem nie tylko u nas, najwazniejsze aby obydwie strony mialy rowne czanse bo na org Berlinie troche przegieli.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 13:41 

jeżeli ukazał by sie mappack z polskimi mapami to bardzo chętnie bym pograł czemu nikt nie próbuje zrobić polskich mapek miały pojawić sie Westerplatte, Hel, itp. i co ? nigdzie ich nie widać i nic o nich nie słychać to o czym tu rozmawiać większość mapek jest lipnej jakości ale czasem trafi sie jakiś rodzynek i jest super :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 15:44 

po głrbszym zastanoweniu sie sherman sie przyda coz niemcy mogą ostrzeliwać baze alies...
ale fajnie by bylo gdyby dalo by sie dać go okopanego moze w jakiejś dziurze zeby nie wyjechał a na poziomie ziemi była tylko werza...
najlepiej by wyglądało tam dział ale to to juz jest trudne i tak jestem w podziwie ze zrobiłes tak dobrą mape nawet EA by lepszej nie zrobiło...
a te dziury w lesie o rany sam wyjazd z lasu tigerem jest męczący ja robiełem 3 podejścia zanim wyjechałem takrze rzezcywiście bedzie raczej do obrony :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 17:33 

wyspa => te dziury sa po to, zeby niemcy mogli sie ukryc przed ostrzalem, gdy beda nacierac na alamo. nie sa zrobione po to, zebys ty tam sie pchal tigerem, nie wiem czy zauwazyles to, na prawo jak popatrzec od strony axis jest droga. ale i tak ten czolg ci sie nie przyda, bo nim i tak daleko nie zajedziesz. sa po to, zeby pomoc niemcom dostac sie do miasta. wyczyscic teren, a potem to juz tylko walka na karabiny. bo miasto bedzie tak zagracone ruinami i reszta, ze nie zobaczy sie sherman z tigerem :]

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 18:07 

Wyspa: Sherman bedzie. Jednak jak juz chyba pisalem, ani Sherman ani Tygrysy, ani Hanomag nie beda mogly przejchac mostu. Moga sie najwyzej ostrzeliwac przez rzeke. Sherman nie musi byc zakopany bo i tak bedzie mial malo miejsca do jezdzenia. Przyda sie w przypadku gdy Alliedom zostanie tylko flaga Alamo za mostem. A po drugiej stronie bedzie np stal Tygrys blokujac ataki. Poza tym odpowiednio ustawiony wykluczy jakokolwiek mozliwosc zdobycia flagi Alamo przez Axis poniewaz dla Axis droga do niej jest mozliwa tylko przez most. Bedzie przekichane jedynie w sytuacji jesli Axis zajma Alamo, bo ciezko bedzie ja odbic, ale wtedy bedzie wiecej walk w miescie. I tak jak pisal Dragon, na prawo od szopy Axis jest droga prowadzaca do miasta, doly w lesie (po wybuchach pociskow artylerii ;) ) sluza do chowania sie przed ostarzalem.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 18:11 

Yaro napisał(a):
Jezeli ktos stworzyl by mapke w stylu Berlin\Stalin to na pewno stala by sie hitem nie tylko u nas

No wiec odpowiadajac do takiej roli pretenduje Arcy Alamo - to polaczenie Stalingradu i Berlina (z mostem na Bocage ;) ). A mapa nie jest duza.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 19:45 

dragon do mostu dojechałem tigerem to nie problem w porownaniu do przejechania lasu :D a ja mam juz nawet sposob na las...
pozatym ostrzeliwywalem sobie baze alies tak zeby zobaczyc jaka skutecznosc i mozna niezlego balaganu narobic bo nawet udalo mi sie strzelac przez okna do budynku z flaga(a czołgista ze mnie kiepski...)
ale nie ma sie czego przyczepic bo jak bedzie sherman powinien zalatwic ten problem po czesci.
ale clone jezeli to twoja 2 mapka to masz do tego talen gratuluje udanej mapki!!!

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 06:19 

Dzisiaj wieczorem postaram sie udostepnic pierwsza wersje mapy. Mam nadzieje ze pojawi sie od razu jakis serwer ;). Chcialbym zebysmy z tydzien pograli na niej, wylapujcie wszelkie niedorobki (obiekty w powietrzu np. , czy niepozadane przejscia, czy Wasze pomysly i zglaszajcie mi albo na forum, albo emaila clonetrooper@neostrada.pl, albo IRC #aristocracy jesli bede.
Za tydzien postaram sie poprawic wszelkie dostrzezone bledy i ewentualnie wprowadzic jakies zmiany zaproponowane przez Was. Wtedy sprobuje uderzyc z mapa poza granice Polski.

3 screeny zachecajace ;) (zapraszam do Hotelu Zacisze - mila obsluga, duzo zieleni, snajperzy wroga na wiezy :lol: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/img]

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 16:19 

News: Premiera Dzisiaj 22:00 serwer UKF (rezerwacje miejsc - bcj ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 16:23 

Clone ale daj mapkę odpowiednio wcześniej do ściągnięcia, niektórzy mają słabe łącza ... :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2