Teraz jest 10 sie 2025, 15:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 12:25 

Racja [Night]Max :). To ja was przekonywałem, ale jak już dostałem CoD'a w swoje łapy to nawet Stalingrad nie zrobił na mnie wrażenia, tyle się naoglądałem i dowiedziałem o tym szturmie, a mapa była tak liniowa i z góry ustalona że raz zobaczyłeś i nic już zrobić nie możesz :). Omaha Beach w MoH była przynajmniej lepsza...

A i tak wszystko i wszystkich bije FH :D. Berlin 1945 Outside bije na głowe klimatem wszystko :P

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 15:04 

Swoją wypowiedź rozwinę w jednym poście do kilku osób bez cytatów, gdyż nie mam czasu na bezproduktywną polemikę 6 dni przed egzaminem maturalnym.
Jak zapewne się orientujecie, już w erze kenozoicznej, a konkretnie w trzeciorzędzie pojawiły się małpiatki i małpy, potem małpy człekokształtne, a następnie człowiek. Człowiek współczesny to istota rozumna, która w dobie rozwijającej się cywilizacji i powszechnej wolności słowa pragnie mieć własne zdanie na każdy temat. Oczywiście trudno oczekiwać, aby 6 miliardów, obecnie egzystujących ludzi, wyrażała takie same lub podobne poglądy i opinie na konkretne tematy. Powstają konflikty (jest to zjawisko, w którym dwie osoby lub grupa osób ma odmienne racje), na które jest wiele sposobów rozwiązań np. poprzez nakaz zaprzestania kłótni w szkole, na różnych strategiach w pracy kończąc (strategia dominacji, kompromisu itd.). Niestety czasem osoba lub grupa osób zawzięcie broni swoich racji poznawszy zasadę, iż na każdy argument jest zawsze jakiś kontrargument. Podobna sytuacja zaistniała na tym Forum. Zderzyły się różne gusta na temat gry komputerowej, co spowodowała polemikę, której celem było narzucenie rywalowi swoich racji i opini, często nieistotnych. W takim przypadku dojście do konsensusu jest niemożliwe. Okota w swojej inteligentnej i wzniosłej wypowiedzi zaznaczył, iż pociski wystrzelone z broni ręcznej powinny być przewożone na ciężarówkach w kierunku przeciwnika. Est-PL jest przeciwny wszelkim filmom, woli gry komputerowe. Pragnie także intensywnie ćwiczyć, nie bacząc na innych, honorowo trwać przy własnych rozwiązaniach, kosztem poobgryzanych paznokci u nóg i zawału po 30-stce. Shaggy dostaje ślinotoku grając w Battlefielda, [Night]Max'a z kolei bolą oczy na myśl o engine graficznym. Na Dowódcy_Pawle nie zrobił wrażenia Stalingrad ze względu na hałas, walące się budynki i niedostatki ciepłej wody. Ja z kolei czuję się zniesmaczony doniesieniami wywiadu jakoby to miał nastąpić potężny desant aliantów na Omaha Beach, w rzeczywistości kończącym się na napotkaniem silnego ognia zaporowego w wykonaniu jednego pijanego medyka, z resztą kolegi z Forum. Powyższe wypowiedzi przytoczyłem w ramach argumentu, na tezę którą rozwinąłem wyżej. Nie można dojść do porozumienia w przypadku, gdy obie strony nie chcą tego zrobić. Zakończmy więc tę bezowocną polemikę.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 15:10 
Oldboy Battlefield.pl

Wystawic ci L-4? bo z takim poziomem zrozumienia tekstu pisanego to ty masz marne szanse na zdanie matury...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 15:31 

Spokojnie, na maturę jestem świetnie przygotowany. Okota kliknij sobie kilka razy na ten link w swoim podpisie. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 15:59 

dobra skończmy tą nowele bralylijską,to że ciebie jara mohaa i cod wcale nie oznacza,że te gry są lepsze od BF.przeciwnie są strasznie sztywne(szczególnie mohaa)cod jest troche lapszy,ale to wciąż tylko rozwinięcie medala,ubolewam nad tym że grasz na omaha beach z kilkoma noobami którzy pierwszy raz są na tej mapce :) spróbuj na servie z 30 typa zaprawionych w bojach,jestem bardzo ciekaw czy wyjdziesz z plaży chociaż metr naprzód 8) smuci mnie że są ludzie przedstawiający śmieszne argumenty tylko po to by za wszelką cenę wychwalać mohaa i cod(grom tym kompletnie brakuje rozmachu BF-a)noo chyba że zaraz powiesz że stalingram(lub inna mapka) w cod to 30 tanków i 50 piechoty walczącej ze sobą,co miałoby przypominać zaciętą realistyczną bitwe i powalać na ziemie BF-a

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 20:42 

Mk weź głeboki oddech, przeczytaj moje posty i zawarte w nich myśli (jeśli nie lubisz lub nie potrafisz logicznie myśleć - wykorzystaj moje argumenty) po czym zastanów się czy jest sens wypowiadać się na mój temat krytycznie. Jeśli po tym wciąż bedziesz uważał , że tak, wejdź na dach pobliskiego wieżowca, stań na krawędzi po czym zrób salto w tył. Prawda, że banalne, nic łatwiejszego nie potrafiłem dla ciebie wymyśleć.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 20:54 

Scorpion napisał(a):
Jeśli po tym wciąż bedziesz uważał , że tak, wejdź na dach pobliskiego wieżowca, stań na krawędzi po czym zrób salto w tył.

Hmmm według moich obliczeń po wykonaniu tej czynności wylądował by spowrotem na dachu Obrazek
Oczywiście możemy założyć że dach jest dość kruchy ale w takim wypadku spadnie jedynie 1 piętro w dół i co najwyżej złamie nogę 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 20:57 

Ech filozofowie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 21:00 

Gorefest za kogo Ty mnie uważasz, przecież nie sugerowałbym chłopakowi, aby skoczył z wieżowca. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 21:13 

Scorpion napisał(a):
Mk weź głeboki oddech, przeczytaj moje posty i zawarte w nich myśli (jeśli nie lubisz lub nie potrafisz logicznie myśleć - wykorzystaj moje argumenty) po czym zastanów się czy jest sens wypowiadać się na mój temat krytycznie. Jeśli po tym wciąż bedziesz uważał , że tak, wejdź na dach pobliskiego wieżowca, stań na krawędzi po czym zrób salto w tył. Prawda, że banalne, nic łatwiejszego nie potrafiłem dla ciebie wymyśleć.

możesz jeszcze raz to napisać prościej??bo nie nadążam z myślami co to jest wieżowiec bo nie wiem? :lol: panie najmądżejszy na globie..i co?? argumenciki się skończyły więc obrażamy tak??byłem na 99% pewny że odpiszesz...no bo przeca cod najlepszy bo są kamerki itp :lol: ale fakt twoich wypracowań/prac dyplomowych nikt raczej całych nie czyta,mógłbyś się streszczać raczej

cytat:"po czym zastanów się czy jest sens wypowiadać się na mój temat krytycznie" niee no rozwaliłeś mnie,pewnie że nie ma sensu bo tylko ty mash racje bossie :lol: "wykorzystaj moje argumenty" naprawde moge :shock: pozwolisz mi,jaa ciee ale zaszczyt mnie spotkał :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 21:31 

:lol:
Scorpion wchodzisz na forum BFa i piszesz ze Cod jest lepszy.
Znajdz sobie forum tej gry i tam zamieszczaj swoje pseudo filozoficzne teksty. A skoro lubisz tak bardzo filozofowac to ci cos napisze w twoim stylu :lol: :twisted:
Otoz jestes typowym nonkonformista. "Nonkonformizm oznacza niezgadzanie sie z panujacymi zwyczajami, pogladami, zasadami, z powszechna opinia... Czesto zachowaniom nonkoformistycznym przypisywane jest oznaczenie pejoratywne. Taka sytuacja moze miec miejsce w grupie ktorej jednolitym dazeniom czy postanowieniom silnie sprzeciwia sie jeden jej czlonek. Jesli jest to grupa spojna :wink: , stanowiaca dla swych czlonkow wartosc dodatnia- taki nonkonformista moze sie bardzo narazic, otrzymac miano dewianta czy odszczepenca. Moze byc izolowany lub wydalony z grupy"
wiec uwazaj bo jesli sie jeszcze nie naraziles to wkrotce mozesz :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 22:42 

MK napisał(a):
możesz jeszcze raz to napisać prościej??bo nie nadążam z myślami co to jest wieżowiec bo nie wiem? :lol: panie najmądżejszy na globie..i co?? argumenciki się skończyły więc obrażamy tak??byłem na 99% pewny że odpiszesz...no bo przeca cod najlepszy bo są kamerki itp :lol: ale fakt twoich wypracowań/prac dyplomowych nikt raczej całych nie czyta,mógłbyś się streszczać raczej.

Wieżowiec jest wysokim budynkiem, składającym się z kilku do kilkudziesięciu pięter. 8) Wracając do tematu. Napisałem co myślę o całej sprawie i o sensie kontynuacji dyskusji. Chciałem zakończyć temat, ponieważ uznałem, iż przekonywanie kogokolwiek z was nie ma sensu, ze względu na to, iż niektórym opadły klepki na oczy. Problem polega na tym, iż większość z was sądzi, iż chciałbym narzucić tu pewien tok myślenia. Otóż nie, moją intencją nie jest przekonywanie kogokolwiek do kupna Call of Duty. Nie twierdzę, iż CoD jest grą lepszą od Battlefielda, ponieważ porównywanie obu gier nie ma racji bytu. Chciałem podkreślić podpierając się konkretnymi argumentami, że CoD zawiera szereg wspaniałych rozwiazać i wyznacza nowe trendy w grach komputerowych, prezentując różne fakty z gry podczas swojej obecności na tym Forum. Jestem fanem Battlefielda, regularnie w to gram, jestem pełen podziwu pomysłowości programistów, jednak z utęsknieniem czekam na kolejną część serii. W przeciwnym wypadku jaki sens miałaby moja obecność na tym Forum? Jeśli ktoś z was poczuł się obrażony, nie interesuje mnie to. Znaczyłoby to, iż dana osoba niezrozumiała sensu moich wypowiedzi.
P.S.
Zbawca - nie musisz mi tlumaczyć znaczenia konkretnych słów, ponieważ doskonale się orientuje w naszym rodzimym języku. Swoją drogą nigdy nie byłem nonkonformistą, ponieważ w dobie dzisiejszej cywilizacji i daleko za nią idącej zależności od innych nie byłoby to dobrym rozwiązaniem. Więc zanim zaczniesz kogos szufladkować zastanów sie czy aby należycie to zrobiłeś, w przeciwym przyapdku narażasz się na śmieszność.
MK - lubię pisać dłuższe teksty, ponieważ pragnę wyrazić pełnie swoich odczuć na temat jakieś zagadnienia, nie podejmować problemu pobieżnie, co często spotyka się na Forum. Nie musisz sie tak ograniczać w stosunku do mojej osoby, jestem bardzo tolerancyjny, kiedy ktoś reprezentuje niższy poziom intelektualny niż ja, czemu dałeś świadectwo w powyższych postach i wyrażanych opiniach.

Ostatnio edytowano 5 maja 2004, 22:49 przez Scorpion, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 22:46 

Scorpion napisał(a):
Nie musisz sie tak ograniczać w stosunku do mojej osoby, jestem bardzo tolerancyjny, kiedy ktoś reprezentuje niższy poziom intelektualny niż ja.

Czlowieku daj na luz, nie potrzeba nam tu przemadrzalych gnojkow, i nie wazne ile masz lat bo potym co dzis przeczytalem nawet jak bys mial 25 to i tak bym cie tak nazwal.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 22:52 
Oldboy Battlefield.pl

opiekny trol nam sie tu wychodowal...
0 reakcji na argumenty... jego argumenty obalone wiec obraza... coz... abuse czeka...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2004, 22:53 

Zbawca napisał(a):
Czlowieku daj na luz, nie potrzeba nam tu przemadrzalych gnojkow, i nie wazne ile masz lat bo potym co dzis przeczytalem nawet jak bys mial 25 to i tak bym cie tak nazwal.

Cóż mogę w tej sytuacji powiedzieć? Zrób to samo, co zasugerowałem MK.
Powinno ci to rozjaśnić w umyśle i spojrzeć na fakty z pewną dozą obiektywizmu. Okota dołącz do grupy albo zapisz się na kurs rozumienia tekstu pisanego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2