Teraz jest 6 kwi 2025, 22:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 10:05 

moc drzemie w tej mapie ...grywalność w skali 0-10 ------> 9 .....

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 12:23 

EST_PL napisał(a):
samolotów, Dukla Pass i Battle for Korsun - też doskonała produkcja.
Szczególne wrażenie robią pojazdy w zimowych kreacjach.

Skiny czolgow sa z FH na tej mapie, sprobuje jeszcze przerobic grzebajac tylko w plikach inne z 4 mapek z tego packa, bo sa fajne tereny. Kiedys mi nei wyszlo, musze sie zastanowic jak to zrobic.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 13:14 

CloneTrooper napisał(a):
Skiny czolgow sa z FH na tej mapie, sprobuje jeszcze przerobic grzebajac tylko w plikach inne z 4 mapek z tego packa, bo sa fajne tereny. Kiedys mi nei wyszlo, musze sie zastanowic jak to zrobic.

tak po wczorajszej grze... zastanawiam sie, czy nie warto by baze axis zrobic przejmowalna i w zwiazku z tym np. nie przesunac blizej spawna tigera (lub tigerow) ale na takiej zasadzie, ze - jak axis ma wiekszosc flag, to spawnuje tig gdzies blizej (w bazie sie nie spawnuje) jak juz zostaje axisom ledwo co do obrony - to ten dodatkowy tig. spawnuje sie w bazie..

bo tak patrzac na wczorajsza gre - alianci generalnie maja male szanse wygranej (cos jak berlin) dlatego imho warto dac im wiecej mozliwosci - (np. zagranie taktyczne i przejecie bazy i atak z dwu stron na axis (cos jak Tobruk i sytuacja po przejeciu bazy tam)

Generalnie mapka jest swietna - kolorystyka jest jakas inna niz reszta mapek i dzieki tamu wyglada bardzo przyjemnie :) Btw: az sie prosi tez jakis jeepek dla aliantow, aby mogli na pelnym gazie popedzic na tyly wroga i cos przejac :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 14:11 

CloneTrooper napisał(a):

Zalozylem sonbie konto w pracy ;). W zdaniu "Skiny czolgow sa z FH na tej mapie" chodzilo mi o mape Battle for Korsun.

Bcj - wydaje mi sie, ze potrzeba nam wiecej testow na tej mapie, zeby jednoznacznie okreslic czy lepiej zeby Axis baza byla przejmowalna. Moze wtedy warto by bylo zamknac (outside map) calkowicie przejscie z przeleczy do bazy Axis po prawej stronie, tak by mapa miala charakter liniowy i ksztalt litery S, wtedy doszlo by do walki jeszcze w tych ruinkach juz o baze glowna Axis?

Tylko ze tak jak juz pisalem w tym topicu 2 razy. Mapa jest tak skonstruowana, ze zajecie bazy glownej Axis przed zajeciem innych flag = kleska Axis poniewaz pojawiaja sie tam kolejne czolgi przy zajmowaniu flag przez Ruskich i mieli by 2-3 krotna przewage w czolgach.

To ze flaga bazy Axis jest w tej chwili nieprzejmowalna, tworzy z niej mniej atraktyjna flage do ataku, przez co Axisi moga spokojnie korzystac z pojawiajacych sie tam czolgow. Zmiana na przejmowalna, choc wydaje sie niewielka roznica bardzo duzo miesza w gameplayu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 14:31 

Ja też bym wolał gdyby tam był dżip. Tego mi brakuje na Aberdeen.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 14:44 

Ale zastanówcie się, dlaczego w miare fajnie się gra na Dukla Pass? Dlatego ze dosc dlugo walczy sie o przelecz (przy zgranej obronie Axis), pozniej sa stracia w dolinie z duza iloscia czolgow, poniewaz Axisom pojawiaja sie czolgi na fladze Iwla i Bazie glownej.

A teraz dodajemy do tego jeepa Allied. Na starcie zapierniacza bardzo szybko na tyly. Zajmuje flage Iwla - Ruscy zajmuja flagi po kolei, czolgi pojawiaja sie nie dla Axis tylko dla Allied. Praktycznie nie ma obrony przełeczy, bo jest atakowana z dwoch stron. Nie ma tez wiekszej walki w dolinie, bo Axisi nei ma czolgow! Nastepnie Axis zostaje tylko w bazie glownej, gdbysmy jeszcze do tego dodali ja przejmowalna = koniec gry. Chyba nie o to chodzi? Dlatego napewno jeepow nie bedzie na tej mapie - sorry! Mam nadzieje ze przekonałem :D.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 16:06 
Moderator forum

Mnie tam pasuje jak jest. Baza Axis może pozostać nieprzejmowalna. Inaczej będzie tak jak na Bulge po przejęciu bazy Allied. Wjeżdzanie na górkę i strzelanie do spawnujących się axis (allied na Bulge) jak do kaczek. A gwarantuję, że byłaby to podstawowa strategia na tej mapie. Wsiąść do jeepa i sru do bazy. A tak to nikt tam (do bazy axis) nie idzie, bo i po co. I jest ciężko -a przejęcie każdego z punktów to jest naprawdę coś. Moim zdaniem jest OK.

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 28 lip 2004, 16:54 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 16:41 

Cytuj:
Zalozylem sonbie konto w pracy ;).

haha.. nic nie mówie. Ale zagrywką z kontem z pracy przebiłes wszystkich:)) nałogu:)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 16:50 

A mi mimo wszystko najbardziej leżała by ta mapka gdyby obydwie bazy były przejmowalne, nie było by mozliwości obejścia np. na piechotę tej przełęczy i dojścia do bazy axis, aby pozostała bez jeepków, tylko starcie dwóch armii czołgowych :). Można by na początku dać tylko dwie flagi-bazy a reszta neutralne, od taktyki zalezało by gdzie i w ile czołgów spotkają się. Minąć się nie da rady a w każdym razie była by to wielka sztuka. Była by to walka lufa w lufę ;) a dojście do którejś bazy w zasadzie nie było by takie proste. A jak wyważyć mapę aby siły na starcie były mniej więcej równe i gdzie jakie czołgi to już sprawa twórcy mapy ;).

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 18:06 

clone - zgadza sie ladnie sie gra... ale bardziej patrzylem na to pod katem meczowym... :) im wiecej mozliwosci tym ciekawsze taktyki i mozliwosc ugrania fajniejszych ticketow... a wiadomo, ze jak chcemy aby taka mapka znalazla sie w packu dla laddera czolgowego, to powinna byc tez oprocz fajnej rozgrywki posiadac dobrze ustalony system ticketowy i dawac szanse na wygrana :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 18:54 

Pepsee napisał(a):
haha.. nic nie mówie. Ale zagrywką z kontem z pracy przebiłes wszystkich:)) nałogu:)

Mam na imię Wojtek i też jestem uzależniony :D.
Chodziło o to że chciałem odpisać, a nie pamietałem hasła do forum, tym bardziej do emaila :).

bcj szczerze mówiąc nie myśle o zadnym ladderze :), sorry. Gdyby jakims cudem sie tam znalazla Axis powinna zawsz emiazdzyc przeciwnika na przeleczy, poniewaz w grze klanowej zabrane beda wszystkie czolgi , co daje 6 Pancerów na przełęczy :).

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 23:56 

CloneTrooper'owi gratulujemy Dukla Pass

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2