Teraz jest 22 sie 2025, 04:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2004, 14:31 

vicky....jest faq napisane przez massce(nie wiem czy to też kobieta ale chyba tak :wink: ) http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=3114

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2004, 14:50 
Maskotka BF.pl

Nawet je kiedyś czytałam :D
Przydałoby się jeszcze żeby na polskich serwerkach było info o tym FAQ...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2004, 15:49 

Nie jestem bogaczem i wtedy kiedy dawałem tyle za grę, było to szarpnięcie. Rozumiem zamiłowanie do battl'a, ale chodzi mi o to, że jeżeli gra jest wartości półlitra to będzie więcej loli. Nie wszyscy co kupili grę za 20 zł są denni, niektórzy czują klimat i wiedzą, że podstawą battla jest zabawa grupowa i ten niepowtarzalny klimat. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2004, 16:17 
Maskotka BF.pl

Jeśli ktoś kupił grę za 120 zł - to:
1) traktuje tę grę poważnie, bo jakby jej tak nie traktował, to by nie wydawał na nią tyle kasy
2) będzie się odpowiednio zachowywał na serwerach i nie będzie robił żadnej wiochy - bo nie będzie chciał dostać bana na tę grę - za dużo ona go kosztowała, żeby ot tak miał z niej przymusowo zrezygnować...

Jeśli ktoś daje za grę 30 zł, to nie jest to aż tak wielki wydatek, dlatego jeśli zdarzyłoby się dostać bana na serwerach polskich czy światowych, to zawsze można kupić jeszcze jedną grę i zacząć swoją karierę od początku :P Nie znaczy to, że wszyscy, którzy kupili grę za 30 zł to chamy i idioci nie umiejący się zachować wsród ludzi - jednak mając grupkę ludzi którzy wydali na grę 120 zł i mając drugą grupkę, która dała za tą samą grę 30 zł, więcej bezmózgowców znajdzie się jednak mimo wszystko w tej drugiej grupie...

Jeszcze gorzej wygląda sytuacja w grupce, która... nic nie dała za grę - bo ją sobie po prostu ściągnęła z netu i zdobyła jakoś cd-keya, gdyż w tej grupie o idiotów i ignorantów jeszcze łatwiej... :P

Niezależnie od tego, do której grupy się człowiek zalicza, nie powinno się go oceniać po opinii całej grupy, tylko powinno się na niego patrzeć jak na odrębną jednostkę i oceniać go tylko i wyłącznie po jego zachowaniu...

End of story!

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 08:47 

Dokładnie... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 13:32 

lady vicky napisał(a):
Jeśli ktoś kupił grę za 120 zł - to:
1) traktuje tę grę poważnie, bo jakby jej tak nie traktował, to by nie wydawał na nią tyle kasy
2) będzie się odpowiednio zachowywał na serwerach i nie będzie robił żadnej wiochy - bo nie będzie chciał dostać bana na tę grę - za dużo ona go kosztowała, żeby ot tak miał z niej przymusowo zrezygnować...

Jeśli ktoś daje za grę 30 zł, to nie jest to aż tak wielki wydatek, dlatego jeśli zdarzyłoby się dostać bana na serwerach polskich czy światowych, to zawsze można kupić jeszcze jedną grę i zacząć swoją karierę od początku :P Nie znaczy to, że wszyscy, którzy kupili grę za 30 zł to chamy i idioci nie umiejący się zachować wsród ludzi - jednak mając grupkę ludzi którzy wydali na grę 120 zł i mając drugą grupkę, która dała za tą samą grę 30 zł, więcej bezmózgowców znajdzie się jednak mimo wszystko w tej drugiej grupie...

Jeszcze gorzej wygląda sytuacja w grupce, która... nic nie dała za grę - bo ją sobie po prostu ściągnęła z netu i zdobyła jakoś cd-keya, gdyż w tej grupie o idiotów i ignorantów jeszcze łatwiej... :P

Niezależnie od tego, do której grupy się człowiek zalicza, nie powinno się go oceniać po opinii całej grupy, tylko powinno się na niego patrzeć jak na odrębną jednostkę i oceniać go tylko i wyłącznie po jego zachowaniu...

End of story!

Vicky mam pomysła może EA powinna zrobić selekcje graczy tzn. tym porządnym battla 2 sprzedawać w serii classics a reszcie ludzi którzy nie mieli by poświadczenia o swej grze w normalnej cenie j jestem za a ty??

PS a tak po prostu no to EA wie że jak sie obniży cene starej gierki no to mozna na tym kase natrzepać ,a że cierpią na tym prawdziwi miłośnicy BF to guzik ich to obchodzi; tak to jest gdy jakaś firma ma zdanie ogółu w nosie ale pozwól iż ci przypomne że kiedyś bardzo duża "firma" miała zdanie ludu w nosie (nasz wielki wschodni brat) no to po parudziesieciu latach lud pozbawił tą firme czegokolwiek i do tej pory sciga co gorliwszych wyznawców towarzysza Stalina

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 16:55 
Moderator forum

ZwieRZak napisał(a):

PS a tak po prostu no to EA wie że jak sie obniży cene starej gierki no to mozna na tym kase natrzepać ,a że cierpią na tym prawdziwi miłośnicy BF to guzik ich to obchodzi; tak to jest gdy jakaś firma ma zdanie ogółu w nosie

????

Prawdziwi miłośnicy BFa to ci co dali za nią 129? A ci co dali 30 to nie miłośnicy tylko jacyś szmaciarze? A co to znaczy zdanie ogółu? Całej populacji ludzi na ziemi, w Polsce, czy może w Kieleckim? Firma NIE MOŻE mieć zdania ogółu w nosie bo by nic nie zarobiła. A poza tym zdanie ogółu jest zawsze takie iż jeżeli ten sam produkt jest tańszy, tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 16:59 

Kurde (fak) ludzie , z tego co piszecie to tak jakby wszyscy jezdzacy maluchami za 300zl mieli mniejsze prawa na drodze od tych w mercedesach za 300 000.
A tak wogole to poto sa publiczne serwery zeby tam mogl zagrac kazdy, niewazne czy gosc zna zasady czy nie , jezeli kupil sobie gre to ma prawo zagrac na publicznym serwerze. A jesli chcemy grac z full regolami to od tego sa klany i serwery z haslem na ktorych zaden "lol" nie wskoczy do czolgu z grabiami :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2004, 10:51 
Maskotka BF.pl

ZwieRZak napisał(a):

Vicky mam pomysła może EA powinna zrobić selekcje graczy tzn. tym porządnym battla 2 sprzedawać w serii classics a reszcie ludzi którzy nie mieli by poświadczenia o swej grze w normalnej cenie j jestem za a ty??

Fajnie by było, gdyby ludzie, którzy grali we wcześniejsze gry EA i mieli nieposzlakowaną reputację, mogli sobie kupić nowe gierki EA po niższej cenie :) :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 22:07 

wasquez czyli jak wchodzisz na publiczny dworzec kolejowy możesz sobie walnąć KAKA na środku?? Bo tak niektórzy robią na publicznych serwerach.

Mam nadziej, że BF2 będzie miał jakąś normalną punktacje jak na teamplay game i bedzie coś w rodzaju HONOR z AA.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 11:10 
Maskotka BF.pl

wasqez napisał(a):
Kurde (fak) ludzie , z tego co piszecie to tak jakby wszyscy jezdzacy maluchami za 300zl mieli mniejsze prawa na drodze od tych w mercedesach za 300 000.
A tak wogole to poto sa publiczne serwery zeby tam mogl zagrac kazdy, niewazne czy gosc zna zasady czy nie , jezeli kupil sobie gre to ma prawo zagrac na publicznym serwerze. A jesli chcemy grac z full regolami to od tego sa klany i serwery z haslem na ktorych zaden "lol" nie wskoczy do czolgu z grabiami :)

No wiesz, rozumiem że ktoś sobie kupił gierkę i chce w nia pograć - ale nawet jeśli jest początkujący, to powienien przestrzegać pewnych ogólno przyjętych zasad, np. nie zabijasz swoich, grasz tak jak chcesz - ale żeby nie utrudniać gry innym graczom, zachowujesz się kulturalnie (w końcu nie grasz na serwerze sam, tylko z innymi ludźmi, więc powinieneś się w miarę powstrzymywać od wulgaryzmów, nie możesz obrażać i wyzywać innych graczy, ani ich poniżać)....
To są zasady, które powinien przestrzegać każdy gracz (niezależnie od tego w jaką multiplayerową grę gra).Nie przestrzeganie takich zasad powinno się kończyć kickiem z serwa.
Dodatkowo są jeszcze zasady charaktyrystyczne dla poszczególnych gier - i tak w BFie masz np. zakaz basecampingu i baserapingu itp. - o ile tamte zasady powinien znać każdy, bo są 'oczywiste', tak te może już nie każdy znać - wtedy powinno się informować nowych, że tak nie można/nie wypada itp. (np. texty z consoli na serwie) i jeśli się to zachowanie powtórzy, dopiero kopać z serwa...

Zasady są potrzebne - żeby nam wszystkim grało się w miarę dobrze i przyjemnie i żeby tępić chamskie zachowanie co poniektórych graczy...
Na serwerach, na których nie ma adminów ani votowania na graczy bardzo często znajdzie się jakiś (za przeproszeniem) debil, któy utrudnia - dla zabawy - innym życie, np. zabijając swoich, niszcząc sprzęt, obrażając i wyzywając innych graczy... Sądzę że ograniczenia związane z przestrzeganiem reguł i karaniem za ich nieprzestrzeganie jest niewielkim poświęceniem za możliwość grania w spokoju i bez takich przypadków chamstwa i egoizmu.

A to, że ktoś kupił oryginalną grę nie znaczy, że może robić wszystko co tylko zechce - w końcu inni też wydali trochę kasy na grę i może też by chcieli pograć na przyzwoitym poziomie - bez konieczności znoszenia buraczanego zachowania...

Btw. Jeśli masz merca za 300 000, to możesz rozwinąć o wiele większą prędkość, niż gościu jadący maluszkiem za mniej niż 300 zł i jesteś odrobinę bezpieczniejszy na drodze - masz np. poduszki i mniejszą strefę zgniotu niż maluszek, który tak na prawdę jest jedną wielką strefą zgniotu i jedyną poduszką, którą ma jest ta, którą sobie z domu przyniesiesz... :P Tak więc gościu w mercu może sobie pozwolić na więcej, niż gościu w maluszku...
Ale to że ktoś ma merca, nie znaczy, że może na drodze robić co tylko mu się spodoba - powinien jeździć tak, żeby nie stwarzać zagrożenia dla innych kierowców (i pieszych). I co mnie obchodzi, że on wydał tyle kasy na merca - ja wydałam mniej, ale też chcę (i mam prawo) korzystać z drogi...

Podsumowując - możesz grać jak chcesz - o ile nie przeszkadzasz innym w graniu i przestrzegasz zasad panujących w danej grze i na danym serwie :P
A jeśli jakieś zasady na serwie Ci się nie podobają - to postaw własny serwer i sam ustanów tam takie zasady, jakie będziesz chciał :P Ew. nie ustalaj tam żadnych zasad :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 20:25 

Chwila , chwila ludziska bez podniety :) . Oczywiscie ze sa pewne zasady ktorych nie mozna lamac (TK czy np.zabranie komus pojazdu podczas naprawy itp.) osobiscie mialem tu na mysli duzo mniejsze przewinienia , za ktore poczatkujacy gracz wyzywany jest od razu od LAMY (przez innego LAME :) ) Mysle ze temat kultury na serwerach bedzie zawsze obecny dopoki , dopoty beda serwery :) czy tego chcemy czy nie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 23:24 

ja bf'a kupilem za 30zl,osobiscie uznaje ja za najlepsza gierke na neta,poswiecam sie jej w 100%(mmmm ile juz nieprzespanych nocy)-i to nietylko grajac ale odkrywajac jej tajniki,twozac levele itp.Wiadoamo ze sa ludzie i parapety jesli grasz z parapetami a zdazylo mi sie z nimi grac to uuuuuu fatalnie sie gra i wtedy mozna sie niezle wnerwic ze bf kosztuje 30 zeta. jesli komus sie nudzi i wlazi na serwer aby zrobic "zadyme" to powinien sie zastanowic czy naprawde jest normalny
Droga Lady Vicky napisala :D
Cytuj:
No wiesz, rozumiem że ktoś sobie kupił gierkę i chce w nia pograć - ale nawet jeśli jest początkujący, to powienien przestrzegać pewnych ogólno przyjętych zasad, np. nie zabijasz swoich, grasz tak jak chcesz - ale żeby nie utrudniać gry innym graczom, zachowujesz się kulturalnie (w końcu nie grasz na serwerze sam, tylko z innymi ludźmi, więc powinieneś się w miarę powstrzymywać od wulgaryzmów, nie możesz obrażać i wyzywać innych graczy, ani ich poniżać)....
To są zasady, które powinien przestrzegać każdy gracz (niezależnie od tego w jaką multiplayerową grę gra).Nie przestrzeganie takich zasad powinno się kończyć kickiem z serwa.

z tymi slowami zgadzam sie w 100% ktos fika??kicka mu dac skoro nieumie sie zachowac

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 17:02 

kamillos napisał(a):
nie wiem dlaczego ale ludzi ktorzy kupili gre za 39 zł (m.in. ja) za jakis "gorszych" od tych ktorzy kupili za 119 :roll: ja nie widze roznicy miedzy tymi dwoma przypdakami i nie spotkalem sie z wiekszymi "incydenatami" na polskim serwie ( oprócz cholernego kamperstwa :evil: )
Bo jestes jeszcze za mlody na scenie synku zeby to pojac.Jesli bys byl od poczatku bf-a to widzialbys roznice. Sam tego nie pojmiesz ale dam ci rade pogadaj z ludzmi ktorzy graja juz pare lat oni tak samo jak ja powidzedza ci ze jak gra osiagnela cene 39 zl to dobra atmosfera na scenie bezpowrotnie zdechla.Forum tez zaczelo przezywac najazdy wiekszej ilosci troli(i po cholere tak bzdurny topik zakladacie i dokladacie swoje 3po3 nie majace tak naprawde znaczenia).

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 18:34 

ja wam tyle powiem ze te dyskusje o to kto za ile i ile sie dokłada są o tyle bezsensowne ze w zadnej grze za żadną cene sie nie da utrzymać porzadku bo po prostu ludzie są głupi i zawsze sie wszedzie trafią upośledzone jednostki :D

co do samego jeźdzenia snajperem czołgiem to tam powiem ze zawsze to bezpieczniej sie takiemu dostać do miejsca skąd ma snajpić a nie ze przez pół mapy przedyma a tu nagle ktos wyskoczy z mp40 i go skosi po dupie a ten nawet reloada nie zdazy zrobic po pierwszym niecelnym strzale ;)

wszystko ma swoje uzasadnienie

i rozumiem że granie jest przyjemniejsze kiedy wszyscy zajebiscie współpracują i są niesamowicie mądrzy i w ogóle zajebiści ale tez granie smakuje jak sie człowiek po prostu umie dobrze bawić i lubi sobie postrzelać sprytnie do wroga.

mnie jakoś krew nie zalewa kiedy widze snajpera wsiadającego do czołgu bo i tak biegam jak nie z rurą to inżynierem to zawsze takiemu snajperowi podreperuję czołg albo pomoge mu rozwalić przeciwnika :D

jedno co mnie bardzo wqrwia na polskich serwach to to jak sie woła "medic" to każdy ma cie w dupie.... ale to już inna bajka bo chyba wszędzie tak na swiecie jest, nie tylko u nas ;)
czuje ze jestem jedynym medykiem który przebiegnie pod ostrzałem przed czołgiem z apteczką na dłoniach zeby podreperować zdrowie jakiemuś dzielnemu panzergrenadierowi albo mimo ciezkiego bombardowania bohatersko polegnie niosąc pomoc rannym kolegom snajperom :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2