Teraz jest 10 cze 2025, 14:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 09:24 

To co się dzieje w związku NC niczym nie odbiega od polskiego piekiełka politycznego.
Wydaje mi się, że jeżeli powołujecie skład reprezentacji narodowej, która ma reprezentować nasz kraj to powinno to się odbyć jawnie. A to co wyście zrobili to jest totalny brak szancunku dla reszty polskich klanów, totalna ignorancja. Jako vCl kalnu -=]WA[=- nawet nie zostałem poinformowany o tworzeniu wyżej wymienionej reprezentacji. Wszystkiego dowiedziałem się z forum co mnie strasznie poruszyło. Tyle co chciałem napisac w sprawie organizacji całego tego przedsiewziecia.
Jeżeli chodzi skład to owszem znajduja się tam wysmienici gracze i zyczę wam udanych łowów w NC.
Aczkolwiem żałuje i ubolewam nad tym, że totalnie pomineliście klan
-=]WA[=- , FS. Nawet nie było miejsca po jednym przedstawicielu z tych klanów.

Na koniec chciałbym jeszcze dodać, że na polskiej scenie bf jest jeden monopolista który chwyta za sznurki i pod którego dyktando wszystko się odbywa.

Ps. Jeszcze bardziej denerwuja mnie teksty w postaci twórzcie nowe klany i zakładajmy polski CB. Mogę jedynie to skomentować w ten sposób że możecie sobie tworzyć ale nie liczcie że klan WA bedzie asystował przy powstawaniu PL CB. Skoro jak widać jesteśmy zbędni w NC to wydaje mi sie ze bedziemy tylko zawadzać Wam ( Monopoliscie) na polskie scenie BF. Sorry za szczerość ale cała ta sytuacja doprowadziła mnie na skraj wyczerpania nerwowego.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 09:35 

Praetorius napisał(a):
Panie Szmato, nie tylko Ty masz tutaj poczucie pewnej konspiracji :wink:
Co do kłótni to możliwe jest, iż gdyby wybór, powołanie i ogłoszenie składu dokonane było jawnie na tym forum, uniknęlibyśmy sporów toczonych w niniejszym temacie.

A nie spojrzalem na to z tej strony, masz racje :)
Ahh.. wlasnie, ogolnie wydaje mi sie ze gdyby z kazdego klanu powolano kogos do reprezentacji to mogloby to miec pozytywny wplyw na cala polska scene. Wiadomo, ze na treningach polteamu beda omawiane taktyki, sztuczki.. ogolnie wszystko co moze pomoc wygrac... i z takiego treningu np. Milosz (nasz taktyk :) na pewno cos zapamieta i postara sie to uwzglednic w taktykach ONZ, przez co bedziemy jakby "mocniejsi"... inne klany (FS, WA, SPQR) ktore nie beda braly w tym udzialu nie naucza sie np. taktyki Arcy na Berlin (bo zakladam ze nie bedzie zadnych tajemnic podczas treningow do NC)... a taktyka ta jak wiadomo dawala i daje im sporo zwyciestw bo na Berlinie zawsze mase punktow zdobywaja. Z drugiej strony nie ma co na sile brac ludzi z kazdego klanu.... nie wiem jak to skillowo wyglada... nie mnie to oceniac (ja tylko strzelam z daleka :P) bo moze rzeczywiscie byc tak ze najlepszych w tych klanach nie ma (od razu mowie ze ja tak nie twierdze.. tylko ze jest taka mozliwosc)..
nie wiem czy ktos lapie o co mi chodzi ale wlasnie wstalem i jeszcze do konca nie chwytam wszystkiedo :D

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:23 

No wiec wlasnie skoro nie wiecie jak wyglada sytuacja skillowo to powinniscie powolac narazie sklad gdzies do 30 osob. Zrobic trening na ktoryms z serwerow i rozegrac pare meczy na roznych planszach. Np na Aberdeen - odrazu zobaczycie jak sie ma sprawa czolgistow, Coral Sea - kto jak radzi sobie w powietrzu, Stalingrad i Berlin - i zauwazycie kto jak wymiata z karabinem w reku. To jest jedynie moje zdanie, w zasadzie jest to zdanie calego WA i tutaj przytocze slowa Ethan'aL: "A to co wyście zrobili to jest totalny brak szancunku dla reszty polskich klanów, totalna ignorancja.";"Mogę jedynie to skomentować w ten sposób że możecie sobie tworzyć ale nie liczcie że klan WA bedzie asystował przy powstawaniu PL CB. Skoro jak widać jesteśmy zbędni w NC to wydaje mi sie ze bedziemy tylko zawadzać Wam ( Monopoliscie) na polskiej scenie BF" Wlasnie w tych slowach Ethan'a sadze ze wynika cala prawda. Robcie dalej jak chcecie ja Wam mowie tzn liderom TeamPoland ze tym sposobem poprostu obraziliscie klany SPQR, FS i WA. Nie chodzi mi o to ze nie ma nikogo od nas w skladzie skoro i tak pomijacie cos takiego jak rowne prawa. Mi chodzi o sam fakt nie powiadomienia CL i vCL. To Was przedstawilo w bardzo korzystnym swietle. Gratulacje! Widac jak jest w polskim rzadzie i chyba tak musi byc wszedzie. No coz ale szkodzicie sami sobie... nie mam juz wiecej nic do powiedzenia. Niech liderzy przemysla swoja niefortunna decyzje poki zamienia polska scene BF w totalna kleske.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:30 

ej ja mowie w swoim imieniu, o tworzeniu calego skladu wiem tyle co ty, czyli nikt mi nic nie powiedzial. Dowiedzialem sie z forum.... i o skillu to moje zdanie... ja tego nie oceniam.

HIC NATUS EST
Scierkens

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:34 

No wiec wlasnie - chodzi o to ze wszystko odbylo sie w konspiracji. i to mnie denerwuje bo chodzi o "reprezentacje narodowa". Ja to co mowie, mowie we wlasnym imieniu i jako vCL klanu -=]WA[=-.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:44 
Moderator forum

Milosz napisał(a):
A co do pomyslu Xeny. Piekny ale nierealny. Z prostej przyczyny. Moj klan powedrowal pewnego razu z 14 miejsca kilkadziesiat

/CIACH

aximum allowed)". Trzeba bedzie uwazac by nam Arcy w komplecie na jakims meczu nie wystartowalo ;)

#1. Ile mamy polskich klanów? Mniej niż 11? Czyli większość zawodników byłaby praktycznie "na stałe". Można zawsze wprowadzić dodatkowe ograniczenie - np nie co miesiąc, ale co kwartał (razem z TL). A nawet jeżeli będzie rotacja, to co z tego? Popatrzcie przykładowo na piłkę nożną - tam też jest rotacja. Dobrzy gracze powinni mimo to bezproblemowo dawać sobie radę (doświaddzenie, ogranie itp)...
#2. Przymusowe dołanczanie - nikt nikogo nie zmuszałby, a reprezentacja ma być w jakiś sposób odzwierciedleniem kraju. Można zawsze ograniczyć liste np do 4 czołowych klanów i zastosować zasadę na którą większość zgodziłaby się. Ważne jednak, aby kryteria były jasne, a procedury jawne. Unikniętoby podejrzeń o matactwa (to słowo ostatnio robi karierę;) ). Dodatkowo każdy klan miałby szanse na gre w NC - jedynie musiałby wykazać się adekwatnymi wynikami w CB. Ten aktualny wybór wygląda dla mnie (sorry za szczerość) dokładnie tak jak widzi to część ludzi na tym forum - zebrało się kilku kumpli i chcą reprezentować reprezentacje. Nie ma podanych kryteriów wyboru, ani żadnego sensownego uzasadnienia dlacego tak, a nie inaczej. Te 5 osób z Arcy to absolutne maximum (tzn nie mogłoby ich byc więcej) jakie może być zgodnie z zasadami w teamie (w/g twojego cytatu) - i jak tu nie mówić o zmowie?
#3.No cóż rzeczywiście byłoby to lekkie osłabienie. Jednak coś za coś koszten małego (moim zdaniem) osłabienia tworzylibyśmy prawdziwą REPREZENTACJĘ (z reprezentantów klanów). Jak chcemy to możemy wystawić reprezentację z najlepszego klanu - wtedy bedzie najsilniejsza... Nie możemy? Organizatorzy chcą teamy z minimum 3 klanów (max 5+5+2). Aha..... Dodatkowo napiszę, że nie wierzę że jest aż taka różnica pomiędzy graczami róznych klanów (tzn w skillu może jest, ale to nie skilem się wygrywa, ale taktyką). Na pewno w każdym ze słabszych klanów byłoby nawet po kilku naprawde wartościowych graczy..
#4.Tajne głosowanie - nie jest to ważny element projektu (mozna z niego bezproblemowo zrezygnować). Pisałem o nim by uniknąć tworzenia nowych osobistych konfliktów (których jak widzę już jest tu i tak sporo). ...Bo on głosował na niego, a nie na mnie - chyba mnie nie lubi... itp A jak przeprowdzić - banalnie - wybrałoby się 3 osoby będące bezdyskusyjnymi autorytetami (obdarzone powszechnym zaufaniem) i one by robiły za urnę (ze zobowiązaniem do tajemnicy). Jestem w klubie internetowym, gdzie takie metody działają od dawna i nie ma z nimi większych problemów.
#5.Bezklanowcy pominięci? Dokładnie - jeżeli ktoś nie jest w żadnych strukturach zorganizowanych (w klanie) to czemu miałby miec prawo do decydowania w sprawach oficjalnych. Jak w ogóle można by było stwierdzić jego tożsamość? Jak przeszkodzić w pojawianiu się kilku głosów wysyłanych przez jedną osobe (z różnych kont)? Jak ktoś chce mieć prawo do udziału w tego typu imprezach niech wstąpi do klanu albo założy własny... Sam nie jestem w żadnym, bo uznałem że jestem za słabym graczem by dołączyć gdziekolwiek (byłbym kłopotem, nie pomocą) - jak uznam, że gram na odpowiednim poziomie zapewne spróbuję to zmnienić.
#6. Jeszcze jeden drobiazg - można było dokonując wyboru zawodników dodać po jednym człowieku z klanów spoza Arcy, ONZ, PRGK choćby z czystej kurtuazji. Uniknięto by wtedy większości zarzutów......

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:47 

Pomysł LUKIEGO o początkowym składzie 30 - takie powołanie do reprezentacji, jest rafny i z tego zaplecza powinno się wybrac 20-22 osoby, które by potem mogły reprezentowac kraj na szerokich wodach :!:
A co do skilla to sądze że napewno u nas by się ktoś znalazł pasujący do narodowego teamu, nie podam nicków bo i po co skoro uważacie FS za outsidera - mimo iż ostatnio wygraliśmy pare meczy i pniemy się w góre :!:
Nie wszystkie reprezentacje podają z jakiego klanu jest dany gracz ale widać że reprezentacja w niektórych przypadkach składa się z kilku klanów i jest ponad 20 osób :!:

:!::!::!::!: Niestety sądze, że TE nasze wypociny to i już i tak za późno. ONI zdecydowali i ONI będą grać w "naszym" imieniu (sic!).

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 10:57 

Nierozumiem was kompletnie... sklad zostal wybrany i juz.
Do skladu dostali sie najlepsi i nikt juz tego nie zmieni.
Glownym liderem jest Aiv, on w porozumieniu z waznymi osobami wybieral sklad PL.
Jest to sklad zrobiony z najlepszych graczy w Polsce. Myslicie ze jak jest w Counter-Strike`u ? Tam jest okolo 2 tysiecy klanow i kazdt sie kluci zeby miec reprezentanta w PL team ?
Raczej watpie. Tam sa osoby z max 3/4 klanow. Wazne dla reprezentacji jest zgranie. A co by zrobil jeden gracz z FS lub WA ? z kim bylby zgrany ? Fakt iz Kibol jest sam, ale on jest zgrany z innymi graczami [czesto graja razem na serverach itd...].
Nierozumiem waszych zazutow. Hah ale i tak beda sie wszyscy klucic jak do reprezentacji dojda nowe osoby z WA i FS jak ich nikt nie wystawi do zadnego meczu :) ... Jedno jest pewne. Reprezentacja juz jest i nikt nie bedzie [raczej] dobieral skladu.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:10 

Hmmm sadze ze powinienes przeczytac CALE forum bo chyba nie rozumiesz sytuacji. Jacy "wazni" ludzie??? Tu chodzi o reprezentacje CALEGO naszego kraju. Widzisz mowisz tak bo masz chyba 5 ludzi w skaldzie i Tobie to pasuje. Skoro Wy omijacie klany SPQR, FS i WA to my Was tez bedziemy omijac. Co do skladu to mysle ze sa lepsi od niektorych dlatego caly czas popieram swoj wczesniejszy pomysl. Aha zrozum ze to nie jest ARCY, ONZ i PRGK i jeden wyjatek z SPQR 9 bez obrazy Kibol:)) kontra reszta swiata tylko Polska. Zreszta to nie jest wazne. Sklad moze zosatc tylko chodzi mi o to ze macie klany SPQR, FS i WA w du... i nawet nam nie powiedzieliscie ze robicie sklad i nie zapytaliscie co Wy na to. Skad Aiv ma wiedziec kot jak szpila skoro nigdy go jescze nie widzialem w grze. Lider powinien takie rzeczy wiedziec! Mowisz ze zapytal sie waznych osob? Po prostu sklad zostal wybrany stronniczo i w konspiracji i tyle! Chcecie tak postepowac - prosze bardzo nikt wam nie zabroni... " Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie". Prowadzicie jedynie do rozpadu polskiej sceny BF'a. Gratulacje!!!

Ostatnio edytowano 27 kwi 2003, 11:14 przez Luki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:11 

Kaserek milcz ty arogancka świ....... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:15 

Cytuj:
Czy gdzies jest powiedziane ze reprezentacja ma liczyc 16, 20, 30 graczy CHYBA NIE wiec czemu nasz liczy tylko 16 graczy szczerze mowiac watpie ze na meczu bedzie wiecej niz jeden rezerwowy. Spokojnie mozna powolac 20 osob. Obawiam sie wtedy ze beda texty (jak ktos juz powiedzial) = "czemu on gra a ja nie?". Mam jednak nadzieje ze jestesmy na tyle powazni i nie bedzie takich sytuacji.
Jezeli prze to cale NC ma sie cala polska scena poklocic to mzoe jednak nei warto sie w to pchac. Pomyslcie nad tym

Swięte słowa

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:17 

Widze jednak ze sa tu ludzie co mysla racjonalnie... Nadal nie wiem dlaczego jest tylko 16 osob? Niezalezy Wam zeby zbudowac najsilniejszy sklad? Popatrzcie na naszych zchodnicjh sasiadow. Maja 34 osoby i jakos tez beda grac. Gdyby u nas tyle bylo to mozna by to zrozumiec. Wybralo by sie z 30 podstawowa 12 i byloby ok ale widze ze macie wszelkie pomysly gdzies.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2003, 11:25 przez Luki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: to co wiem
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:23 

O tym ze bedzie tworzona taka reprezentacja dowiedzialem sie od aiva i powiedzialem ze -=]WA[=- jest chetne potem jakos ucichlo i nic wiecej nie uslyszalem

po stworzeniu juz skladu dowiedzialem sie ze chetne klany zglaszaly sie na forum !!! - czemu mi tego nikt nie powiedzial ??

no coz tak to wyglada w skrocie

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:36 

Z tego co wiem np. w starcrafcie jest jasne jak sie dostac do polteamu, sa jakies zasady, rekrutacja.. bla bla bla.. wiem ze bf to nie starcraft i pewnie trudniej zrobic jakis sensowny system rekrutacji ale nie jest to niemozliwe.

HIC NATUS EST
Scierkens

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 11:47 

moim zdaniem :!:
w skladzie powinno byc przynajmnie 24 osoby zeby zapelnic wrazie czego pustke po nie obecnych.
wybierajac brakujaca 8 kazdy z klanow niech wystawi po 2 osoby z kazdje pozycji do TEAM POLAND takie jak czolgista, pilot i assault licza sie tez osby wszechstronne !!
a do tego TEAM POLAND powinien trenowac z poslkimi klanami a nie spoczywac na laurach i czekac na na natepny meczyk :idea:

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2