No więc Panowie
PTS1939 prawdopodobnie wycofa się z turnieju ...
ale od początku.
W trwającej jeszcze kolejce czekał nas mecz z bardzo przeciętnym niemieckim Klanem
SE, który jednak do tej pory każdemu urywał conajmniej 1 rundę. My żeby myśleć o I miejscu w grupie nie mogliśmy sobie pozwolić na utratę żadnej.
Mecz miał się rozpocząć na naszym serwerze na mapce
Battle of Rome.
Miał ponieważ niemcy o 20.15 nadal nie kwapili się z wejściem - po czym dwóch z nich weszło i oznajmiło nam, że mamy starą wersję mapy BoR i że na niej grac nie będą. Podali nam linka do nowej wersji (ze strony Memo) i tym samym nie robiliśmy problemów, żeby cały mecz zagrać na ich serwerze. Niestety plik RAR był uszkodzony ...
Zdecydowaliśmy, że zaczniemy od mapy
Dukla Pass a potem pomyślimy nad rozwiązaniem (nota'bene w turnieju jest stara wersja mapki

).
"Polską" mapkę rozstrzygnęliśmy raz dwa na swoją korzyść (179:28; 192:0) po czym ... niemcy zaczęli przebąkiwać, że fajnie było i jest ... 2:2.
Po kilkunasto minutowych sporach opuścili swój serwer i tyle ich widzieliśmy ... w komentarzach pod meczem napisaliśmy że prosimy o rozegranie BoR w czwartek lub w jakimkolwiek innym terminie ponieważ runda kończy się dopiero w najbliższą niedzielę ...
Odpowiedzi nie otrzymaliśmy do dzisiaj ... ciężko ją zrozumieć (przynajmniej mi) jednak zinterpretowałem ją jako pozwolenie na wynik 4:0 dla nas (raczej oczywisty biorąc pod uwagę różnicę umiejętności) - niemcy napisali, że
w tym ruku nie maja czasu na rozegranie tej mapki.
Czekałem na akceptację wyniku (wpisałem wynik po 1:0 na obu rundach BoR) po czym ... admin z GBZ zatwierdził bez żadnej konsultacji z nami wynik .... 2:2
Będziemy wyjaśniali sprawę (w miarę znajomości angielskiego) lecz jeśli cep z GBZ (który, nie przepada za nami po przegranej w meczu CB) nie zmieni zdania w ramach protestu wycofamy się z turnieju.
http://www.memo-cup.de/index.php?option ... 0&catid=11