Teraz jest 6 cze 2025, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 02:13 

Okota napisał(a):
Clone... kurcze to moglbys jeszcze zucic linkami tych map - ale oryginalami.. bo chcialbym powchodzic tez na te mapy na innych servekach...
a poprostu zrobic server mappack...

To sa mapki tylko z 2 zrodel. 1 to ea contest winnwrs, dostepny na oficjalnej stronie, 2 pack to 4 mapy link byl gdzies w temacie o serwie Multimedia czy tym drugim Est-a.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 09:53 

W sprawie tego wirusa... Mój antywir (KAV4.5) nic nie wykrył. Plik ściągnąłem ponownie (po Waszym alarmie) i nadal jest czysty. Sprawdziłem system szukając efektów działania Jeefo i też nic nie znalazłem. IMO plik na tym FTP jest czysty :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 10:17 

Okota przecież pisałem że możesz grać na każdym serwerze na tych mapkach posiadając mapki clona

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 12:23 
Moderator forum

Okota napisał(a):
Clone... kurcze to moglbys jeszcze zucic linkami tych map - ale oryginalami.. bo chcialbym powchodzic tez na te mapy na innych servekach...
a poprostu zrobic server mappack...

Clone Trooper napisał(a):
Uberdeen - bez samolotow
Kasserine
Nancy
Nuenen
Battle For Guam
Battle For Korsun
SaintSauveur - bez modyfikacji, bo to czolgowa mapa
Operation Crusader
Dukla Pass

Kasserine, Neunen, Battle for Guam i Saint Sauveur pochodzą z EA Contest Winners mappacka.
ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/pbf-ea_winners_map-pack.exe
Przynajmniej stamtąd to ściągałem i kiedyś działało. UPDATE: nadal działa :)
Nancy, Operation Crusader i Battle for Korsun pochodzą z bardzo dobrej produkcji "4 Maps 4 Theaters"
http://bf.filefront.com/file/4_Maps_4_Theatres_Map_Pack;18768

Dukla Pass i Uberdeen były na Blue4U, ale skasowalismy je od momentu, kiedy pojawił się mappack, zawierający je. Jeśli będziesz bardzo nalegać, możemy je tam jeszcze wystawić. http://master.blue4u.pl/bf/

PS. Inna sprawa, że wystarczyło użyć opcji "Szukaj" ;)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 13:10 

To kiedy gramy w wiecej niz 6 osob? Dzisiaj wieczorem?

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 14:35 
Moderator forum

Postaram się być po 21. Co prawda dziś sobota i mam zaplanowaną projekcję filmową, ale wypas czołgowy to jest to co mnie kręci :) Projekcję się przełoży :)

Poza tym poczekaj jak już serwer będzie nowy na Multimedii i przestanie lagować, oraz gdy ludziska naściągają sobie tego mappacka, to myślę że będzie to jeden z pełniejszych serwerów w kraju. EAUK 22 Aberdeen też jest właściwie zawsze pełny. A tam jest tylko jedna mapka... A może by pomyśleć gdzieś o jakiejś reklamie za granicą ? Więcej fragów by się pojawiało :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 15:15 
Moderator forum

Jak multimedia przestanie lagować bedzie można zrobić rajd po zagramanicznych forach wklejając odpowiednie plakaty reklamowe (z adresem serwa i namiarami na mappacka).

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2004, 20:14 
Oldboy Battlefield.pl

w takim razie... kto zrobi plakat? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 14:06 

Moze zamiencie energie wykorzystywana na kłótnie forumowe, na cos tworczego i napiszcie, ktore mapki Wam sie podobaja z tego packa. Moze ktos wynajdzie w sieci jakies kolejne ciekawe mapy do zmiany na czolgowe. Co ulepszyc w mapie Dukla (im wiecej uwag tym lepiej, bo wyciagniemy jakas srednia).

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 14:29 

Yghh... Ten.. No gram troszke na multimedi wieczorami, ale gralem tam tylko dukle [czesto po 8 rund :wink: ] i jakies 2 innne chyba.
Ludzie, dukla jest bardzo dobra, ale inne tez trzeba pograc! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 14:37 

Dukla spoko nic nie zmieniac
Operation Crusader hmm troche duza ale tez mi sie bardzo podoba moze tylko wiecej ciezkich czolgow?
Ubeerden spoko
W pozostale gralem za krotko zeby sie wypowiadac

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 14:40 
Moderator forum

A co tam w Dukli ulepszać. Mapka cool jest. Popraw to drzewo i po problemie :). Moje typy - jeśli mielibyśmy wybierać cztery mapy: Dukla, Korsun, SaintSauveur, Kasserine.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 15:23 

EST_PL napisał(a):
A co tam w Dukli ulepszać. Mapka cool jest. Popraw to drzewo i po problemie :). Moje typy - jeśli mielibyśmy wybierać cztery mapy: Dukla, Korsun, SaintSauveur, Kasserine.

Z ostatecznej playlisty czolgowej wywalilbym raczej Guam, te Chi-ha, to jednak porazka. Crusader, chyba jednak zbyt dlugo sie jedzie, by za jakis czas zginac i znowu dlugo sie jedzie ;) - wiec tez raczej do kasacji.

Napewno Dukla ;), owszem tych drzew jest kilka do przestawienia. Ja wlaczylem losowy generator polozenia drzewek, wiec dlatego niektore maja niezbyt trafne miejsce. Caly czas nie daje mi jednak spokoju ten boczny przejazd, niby teraz tak jak jest jest ok, bo Niemcy moga przejechac. Ruscy raczej nie lub jest to malo atrakcyjne. Sam nie wiem

Korsun - napewno - przy wiekszej ilosci graczy trzeba uruchomic piechote, ktora przeplynie rzeke i zajmie, jedna z flag w miescie. Zaleznie od tego kto sie broni na mostach.

Nuenen - jest dobra bo nieduza, co przy kłopotach kadrowych na serwerze jest wazne ;). Jezeli chodzi o fun na tej mapie to sie wypowiedzcie, bo ja nie moge jednoznacznie okreslic.

Kasserine, SaintSaveur, Nancy wymaga wiecej testow.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2004, 16:41 
Moderator forum

Zatem podpowiem Ci jeszcze raz... Dukla jest OK. Jeśli zaczniesz słuchać wszystkich rad, to okaże się, że najbardziej na Dukli brakuje... samolotów. Boczny przejazd... Rosjanie rzeczywiście go nie wykorzystują, bo i po co. Baza Axis jest nieprzejmowalna (słusznie).
Mamy takie sytuacje, że Rosjanie zazwyczaj zatrzymują się na drugiej fladze. Jeśli przejdą, to kwestią chwili jest zajęcie kolejnych flag.
Zatem - jeśli przejdą, zazwyczaj dochodzą do piątej flagi i blokują wyjazd z niej. Wtedy boczny przejazd to jedyna możliwość AXIS by cokolwiek jeszcze zdziałać. Jeśli nie przejdą - boczny przejazd nie ma znaczenia. Jak dla mnie jest OK i nie trzeba nic zmieniać.

PS. Saint Sauveur i jego alejki są totalne. Po prostu :) Korsun też jest wypasiony maxymalnie, a tekstury dodają mu tylko uroku. A tak przy okazji - zauważyliście że na dalszą odległość te tekstury nie działają ? Tzn że np czołgi T34 wyglądają z daleka normalnie a nie "zimowo" ?

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2004, 09:56 
Moderator forum

Clone.

Dukla jest ze wszystkich najbardziej priorytetowa.
Popraw tylko zgodnie z namową tych kilka drzewek i po kłopocie.
Nic nie dodawaj, nic nie ulepszaj ... tylko kosmetyka.

BTW: jeszcze raz wielkie brava za społeczną rolę w wykonywaniu koleżeńskiej przysługi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2