Teraz jest 9 kwi 2025, 06:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 16:56 

problemem jest tylko przewaznie to, ze 2 chce no tanks, jeden chce czolg a reszta ma w glebokim powazaniu czy czolgi maja byc czy tez nie :( Wiec to nie zawsze jest tak, ze wiekszosc ma racje.. racje przewaznie ma admin

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 17:04 

Moim zdaniem jak sie wchodzi na serwer na ktorym gracze graja w jakis okreslony sposob to powinno sie temu podporzadkowac lub zmienic serwer bo po co psuc innym zabawe (juz pomijam fakt ze jest to poprostu chamskie). Ale jak ktos sie uprze to tez nie powinno sie go wyzywać od idiotow, debili itp. tylko poprostu tak jak mówił bcj grac dalej albo zacząć grac normalnie. Oczywiście jeśli sie gra np. bez czołgów i na serwer ktos wchodzi to trzeba go o tym poinformowac np. no tanks (ale bez idiot :wink: )

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 17:08 
Oldboy Battlefield.pl

dokladnie, trzeba myslec o innych a nie byc zaptrzonym w siebie
... no i czytac to co pisza na chacie inni.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 17:44 

O qfa

Tak ciezko podporzadkowac sie pod zasade no tanks?
Caly czas gra sie z czolgami
Wieczorkiem spotka sie grupa paru assaultow i sie swietnie bawia az tu nagle wchodzi to czolgu jakis burak bez kultury oraz szacunku do innych graczy.Jezeli gracze ustalili sobie jasne zasady to albo sie podporzadkuj albo wypier***** z servera simple isnt it?

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 19:29 
Oldboy Battlefield.pl

no najwyrazniej nie jest to ani "simple" ani oczywiste
moze jeszcze raz ktos wytlumaczy? :x

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 00:09 

Okota napisał(a):

Ja ci wytlumacze.

Biore 10 qmpli i wchodze na serwerek. Mapa - el alamein. I mowie: "No air/tanks/grenades/jeeps/snipers/morons itd". Pozostalych graczy jest mniejszosc - czyli wedlug twojego rozumowania powinni sie podporzadkowac mnie i moim qmplom. Bo jesli nie to admin powinien ich zbanowac, PRAWDA? Co z tego ze te zasady sa debilne? Ja i moi qmple tak chca wiec ma tak byc. I mam gdzies to co mysla o tym inni - tak samo jak wy. Juz kapujesz?

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 00:36 
Moderator forum

hmmm jednej rzeczy nikt tu nie poruszył :)

Cytuj:
Wchodze sobie na serwerek prgk i zaczynam grac

gdyby to był server EA to rób sobie co chcesz :) wali to każdego ale to jest server prywatny i jak ci się nie podoba sposób rozgrywki to .. twój problem (za dużo było już zmień server). Jak będę chciał to ustalę że wszyscy się tłuką nożami bo taki mam kaprys a resztę chcącą grać inaczej wywalę. Osobną kwestią pozostaje to że skoro znaleźli się ludzie godzący się na zasady no tanks to znaczy że mój kaprys został uwzględniony i jest jeszcze kilku którzy mają taki sam kaprys.

A mi się nie podoba że WILDA zamyka swój server Vietnama i co ? i gó.... bo to ich server i mogą sobie robić z nim co chcą.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 00:39 
Moderator forum

10 qumpli?. I co na tym serwerze robicie? Tory rozkradacie? Jak dajesz jakiś kontrprzykład to niech on nie będzie z dupy. A twój jest - po pierwsze nie znajdziesz na scenie 10 chętnych do takiej akcji. Po drugie - gdybyś wziął ziomali spod bloku, tobyście sobie nie pograli, bo czym? Po trzecie - jeżeli by to była złośliwa akcja mająca na celu tylko psucie innym zabawy i nie miała żadnego innego celu to ban by się wam należał.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 00:40 
Moderator forum

Sta1ker napisał(a):
Okota napisał(a):

Ja ci wytlumacze.

Biore 10 qmpli i wchodze na serwerek. Mapa - el alamein. I mowie: "No air/tanks/grenades/jeeps/snipers/morons itd". Pozostalych graczy jest mniejszosc - czyli wedlug twojego rozumowania powinni sie podporzadkowac mnie i moim qmplom. Bo jesli nie to admin powinien ich zbanowac, PRAWDA? Co z tego ze te zasady sa debilne? Ja i moi qmple tak chca wiec ma tak byc. I mam gdzies to co mysla o tym inni - tak samo jak wy. Juz kapujesz?

ROTFL, to po co zakładałeś taki topic :?: :roll:
Teraz w tej sytuacji czuj się tak jak ich nie słuchałeś podczas zasady: No tanks! :roll:
Każdy ma swoją kulturę i zasady, więc spox idź na inny server i nie zawracaj innym głowy swoim badziewnym problemem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 07:08 

Szkoda ,że panowie z EA od pozątku nie słuchali graczy bo pewne problemy można było załatwić poprawkami np. Berlin ,stalin w ustawieniach poniżej 6 lub 8 graczy nie pojawiają sie czołgi . Albo niezajmowalne flagi - dla przeciwnika to powinien być teren dezercji 10 sek. i czapa .Battle of Britain - wylądowanie na terenie przeciwnika - dezercja. Coral sea - wylądowanie na lotniskowcu przeciwnika dezercja. Wtedy gra by wyglądała zupełnie inaczej.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 09:08 

bcj napisał(a):
bAd napisał(a):
W takim razie ustalenia typu bazooka only, czy M1, czy noze tez nie maja sensu?

jasne, ze maja sens - umilaja rozgrywke i podnosza skilla, ale wszystko na rozsadnych zasadach :P tj. trzeba sie spodziewac, ze na otwartym serwie moga dolaczyc ludzie, ktorzy po pierwsze nie wiedza, ze byly wczesniej jakies ustalenia a po drugie maja zawsze prawo do nie zastosowania sie... i co nie jest powodem do wyzywania ich od najgorszych i kickowania... nie wiem dlaczego we wszystkich jest tyle nienawisci...

Po pierwsze nie twierdze, ze pierwsza reakcja na kogos, kto sie nie podporzadkowuje zasadom to kick plus ban. Oczywiscie, ze trzeba walic na czacie `no tanks` do skutku. Kick wtedy, gdy spotkamy sie z odpowiedzia negujaca ;)

bcj napisał(a):
gralem sobie kiedys na serwerku puppy no tanks - umowilismy, sie ze gramy tylko na bazooki... ale po 10 min dolaczyla sie juz masa ludzi nic nie robiaca sobie z tych ustalen... na naszym serwie polecialy by juz kicki i zwyzywano by polowe graczy... tam jakos podeszli wszyscy na luzie.. czesc grala bazookami a czesc assaultami i mimowszysko nadal zabawa byla swietna !

Po drugie jezeli wiekszosci odpowiadala taka sytuacja to nie widze powodow, zeby ja zmieniac. Podkreslam, ze caly czas chodzi tutaj o glos wiekszosci, a nie o glos wszechmogacego admina (ktory niestey czasami musi wziasc spawy w swoje rece). Dolaczyla mas aludzi no i git. Ciezko zrobic w sumie akcje bazukas only gdy na serwie sa 32 osoby roznych narodowosci. Dodam, ze no tanks w powyzszej sytuacji rowniez mija sie z celem.

SzAq napisał(a):
bAd napisał(a):
Sory chlopaki ale spedzajac 95% naszego zycia

Idz sie leczyc ;p bo jezeli to prawda to jest z toba zle ...;o

Heheh.. postulat ten powinienes skierowac do wiekszosci tu obecnych ;) Z soba wlacznie :P [mam nadzieje, ze czujemy pismo nosem ;) ]

Podsumowujac:
Tak naprawde it IS simple. Nie wiem czemu tak to wszystko komplikujecie. Whatever..

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 09:24 

Wchodzę na stalin/berlin gdzie biega nie więcej niż 8-10 osób i zaraz po "cześć" odruchowo piszę "no tanks?" - i wszystko jasne... proponuję niektórym burakom wytrenować sobie taki odruch. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 09:27 
Moderator forum

Yfff..przebrnąłem przez ten nonsens..ale cóż odpowiem.

1. Zamiast się wściekać Stalker naucz się odrobiny kultury, zazwyczaj przy niewielkiej ilości osób na serwerze grają sami kumple którzy np. nie mają ani ochoty ani potrzeby serwera hasłować.
Ty wchodząc na serwer i łamiąc założone przez nich reguły gry poprostu zachowujesz się "niestosownie"

2. Zasady gry na polskiej scenie są od dawna znane, nie kampimy czołgami na spawnach, nie strzelamy do swoich, nie uzywamy jeepa jak taksówki itp itd. Słowna umowa "no tanks" powinna być traktowana jak "gentelmen agreement" więc łamiąc ją zachowujesz się jak zwykły burak i za to dostajesz kopa.

3. Na naszych serwerach zasady ustalane są przez większośc graczy, jeśli ci to nie odpowiada to nie wchodz na serwery oznaczone tagiem [PRGK]

4. Prawda jest taka, my siebie znamy lubimy lub nie, ale zawsze mamy dla siebie szacunek, zwłaszcza dla osób które przetrwały na scenie przy jednej grze przez kilkanascie miesięcy czy kilka lat.
Więc bardzo Cię prosze nie próbuj robić rewolucji, to nie CS, tu średnia wieku graczy znacznie przewyższa 13 lat.

5. Chwila prawdy.... to co zrobi admin serwera to jest zazwyczaj po myśli większosci graczy, wiec albo sie przystosujesz albo dziękujemy ci serdecznie za cenne uwagi i gre w BF'a, polecamy gorąco Single Playera tudzież zagraniczne serwery.
My bez ciebie i twojego mlodzieńczego buntu przetrwamy bez najmniejszych problemów wręcz nawet powiedziałbym nawet tego nie zauważymy.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 10:31 

Heh, a ja cały czas zgadzam się ze Sta1kerem... martwi mnie tylko sposób, w jaki Wy się z nim NIE zgadzacie - właśnie po buraczanemu, niestety. "Nie podoba się? Wypierdalaj!". Przykro na to patrzeć. Ale już zaczynam rozumieć, dlaczego scena BFa jest wśród graczy uważana za maksymalnie nieprzyjazną.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 10:47 

Dokładnie Kasey, dokładnie! :roll: . Zawsze, jak wejde sobie na polski server, berlin lub stalin odruchowo naciskam "k" i piszę "no tanks?". Ja zadowolony, że nie jestem upierdliwy, ludzie zadowoleni, że mogą się pobawić. Niektórzy piszą, że to żaden problem rozwalic tank. No to taki przykład: Berlin. PzkwIV kampi w nieprzejmowalnej bazie rosyjskiej. Jedyna szansą jest przypadkowe odrodzenie się w budynku i szybkie przebiegniecie, okrązenie czołgu i w dupsko... Albo kangurzy refleks :lol: . Wiesz, ludzie bawią się w 5, np. tylko MP40 i Mp18, a ty wsiadasz i walisz z tanka... Jesteś po pierwsze w mniejszości, a po drugie wszedłeś później niż oni na server i do ich reguł musisz się dostosować... Zresztą jest takie powiedzenie - lajf is brutal'n'ful of zasadzkas and samtajms klapen w dupen :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2